Ets2 Ve Ats de amd ekran kartlarında fps düşüş sorunu

öncelikle herkese selam dün ets 2 ye actros mp5 modu indirmiştim fakat çok performans kaybı yapıyor diye sildim ardından tekrar oyuna girdiğimde fps hala yerlerdeydi anlam veremedim pc yi kapatıp açtım tekrar girdim oyuna fakat hala aynıydı dedim heralde birşey sınırlıyor oyunu silip yükledim tekrar değişen birşey yok, menüde bile 35 fps e kadar düşmeye başladı menü ya bu ne kadar düşebilir arkadaş? önceden 90 fps sabitti menüde grafik ayarlarını yükseltiyorum menüde fps artıyor saçma sapan bir şekilde oyuna giriyorum düşüyor ne yapsam olmadı eskiden 45-60 arası aldığım yerlerde sabit 30-35 alıyorum artık bazen 20 lere bile düşüyor dedim heralde ets de sorun oldu bari ats ye bakıyım dedim bir de ne göreyim sabit 30-31 fps kafayı yedim tabi bunu görünce direk format attım pc ye şimdi yükledim ets yi girdim halen sabit 30 fps ne yapsam düzeltemiyorum oyuna birşeyler oldu yada bilgisiyara birşeyler oldu çünkü hem ats de hem ets de aynı sorun var (scs forumdada bahsedilmiş amd ekran kartlarında son sürümde sıkıntı varmış birsürü kişi eski sürüme dönmüş bu sebepten)

YARDIMCI OLABİLECEK VARSA ÇOK SEVİNİRİM KAFAYI YEMEKLE YEMEMEK ARASINDAYIM NE YAPSAM DÜZELMİYOR ŞİMDİDEN İLGİLENEN HERKESE TEŞEKKÜRLER :slight_smile:

1 Beğeni

Dikey eşleştirmeyi kaparın. Ekran kartı yazılımındanda fps sabitlemeyi kapatın. Bendede oluyordu. Umarım sorun geçer .

1 Beğeni

hocam herşeyi neredeyse denedim emin olun onları ztn kapattım ama halen sorun geçmedi amd de bir sorun var sanırım

benimde güncel herhangi bir sorunum yok.

1 Beğeni

Ya şimdi şöyle söyleyim, her şey olabilir donanım olabilir, arka plan olabilir, sürüm olabilir ama şunu biliyorum nvidia daha iyi oyun konusunda bir çok ayar mevcut, ben kartı birkaç ay test ettim ve optimumu buldum, karttaki tüm özellikler ultra da ve fps 70-90 arası veya şunu da deneyebilirsin, çekirdek veya bellek hızını arttırabilirsin o fps yi etkiler.

Ekran kartı sürücüsünde büyük güncelleme gelmiş olabilir mi hocam, Amd de güncelleme sık sık geliyordu ama bazı güncellemelerin sorunları vardı. Şimdi tekrar okudum, her iki oyunda da sorun var demişsiniz. Arkaplanda çalışan uygulama sayısı, windows update, malware durumu etki edebilir, işlemci gücüne de bağlı bu. Diğer oyunlarda da bu tarz problemler oluyorsa yazılımsal olarak bir göz atmanız gerekir. Biraz dosya temizliği, malware taraması gibi.

1 Beğeni

evet forumda konuşuyorlardı sanırım amd ye büyük bir güncelleme gelmiş ama başka oyunlarda böyle birşeyle karşılaşmadım fakat dün fark ettim bilgisiyar ısınmıyor? 2 gün öncesine kadar deli gibi ısınan bilgisiyar oyunlarda buz gibi? dedim acaba birşey gücünü mü kesiyor yok herşeyi fullemişim neden ısınmıyor bilgisiyar ne gücünü kesiyor bilgisiyarın ya?!

Güç seçeneklerinde dengeli den güç tasarrufuna geçmiş olabilir bilgisayar, veya ets2&ats de Vsync açık olabilir. Yüzdelik kullanımı yüksek olan parça düşük kullanımlara göre daha fazla ısınıyor, vsync açıldığında fps 30 veya 60’a sabitlendiğinde ekran kartı kullanımı düşebilir ve haliyle ısınma da oluşmaz. Bir gözatmakta fayda var

1 Beğeni

garip olan da o ztn nihai performansta bilgisiyar güç seçeneklerinde, oyunda Vsync kapalı fakat bakıyorum bazen menüde 30fps yada 60 fps e sabitlenmiş oyun kendi kendine sanırım biryerden vsync açıyor ama birtürlü bulamadım

hocam resimlerde de olduğu gibi cpu değerlerim 80 nin altını görmezdi eskiden şimdi 30 larda 20 lerde? oyuna bi girdim 60fps ti 2 dk takıldım 30 fps e düştü ve artmadı bir daha xboxtan game dvr ayarlarını yaptım hala aynı

Çok garip :thinking: bilemedim ben de, umarım ilk güncellemede çözülür eğer yazılımsal ise :slight_smile:

1 Beğeni

Benim CPU, yük altındayken en fazla %30 oluyor ama gördüğüm fps değerleri yukardaki gibi, oyunda da v-snyc kapalı, ısı değerleri çok düşük bende.