1.58 update videosunu izleyin benelüx rework sızmış
seslerdeki saçma kesilmeleri düzeltmişler iyi olmuş. ama halen kötüler
Renault T kör nokta sensörlü yan eteklik takınca HSS demirleri gözükmüyor. Yaw ![]()
şanzımanda veya gaz tepkisinde bir şeyleri güncellemişler gibi, bi farklılık sezdim ama iyi olmuş
aşınmış lastiklerle patinaj atabilicez artık ![]()
Bug galiba.
Ayrıca:
F1 menüsünde,
→ “Sıradaki mola::” ifadesinde iki tane “:” (iki nokta) var.
→ “Resume” butonu hala İngilizce.
(Sorunlar her iki oyunda da mevcuttur.)
Düzeltilmesi gerek.
Scania’nın seslerinden bahsedilmemiş güncelleme notlarında ama sesler apayrı, el freni, iç mekan sesleri, direkt ana sesler aracın sesi de dahil değişik. Gaz fren tepkimeleri bambaşka, ağırlık hissi bana kalırsa daha da yok olmuş gibi hissettirdi veya fizikler fazla yumuşak diye öyle geliyor.
Hi everyone, new ETS2 build 1.58.1.2 is available in on Steam.
- keep notifications visible even when hud is hidden
- removed mirrors visibility change from show hud impulse handling
- fixed chat input when chat widget is disabled
- fixed mouse steering related mixes triggering impulse when mouse steering is not enabled
- fixed weather profile to store its data to /home/mod/climate when no source path exists
- fixed cached vehicles buffer overflow in convoy
- 324694 - tutorial_redesign - Skip parking hint lingers birefly after starting a new quick job
- 325353 - tutorial_redesign - hint.world_map.a - convoy map overlay problem
- 325386 - tutorial_redesign - hint.pause.a - convoy quick info overlay problem
her güncelleme de sürüş dinamikleri daha da kötü oluyor sanki bence, sesleri bahsetmeye hiç gerek yok çok çok önceden çok daha iyiydi of of.
Bu guncellemede sevdigim tek sey klavye kullananlar icin cift gaz ozelliginin gelmis olmasi. Ozellikle sehir icinde, cekici tekken ya da hafifken gaz ayarlamak zor oluyordu.
Onun dışında fizikler biraz garip olmus. 20 tonluk bir yükle 90 100 gibi hizlarda ortalama keskinlikte bir viraji alirken klavye ile yön tusuna bas cek yaptigimiz icin cekicinin dengesi cok daha kolay bozuluyor. Direksiyon hassasiyetini ayarlardan azaltinca duzeliyor ama bu defa sehir icinde manevra yetenegi zorlasiyor. Sanirim direksiyon ve cekici fizigiyle ilgili hassas ayar yapmak gerekecek klavyeden oynayanlar icin.
Direksiyon hassasiyetinin değişmiş olmasını sizinle beraber kafamda kesinleştirdim, ben fareyle oynadığım için bana mı acaba farklı geldiye düşünmüştüm sizde böyle diyince kesinlikle değişmiş acaba direksiyonun turu mu değişti ? anlamadım. Ayrıca ABS ,TCS bunların hangisini açıp kapatırsam araç fren yapınca daha az kayar ya da konsoldan bi kod var mı acaba dorse dengesi kodu gibi mesela.
Baya oldu adam akıllı girmiyordum nolmuş böyle, mobil oyun arayüzü gibi olmuş ![]()
Mola mı ??
Uyuma zamanı işte.
Konsola çıkarmayın demedikte bütün arayüzü konsol odaklı yapacaklarınıda tahmin etmemiştik. İkonik Route Advisor gitti. Ey para nelere kadirsin.
Konsol - PC sürümlerinde tuş atamaları dışında her şey aynıdır. Eski Route Advisor konsola uygun değildi. Bu bilen herkes illaki değişeceğini biliyordu.
Ayrıca, bu Route Advisor hem Konsol hem de Coaches ve Road Trip için uygundur.
Biraz önyargılı da olsam bu HUD/Wigdet düzeninde birkaç iyileştirme yapıldığında iyi olacağına inanıyorum, inanmak istiyorum. Şimdilik kullandığım kadarıyla gördüğüm eksiklikler, olmasını istediğim özellikler.
- Wigdet elementlerin boyutu ayarlanabilir olabilir.
- Wigdet elementlerin yeri değiştirilebilir olabilir. (Assetto Corsa’daki gibi istediğimiz yere koyabilelim)
- Acil durum frenleme sistemi tam tespit/sadece araçlara ayarı gösterilebilir.
- Hız sabitleme/Adaptif hız sabitleme sadece kadranın olduğu yerde değil göstergeler kısmında da gösterilebilir olabilir. (mesela ben kadranı görmek istemiyorum ama adaptif hız sabitlemede kaçıncı ayarda olduğunu görmek istiyorum)
- ESC’ye basıp menüye gelmeden paramızı göremiyoruz. Şirket mesajı geldiğinde/ceza yediğimizde paramızda gösterilebilir ya da eskisi gibi haritaya tekrar eklenebilir.
- F6 (yük bilgi ekranı) ve F7 (çekici/dorse/yük hasarları bilgi ekranı) bilgilerinin F1 bilgi menüsünde bir araya gelmesini pek beğenmedim. Oyun durmadan bilgileri görme şansımızı elimizden almış. (online için blog yorumlarında herkes baya saydırıyordu. Orijinal online ile uyumlu olabilir -bilmiyorum- ama tmp ile uyumlu değildir büyük ihtimalle. Ben tmp yada online oynamıyorum ama yine de topluluk için önemli bir mesele)
- Kadran ve haritanın birlikte F3 ile yönetiliyor olması bazı durumlarda beni rahatsız etti. Haritaya ihtiyacım var ama kadranı görmek istemiyorum. F6 Wigdet düzenlemeden açıp kapatıyorum çok uzun ve rahatsız edici bir deneyim oluyor. Kadran ve harita yönetimi için tuşları ayrılabilir ya da eskisi gibi F3’e birkaç kez basınca değişen bir sistem olabilir. F3e ilk basışta hepsi görülür, ikinci basışta kadran gider harita görünür, üçüncü basışta harita gider kadran görünür, dördüncü basışta hepsi kaybolur gibi.
- Gösterge ayarlarını aç dediğimizde mevcut tüm gösterge ifadeleri gösteriliyor. Hangilerinin gösterilip gösterilmeyeceğini seçebilelim. (el freni çekik ifadesini görmeyeyim ama retarder kaçıncı seviyede görebileyim gibi istediğimizi açıp/kapatabilelim)
- Otomatik far veya otomatik uzun far açıldığında kadrandaki far ve uzun far işaretlerinin içerisinde otomatik olduğuna dair A sembolü içerebilir.
HUD/Widget’in şu anki halini bir başlangıç gibi görmeliyiz. Gelişmeye açık bir özellik olduğunu da unutmayın. Dolayısıyla topluluk görüşleri doğrultusunda gelişmeleri bekleyip göreceğiz.
Bende feedback olsun diye yazıyorum. İllaki gelişir değişir zaten.
Artı olarak şanzıman güç modları wigdetlere simge olarak eklenebilir,hanggi güç modunda olduğumuzu anlayamıyoruz şuan.