Herkese Merhabalar. Beni tanıyanlarınız olacaktır. Adım Sercan Oktay,yaş 34.Güncel Ulaşım web sitesinin sahibi ve kurucu üyelerindenim. Beni daha çok bu kimliğim ile tanıyor olabilirsiniz. Ayrıca Simülasyon Park’ında ilk üyelerinden ve Simülasyon Türk döneminden bu yana uzun yıllardır takip edenlerindenim. Kendimi bildim bileli büyük bir ilgi duyduğum ve küçük yaşlarımdan bu yana takip ettiğim taşımacılık sektörüne 2006 yılı sonu itibariyle fotoğraf çekerek imza atmaya başladım. Çekmiş olduğum fotoğrafları da oluşturduğumuz www.guncelulasim.com sitesinde öncelikli olarak sektör mensupları ve bu işten anlayan kişilerle paylaşmaktayım. Güncel Ulaşım’dan önce de şu an kapanmış olan bazı platform ve sitelerde paylaşımlarımız olmuştu. Özetle geçmişimiz sosyal medyadan öncesine dayanmaktadır. Gelişen ve ilerleyen dünyada sosyal medya oluşumuyla birlikte burada da yerimizi aldık. Fotoğraf,haber ve bilgi vermenin dışında,bireysel olarak özellikle 18 Wos Haulin döneminden de bu yana oyuna skin çalışmalarım olmaktaydı. İyi tanıyacaksınızdır ki “Cnkr” rumuzlu Cenker Seçkin’de benim uzun yıllardır samimi olduğum ve Türk simülasyon dünyasına güzel modlar ve skinler bırakmış arkadaşımdır. Kendisini bu dünyanın bugünlere gelmesinin temelini atan kişilerden kabul edebiliriz.Benim ise simülasyon oyunlarındaki kimliğimi muhtemelen eski zamanları hatırlayan ve yaşı şu an bana yakın kişiler hatırlayacaktır.Şu anda da skin çalışmalarımı Euro Truck Simülatör 2’de devam ettirmekte ve genel olarak oyundan çekmiş ve paylaşmış olduğum videolarda kullanmaktaydım. Kendimce almış olduğum karar neticesinde ise özellikle Türk modcu arkadaşlarımızın yapmış olduğu güzel otobüs modlarında,özellikle ve ilk etapta yapılmamış firmaları yaparak sizlerle de paylaşmak istiyorum.Öncelikle Mercedes-Benz Travego 15 SHD’ye uygulamış olduğum skinleri sizlerle paylaşacağım.Ancak ilerleyen süreçte hemen hemen her araca uygulamış olduğum skinleri sizlerin beğenisine sunmak istiyorum. Sizlerinde görmek istediği,ancak ana ilkem olan gerçekçilik esasına dayalı olarak söyleyeceğiniz araç skinlerini de yapmamız mümkündür.Örneğin filosunda Temsa Maraton bulunmayan bir firmanın Temsa Maraton skinini benden beklemeyin.Yukarı da altını çizerek belirtmiş olduğum gibi buradaki ilk ve ana amacımız gerçekte olan bir firmanın aracı ve skinidir. Günümüzde olmayan,artık tarihin sayfalarında iz bırakmış nostalji firma skinlerimizde olacaktır.Burada ki ana temamız da aracın oyunda yer alıyor olmasıdır.Aşağıda paylaşmış olduğum Şampiyon Hersekli MB Travego 15 buna örnektir. Bunun harici gerçekçilik dışına çıkacağım tek nokta ise kendi oluşturmuş olduğum kuşak çalışmaları olacaktır. Zaten bunların da üzerinde firma ismi görmeyeceğiniz için bir reklamcı tasarımı olarak düşünebilirsiniz. Bu işte çok iyi ve harika olduğumu belirtemem. Elimden geleni yaparak ortaya bir şeyler çıkarmaya çalışmaktayım. Eleştiriler olacaktır,bunlara açığım.Ancak çamur at izi kalsın mantığıyla yapılan söylemler sizlerin de bildiği üzere eleştiri niteliği taşımamaktadır. Sevgi gerekli değil ancak saygı temeldir. Bu bağlamda saygı çerçevesinde fikirlerinizi ve yorumlarınızı yapmanız benim için önemlidir. Herkese Selamlar ve iyi forumlar dilerim. ![]()