Merhaba, şu olacak mı bu olacak mı tarzı soruları pek sevmem ama ileride, tır süren arkadaşlar için de custom depolar olacak mı scs depoları yerine?
Merhaba, elbette olacaktır. Ankara YDA Center’ın arkasında bunun bir örneğini bulabilirsiniz.
Tahmini bir çıkış tarihi veya dönemi var mı?
Bu tarz sorular çok fazla geldiği için çıkış tarihi vermiyoruz.
Haritayı dün akşam ve bugün deneme fırsatım oldu. Oyunun içinde bir oyun yaratmışlar. Abartısız söylüyorum kendi otobüs modlarıyla birlikte oynayınca gerçekten bir farkı kalmıyor. Normalde buraya ss atılmaz ama güzelinden
bir adet bırakıyorum. Denemeyen varsa koşsun denesin.
Gelecekte SCS de Türk geliştiricilerin çoğalacağını düşünüyorum, bu proje vesile olacak.
Mod diyemiyorum ayrı bir oyun gibi çok kaliteli olmuş ellerinize sağlık HVT ekibi.
Zaten farkındaysan ilk sürümünü ücretsiz indirdim, inan cuk oturmuş cinsten. Ayarlar bölümünden Hız sınırlayıcını tik işaretini koydun mu bilirsin 90 KM/H, trafikteki araçları zor solladım. Sanki paralel ilerlemek gibi. Klavye ile ilerlerken zorlanmadım. Gerek sollamak, gerek viraj almak, gerek ise yön değiştirmek vs. vs.
Oyunu muhteşem hale getirmişler grafik moduyla araçların aynaya yansıyan farları gerçek hayattaki gibi ve trafikte de araçlar gerçekçi gibi gidiyor oyunun kendi trafiğine benzemiyor sadece haritayı değil oyunun kendisini de değiştirmişler haritaya zaten diyecek yok fazla gerçekçi dinlenme tesislerine otobüsler kamyonlar giriyor tebrikler çok iyi
Kesinlikle bugüne kadar oynamış ve beğenmiş olduğum en iyi ve güzel içerik diyebilirim. Hatta dedim bile:) Yapımcılarımızın ellerinize ve emeklerinize sağlık. Gerçketen bu kadar iyi ve güzel olacağını tahmin etmiyordum. Açıkcası Türk Harita Projelerine desteklenmediği ve sürekli yarıda hatta yarıya bile gelmeden kesildiği için pek fazla önem vermesem de tek bir dileğim var. Umarım bu güzel Harita Projesi kesilmeden bölünmeden sürekli devam eder.
O-4’deki tüm şerit araç hızları birebir aynı. Sağda kamyon ve otobüs dolu, genelde otobüsler ortaya da atlıyor ama nadiren. Çoğunlukla araç yoğunluğu görüyoruz ortada. Sol şeritte de bizim Anadolu Otoyolu’nun kutsalı olan 240+ km/s tayfa ölüm takımını görmek mümkün oluyor. Gerçekle birebir uyuşuyor yani. Gerede’den sonraki virajlarda devrileceğim diyorsunuz ama devrilmiyorsunuz tam olarak gerçeği gibi yine.
Haritayı oynama fırsatım oldu. Yolların 1.2 ölçekli olması Örnek olarak bolu tüneli civarı yapılan yerler bu işin nasıl bir ciddiyet ile yapıldığının göstergesidir. Büyük bir iş yapılıyor cidden. Ekip biraz daha büyür mü göreceğiz. Herhalde haritada karadeniz yapılacak. Bana göre Mod yapımcıların en büyük sınavı Sinop-Hopa sahil hattı olacaktır. O aradaki bütün ilçeler yapılabilir bence. İç kesimler için ben yorum yapamam. Şu ana kadar hakettiniz dostlar.
Herkese Merhabalar;
Uzun süredir sizlere düşünce ve görüşlerimi bildirme ve birkaç soru sormak gibi bir planım vardı.Bunu sizlerle paylaşmak bugüne nasip oldu diyelim. Böyle bir harita düşüncesiyle ve bu haritayı tecrübe etmiş biri olarak görüşümü belirterek yazıma başlamam gerekirse;gerçekten oyunu farklı bir noktaya getiren muhteşem bir proje.Oyunu gerçeğe daha yaklaştıran ve bizlere güzel bir deneyim sunan 1:2 ölçekli çok iddialı bir proje. Ekibin bu harita projesi ve daha önceki projelerini de ele alacak olursak,kaliteden taviz vermeyen bir yaklaşımda olduklarını da görmemiz mümkün.Gerçekten tüm detay ve incelikleriyle gerek araç modları,gerekse harita modları muazzam düzeyde diyebiliriz.Bizlere bu deneyimi sundukları için kendilerine teşekkürü bir borç bilirim.
