Euro Truck 2 oynamalı mıyım?

Arkadaşlar bu sorumun altında bilgisayar ekranının verdiği zararlar acaba bir oyun için değer mi dedirtiyor.

Gittim gözleri maf etmesin diye birazda heves ettim 165 hz monitor aldım 31.5 inc. Şimdi herşey daha berrak oldu vs lakin telefonlar ,bilgisayar zarar veriyor diyip kendini geri çeken varmı?


Yoksa bu curved monitörün zevki başka lakin buna da tam zararsız diyemeyiz. Mavi isikin yarattığı zararlı etkiler yüzünden çekimserim hatta sistemi satarım var. Ne yapmalıyım açıkçası net bir fikrim yok.

3 Beğeni

Ets 2 şu an ki haliyle uzun süre oynayınca baş ağrıtıyor gözüde biraz yoruyor ışık güncellemesini bekle derim.

1 Beğeni

peki ne zamana dogru gelir 1.40 ışık güncellemesi bilgin var mı

1 Beğeni

Ocak ayının ortalarında gelmesini bekliyoruz.

20 senedir günde minimum 7-8 saat ekrana bakıyorum. 1300 saat ETS2 oynama sürem var. Tek diyebileceğim iki gözüm daha olsa onlarlada ETS2 oynardım :smiley:

18 Beğeni

kendini birazcık geri çekmen faydana olur eğer klavye ile oynayacaksan zaten baştan yandın bu monitör direksiyon seti ile kullanımda işte görüyor :smiley:

bendeki viewsonic 144hz 24inc monitörle değiştirelim :smiley:

3 Beğeni

Aaaaa ben :slight_smile:

2 Beğeni

ürktum valla :grin:

20201228_130047|281x500](upload://zrvxHDuRfTYU0NIx8WwdcWqe8bc.jpeg)
benim ticariye çıkarmayım seni ondan sonra neden olmasın Scania damgalı hemde :grin:

Hocam bütçeniz yetiyor ise H vitesli bir direksiyon seti almalısınız monitörle mesafe uzayacağı için hem direksiyonla daha fazla zevk alırsınız hem de gözleriniz daha az yorulur

1 Beğeni

Monitör zarar veriyor mevzunu tüplü monitörlerle bırakmamışmıydık ya :slight_smile: hayır zarar veriyorsa biz bittik, gün içinde min 13-14 saatmiz 2-3 monitör karşısında geçiyor.

2001’den beri aktif olarak monitör karşısındayım (ondan önce de internet kafede başım ağrıyana kadar kalkmıyordum), çok şükür bir göz sorunum yok bu arada :slight_smile:

göze verdiği zarardan fazla vaktini çaldığına değer mi onu sorgulayın bence, günümüzde en değerli şey zaman.

19 Beğeni

Kardeş 2009-2010dan bu yana gece gündüz pc başındayım ben ölmediysem kimseye bir şey olmaz :grin:

4 Beğeni

Göze zararları olsaydı şimdiye kadar bende olurdu herhalde. 5 yaşında (1997) atari ile başladığım yola 10 yaşımdan beri bilgisayar ile devam ediyorum. Bunun yanında da telefon da var tabi. Gözlük kullanmıyorum. Bir sorun olmadı şimdiye kadar şükür. Benim kuzenim daha ilkokula gidiyor gözlük kullanıyor mesela. O da çok pc ve telefon bağımlısı ama bunlardan kaynaklansaydı bende de olması lazımdı. Bence bu tür sorunlar doğuştan oluyor.

2 Beğeni

31.5 inç göz sağlığı için iyi değil diye düşünüyorum daha küçük bi monitöre geçmenizi tavsiye ederim.

1 Beğeni

Gözün bozulacağı varsa bozulur. Süreci yavaşlatmak için ekran parlaklıklarını düşürmek işe yarayabilir. Yaklaşık 20 yıldır uzun saatler pcde vakit geçiriyorum. Sürekli pdflerden makale, kitap okuyorum. Oyun oynamaktan daha çok göz yoruyor. Ama hala gözlerim kartal gibi. :smiley:

2 Beğeni

O büyüklükte ekranın dibinde oturduğunuzu okuyunca gözlerim kurudu. :grinning:

Saatlerdir aralıksız ekrana bakmayın molalar verin yeter. Uzun süre baktıkça özellikle ışıksız ortamda ise gözde kuruluk ve yorgunluk olabilir bazı kişilerde baş ağrısı olabiliyor. Güncel monitorlerde göz dostu modlar bulunabiliyor ayarlara bakın derim.

Adamın sordugu sorya bak :smiley: Yok kardeşim oynama :smiley:

kardeş boş yapma belki birisi bilmediğimiz birşey varsa onu söyler diye açtık konuyu

Yalnız bu ifade bana biraz abartılı geldi

Şu şekilde oynamıyorsan pekte bir şey olacağını sanmıyorum. @ONURKULL un dediği gibi 15-16 senedir bende telefon bilgisayarla iç içeyim. Günde 9-10 saat pc başında geçen senelerim var. Ancak bu tamamen pc ile alakalı değil. Gözlerim sıfır çok sağlam diyemem 1.50 1.75 var ancak gözlük kullanmıyorum.

2 Beğeni