Değişik bir durum var. DLC’yi almayı düşünmüyorum şıkkını işaretleyen @fukachiron_machina SCS canlı yayından çekilişle RttBS kazandı. Olaya gel.
Ha anladım. İyi olur ya çıktığı ilk saatte ETS 2’si ve durumu olan herkesin alması gerekir. O kadar güzel satmalı ki şaşıp kalmalılar.
Indirimlerde param yeterse alirim yoksa kalirr artik
katılım linki nerde?
Tabiki alacağım hem de çıktığı andan itibaren O Türk bayrağımızın dalgalanışını görmek için her şeye değer…
(İndirim Bekleyenler Biraz daha cüzdanı sıkıp almaya çalışsınlar çünkü bu DLC ancak 2020 yaz indirimlerinde indirime girer)
Hemen alacağım ama aktif etmeyeceğim. Güzel bir dlc olsa bile Promods’tan daha iyi değil. En azından yolların kalitesi açısından. O sebeple hemen alacağım ama Promods güncellenene kadar aktif etmeyeceğim.
Aman diyeyim, seni sopayla kovalarlar valla burda dikkat et dediklerine
Oynanış videolarından gördüğüm kadarıyla şehirler, detaylar Black Sea’de çok daha iyi ama tırı sürdüğümüz yolların fazlalığı, yol çeşitliliği ve zevki olarak Promods’a erişmesi zor. Sadece black sea değil, diğer dlc’lerin de hepsini satın almış biri olarak Ets’nin ana yollarının hiç bir kısmı Promods kadar zevk vermiyor. Bu benim oynadıklarımdan gördüğüm şahsi fikrim açıkçası. Başkasına diğerleri daha zevkli geliyor olabilir tabi
Daha fazla seçenek şehir ve yol oluyor, gerçekten güzel ve severek ben de kullanıyorum ama diğer konuda da söylediğim üzere son DLC ler ve özellikle bu DLC de baya iyi iş çıkarılmış durumda. Son paylaşılan Iaşi - Targu Mureş videosunu ve yolları izlemenizi tavsiye ederim.
Söylemek istediğinizden çok söyleme şekliniz olayı çok başka yerlere götürüyor.
Kusura bakmayın da promodsun birşeyler üretip adını duyurmasını sağlayan sebebin SCS nin oyunu olduğunu unuttunuz galiba. Yani SCS > Promods, şuana kadar yapılan “tüm” modlar SCS nin kurduğu altyapının üzerine inşa edilir. SCS oyunu çıkarmakla kalmayıp üzerine nasıl mod yapılabileceiğini insanlara sayfalarca yazılarla, videolarla anlatmışken promodsa erişmesi zor demekte hani ne bileyim yani.
ProMods güzeldir, ETS 2’yi bu kadar sevmemde ve uzun süre oynamamda etkisi büyüktür, yer yer (Özellikle eski harita ile kıyaslanırsa) SCS’nin haritasından daha iyi olduğunu ben de düşünüyorum ki bu anormal değil, yeteneğe bağlı. Fakat @ONURKULL’un dediği gibi SCS’nin de katkısı büyük ve ETS 2’nin sürekli güncellenmesini de unutmamak lazım. SCS 7 yıldır destek vermeseydi belki de ne ProMods olurdu şu an ne de başkası.
Dlc’nin içinde Türkiye var diye objektiflikten uzaklaşıp duygusal düşünmüyorum. Ama verilen emeğin güzelliğini ve karşılığını da gördüğüm için indirim beklemeden satın alıyorum. Sırf Türkiye var diye objektif davranmamam mı gerekiyor ? Promods’u tamamen SCS yahut bırkaın SCS’yi, siz yapmış bile olsanız aynı yorumları yapardım. Kimin yaptığı değil, ortaya ne çıktığından bahsediyorum. Ben hangisinin bence daha iyi olduğunu anlatırken biraz yukarıda ki yorumda açıklamasını zaten yapmışım. Satın aldığımız DLC’lerin yollarının hiç biri Promods kadar eğlenceli değil. Bu benim için gün gibi ortada olan bir gerçek. Sırf yeni Dlc’de Türkiye var diye başka türlü mü konuşayım ? Ben burada ne mod taraftarıyım ne de dlc taraftarıyım. Zaten mantıken illa bir taraf tutacak olsam parasını verdiğim şeyin taraftarı olmam gerekirdi. Ama oyun sever biri olarak en zevk aldığım hangisiyse onu söyleyen biriyim hepsi bu. Bunu söylerken de Black Sea dlc’si çok kötü olmuş, berbat olmuş, buna bu para verilir mi v.s gibi emeğe saygısız şeyler söylememişim, aksine zaten çıktığı gibi satın alacağımı söylemişim.