Evet bu projeyi açıklarında çok iddialı olduğunu ve buna çok büyük bir zaman ve emek harcamaları gerektiği düşünmüştüm ve bu zaten aşikar bir durum olarak gözükmekteydi.Şu an için ilk ve bir sonraki versiyon arasındaki süreyi görmezden gelirsek iyi gittiklerini söylemekte mümkün.Çünkü gerçekten mod yapan-yapmayan olsun anlayacaktır ki gerçekten devasa bir proje ile uğraştıklarını bilmemiz ve hatırlamamız gerekmekte.Ekibe de son dönemlerde yeni kişilerin katıldığını ve versiyonlar arasındaki sürecin de bundan sonra daha kısalacağını söylemeleri,bekleyen kitleyi daha da heyecanlandırmış olabilir.Ancak emek ve zaman harcayan bu ekibe bizlerde sabır göstermeliyiz.Ortaya çıkacak projenin kusursuz olmasını istiyor ve talep ediyorsak,sabır göstermeliyiz.Zira karşılaştığımız veya karşılaşacağımız hatalara karşıda yapılacak geri bildirimler bu noktada önemli olacaktır diye düşünmekteyim.
Şimdi ekibe soru,görüş ve isteğimi sizlerin huzurunda iletmek isterim.
Öncelikli olarak yapmış olduğunuz harita kısımlarında gerçekte o an yaşanmış olan yol yapım ve alternatif yol olaylarını versiyonlar arası yapacağınız güncellemelerle ile oyuna aktarmanız mümkün müdür? Örnek vermem gerekirse; geçen yıl Anadolu Otoyolu’nda çalışmalar gereği Bolu Tüneli kapatılmış ve belirli tarihlerde belirlenen güzergahlar eski yol yani dağ yolu üzerinden verilmiştir.Bu ve buna benzer durumları geçici süreliğine de olsa,yani özetle gerçek hayatla eş zamanlı olarak oyuna yansıtmak mümkün müdür ?
Gittiğimiz şehirlerde o şehre özgü trafik araçları ve araçlardaki plakaların yoğunluklu olarak o şehre ait olduğunu görebilmemiz mümkün müdür? Biraz detaylandırmak gerekirse;örneğin Düzce’deyiz ve taksiler Düzce plakalı mı ? Ya da Düzce’nin şehiriçi araçları sadece buraya özgü olacak ve sadece burada görebilecek miyiz? Ve örneğin eski yol üzerinden Otokar Sultan tipi araçlarla Düzce-Sakarya çalışan Düzce Varan Turizm’i sadece bu bölgede görmemiz mümkün müdür? Yani ben Düzce Varan’ın aracını bu güzergah dışında görürsem,gerçekçiliği gözeten kitle tarafından çok anlamlı olmuyor tabi.Örnek İstanbul’a ait sarı renk bir halk otobüsünü Ankara’da görmek nasıl hoş olmayacaksa,burada da durum aynıdır.
Şehirlere ve şehiriçi bazı yoğun bölgelere göre trafik seviyesini sizin ayarlamanız yapılabilecek bir şey midir? Saate göre de trafik yoğunluğunu ayarlanabilir mi?Örneğin;sabah ve akşam saatleri yoğun olan bir kesim,gece geç saatlerde boş geçilebilir mi ?
Türkiye’nin 1.19 ölçekle yapılan haritalarında özellikle Karadeniz ve belirli kesimleri oyuncular gerçeğe yakın veya benzer şekilde gördü ve oynadı.Ancak hiçbir harita yapımcısı Marmara,Ege ve Akdeniz bölgesine yoğunluk vermedi.Örneğin,Geçilmez Çanakkale’mizi oyunda hiç benzer ve gerçeğe yakın bir şekilde görmemiz mümkün olmadı.Sizinde ekibin bir kısmının planı Marmara bölgesini tamamlamak ve İzmir’e doğru gitmek yönünde diye biliyorum.Sakarya’dan sonra İzmit ve Trakya bölgesi ile Çanakkale’den İzmir’e doğru uzanan bir rota görebilecek miyiz ?
Yapmış olduğunuz detaylı şehirler ile oyunda farklı senaryolar ile oynamayı oyunculara ve kitleye sunabildiğiniz aşikardır.Örneğin;taksicilik yapılabilir.Dolmuş veya minibüs hatlarıyla bir senaryo olabilir.Şehiriçi kargo dağıtım yapılabilmesi mümkün.Veya Midibüs tipi araçlarla kısa mesafe çalışılabilme senaryosu olabilir.Sizin de bu konudaki görüş ve yaklaşımınızı öğrenmemiz mümkün müdür? Örneğin;İstanbul yapıldığında şehiriçinde otobüs ile çalışabilme veya bir Metrobüs hattında çalışabilme senaryosunu deneyimleyebilecek miyiz?