Benim eleştirimi anlamayacağınızı biliyordum, bahsetmek istediğim sizin hangi haritada, hangi oyun modlarıyla, hangi hava durumunda, hangi asfaltta oynadığınız, zevk aldığınız veya hangisini seçmeniz gerektiğiyle değil, bunu zaten siz gayet uygun bir dille anlatmışsınız oyundur nasıl zevk alıyorsam öyle oynarım diye, hepsine zaten eyvallah ki onlar hakkında birşey yazmadım yazmamda kişisel tercihdir.
Benim söylemek istediğim çok farklı birşey diğer mesajın ilk cümlesini tekrar okursanız fark edersiniz ne anlatmak istediğimi. Yeniden açıklayacak olursam; hiç yoktan, sıfırdan birşeyler düşünüp, onu hayata geçirip üreten biriyle, zaten hazır olan bir zeminden onu geliştirmeye, “güzelleştirmeye” çalışan birisinin kıyaslaması sizin kurduğunuz cümleler gibi olmaz, olamaz. Ben güzel ekmek yapıyorum diye bu beni fırını icat edenden yüce yapmaz. Ben o konuda sizi eleştirdim umarım daha açıklayacı olmuştur.
Bazen modla resmiyeti karıştırıyorsunuz. ProMods resmen yapılmayan yerleri yapar ve modlama takımıdır. SCS yeni DLC’ler geliştirecek ki mod yapımcılarına malzeme çıkacak. Gönüllü yapılan ile para karşılığında profesyonelce yapılıp düşünülen işler arasında fark vardır. Romanya ve Bulgaristan’a ProMods dokunuşu ile SCS dokunuşu aynı mı? Değil Kimsenin öyle bir derdi yok. DLC’ler çıkacak onları oynayacağız onların getirdiği yenilikleri de harita modlarında göreceğiz. Bunu en iyi şekilde profesyonelce uygulayan da ProMods takımıdır. Bu sistemde herkes birbirini besliyor. Oyunun devamı için başka çare yok.
Mod her zaman moddur. Bazı şeyler sırf mod olduğu için ekstra keyif bile veriyor. Ama DLC’ler için de yapılan onca çalışma sayesinde bu noktaya geldik. DLC yolları da baya keyifli ama bizim algımıza hep modla yapılanlar daha gerçekçidir diye bir şey var. Bazı şeyleri öğrendikçe doğru olmadığını anlıyorsunuz.
Ben sizin söylemek istediğinizi anladım hocam. Zaten bunu anladığım, size hak verdiğim, sıfırdan üretenle üstüne bir şeyler katarak sunanın aynı olmayacağını bildiğim için yeni çıkacak dlc 40 liraysa 40 lira, 60 liraysa 60 lira her neyse bu emeğin karşılığı zaten vereceğimi söyledim. Üstelik sizin bahsettiğiniz gibi sıfırdan üretenin, hayata geçirenin emeğinin karşılığını maddi olarak anında vereceğim gibi dlc’nin güzel olduğunu da söyledim. Hatta DLC ana konusuna göz gezdirirseniz Türkiye niye bu kadar küçük olmuş, bu kadar az şehir koymuşlar diye eleştirdiklerinde bu daha başlangıç, siz destek olun, beğenin fazlası da gelir diye manevi destek olmuşum.
Velhasıl anlatmak istediğinizi anladım. Sadece kendi anlatmak istediğim yanlış anlaşıldı hepsi bu.
Steamda Road To The Black sea için olumlu inceleme yazmayı unutmayalım Bizim için önemli…
aldım bile az önce
Anket sona ermiştir. Katılan herkese teşekkür ederim . Bir sonraki ankette görüşmek üzere…