Şimdiden tüm ekibe emekleri için bir kez daha teşekkür eder,çalışmalarında kolaylıklar dilerim.
Projeye destek vermek için ben de satın aldım. Şimdiden elinize sağlık.
Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz. Bu simülasyon sektöründe farkındalık yaratarak sizlere en kaliteli şekilde içeriklerimizi sunmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.
Bu tarz detaylar, haritamızın ilk sürümünden beri mevcuttur. Örneğin, sanal şirketimiz olan İzmir Travel’in dinlenme tesisi şu an oyunda inşaat durumundadır ve pankartlarla “yakında hizmetinizde” ifadesini görebilirsiniz. Bahsettiğiniz Bolu Tüneli’nin kapanması gibi detayları büyük ihtimalle getiremeyiz gibi duruyor. Çünkü, güncelleme aralıklarımız bildiğiniz üzere ölçekten dolayı uzun sürüyor ve bu aralıkta oyuncu kitlesini sıkmak istemeyiz.
Evet, mümkün. Şu anda plaka il sistemi haritamızda mevcuttur ancak tam olarak stabil değildir. Şehir sayısı arttıkça bu sistem iyice yerine oturacaktır.
Haritanın v1.1 Düzce sürümünü almadığınızı varsayarak bu yorumu yapacağım, çünkü bu sistemi v1.1 sürümünde haritamıza ekledik. Ankara’da Ankara dolmuşlarının çıkması, taksilerin ve bazı spesifik araçların sadece şehir içinde çıkması gibi detaylar zaten haritamızda şu an mevcuttur.
Evet, haritamızda Düzce ilinde bunun denemesini yapmıştık. Sistem, anlattığınız şekilde işleyecektir.
Şu anki hedefimiz, İstanbul’a kadar gitmek. İstanbul’dan sonra Ege Bölgesi’ne geçiş yapıp İzmir’e kadar götüreceğiz. Ayrıca, bu anlattıklarım yapılırken Gerede ile birlikte Trabzon’a doğru Karadeniz Bölgesi de yapılmaktadır.
İzmir’den sonra tahminimce Akdeniz’e doğru rotayı verebiliriz. Şu anki düzenimiz zorunlu olarak karışık; belirli bir sistemde ilerlersek sürecimiz daha fazla uzar. Bir şehir planlaması yaparken “Bu şehir kaç ayda biter?” mottosuyla karar verip o şehre geçiyoruz açıkçası.
Her ne kadar ana mottomuz otobüs olsa da, şu an haritada TIR ve kamyon sürücüleri için daha fazla mekan bulunmaktadır. Otobüslerde zaten konu bellidir: otogar ve tesisler… Bu dengeyi kurduğumuzu düşünüyorum. Kargoculuk, taksicilik gibi sistemleri getirmek için oyunun buna elverişli olması gereklidir. ATS’deki Road Trip mantığı ETS’ye gelirse, ancak bu dedikleriniz mantıklı olabilir. Kargoculuğu ilçe kısımlarına geçtiğimizde yapacağız. A101, BİM, ŞOK, Migros gibi marketlerden veya kargo şirketlerinden şehir içi ya da şehirlerarası taşımacılık, ilçe kısımlarına geçtiğimizde gelecektir. Metrobüs olayı ise tamamen ütopik bir hayal olarak kalacağını düşünüyorum.
Harun hocam ben verilen bilgiyi kaçırmış olabilirim. İleriki sürümde ya da sürümlerde bolu dağı yolu yapılacak mıdırı? Teşekkürler şimdiden .
(gönderi yazarı tarafından silindi)
ETS2 oyununda gördüğüm en kapsamlı ve en emek kokan mod olan Road to Heavy haritasının ilerlediğini görmek için can atıyorum. Her gün haritanın yeni güncellemesi yayınlandı mı diye muhakkak kontrol eder oldum Değerli dostlara tavsiyem de şudur; Bu harita modunu kesinlikle satın alın ve oynayın. Hem yapımcılarımıza destek olmuş olursunuz hem de mükemmel bir harita deneyimine sahip olmuş olursunuz. Tek kelimeyle mükemmel.
Abi geçenlerde oynarken şehiriçinde bir anda Citroen ami denk geldi ağzım açık kaldı. 15-20 kere Ankara-Bolu/Düzce arası gidip geldim ve her seferinde bambaşka detayla karşılaştım. Harika bir mod. Efsane.