ETS2 - Road To Heavy 1:2 Ölçek Türkiye Haritası (Beta Erken Erişim)

Road to Heavy 1:2 Ölçek Türkiye Haritası

Road to Heavy, ETS2 içerisinde Türkiye yollarını daha geniş, daha detaylı ve daha gerçekçi bir deneyimle oyunculara sunmak için geliştirilen uzun soluklu bir harita projesidir.

1:2 ölçek yapısıyla birlikte rotalar artık çok daha uzun, şehir geçişleri çok daha hissedilir ve yol atmosferi çok daha gerçekçi bir hale geliyor. Oyuncular yalnızca bir noktadan diğerine gitmekle kalmayacak; otoyol bağlantılarını, şehir girişlerini, kavşakları, tır parklarını, dinlenme tesislerini ve Türkiye’ye özgü yol detaylarını daha güçlü şekilde deneyimleyecek.

İstanbul Sürümü ve Ana Rota

Road to Heavy İstanbul sürümünde ana rota Ankara’dan başlayarak Gerede, Bolu, Düzce ve Sakarya üzerinden İstanbul’a uzanıyor.

Bu sürümün en önemli odak noktalarından biri Kuzey Marmara Otoyolu olacak. Güzergâh üzerinde gişeler, bağlantı yolları, denetim istasyonları, tır parkları, dinlenme tesisleri, yenilenen benzinlikler ve şehir girişleri detaylı şekilde işleniyor.

İstanbul tarafında ise Esenler Otogarı, Bayrampaşa Sebze Meyve Hali, Megacenter Kuru Gıda Hali ve şehir lojistiğini destekleyen farklı iş alma noktaları haritaya dahil ediliyor. Böylece İstanbul yalnızca geçilen bir nokta değil; yaşayan, çalışan ve detaylarıyla hissedilen büyük bir merkez haline geliyor.

İzmit ve Marmara Genişlemesi

Projenin ilerleyen aşamalarında İzmit hattı da önemli bir genişleme noktası olacak. İstanbul bağlantısını güçlendirecek bu bölgeyle birlikte Marmara geçişleri daha anlamlı ve daha yoğun bir hale gelecek.

Sanayi bölgeleri, lojistik bağlantılar, otoyol geçişleri ve şehir çevresi detaylarıyla İzmit hattı, Road to Heavy Türkiye haritasının Marmara ayağını daha güçlü bir yapıya kavuşturacak.

Karadeniz İlerlemesi

Road to Heavy projesinin uzun vadeli hedeflerinden biri de Karadeniz yönünde büyümeye devam etmektir.

Karadeniz ilerlemesiyle birlikte kuzey hattında yeni şehir bağlantıları, bölgeye özgü yol atmosferi, sahil ve iç kesim geçişleri, tesisler ve lojistik noktalar haritaya adım adım eklenecek. Böylece proje yalnızca İstanbul ve Marmara çevresinde değil, Türkiye’nin farklı bölgelerine doğru genişleyen yaşayan bir harita yapısına dönüşecek.

İstanbul ve Ankara Genişlemeleri

İstanbul ve Ankara çevresinde de detay genişlemeleri planlanmaktadır.

Mevcut şehir bağlantılarının geliştirilmesi, çevre yollarının güçlendirilmesi, yeni bağlantı noktalarının eklenmesi ve şehir girişlerinin daha gerçekçi hale getirilmesi hedeflenmektedir. Bu sayede hem İstanbul hem de Ankara, Road to Heavy haritasında daha büyük, daha detaylı ve daha işlevsel merkezler olarak yer alacaktır.

Proje Hedefi

Road to Heavy’nin temel amacı, ETS2 içerisinde Türkiye atmosferini mümkün olduğunca gerçekçi, detaylı ve sürekli gelişen bir harita deneyimiyle sunmaktır.

Her yeni sürümde daha fazla şehir, daha fazla rota, daha fazla iş alma noktası, daha fazla yol detayı ve daha güçlü bir sürüş hissi oyuncularla buluşturulacaktır.

Road to Heavy yalnızca bir harita modu değil; Türkiye yollarını, şehirlerini, otogarlarını, sanayi bölgelerini, otoyollarını, tesislerini ve yol kültürünü ETS2 dünyasına taşımayı hedefleyen büyük ölçekli bir projedir.

Daha büyük ölçek.
Daha uzun yollar.
Daha detaylı şehirler.
Daha gerçekçi Türkiye deneyimi.

Road to Heavy ile Türkiye yolları ETS2’de büyümeye devam ediyor.

8 Beğeni

Harita ile ilgili tüm detayları hem bu konu üzerinden hem de web sitemizden takip edebilirsiniz.

Gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ön siparişlerinizi veya erken erişim satın alımlarınızı sitemiz üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Web sitemiz: https://heavyvehiclesturkey.com.tr

4 Beğeni

13 Beğeni

İlk günden haritamızı ve Esenler Otogar’ındaki peronda yerimizi aldık.

Öncelikle modu sunan HVT Grubunun ellerine, emeğine sağlık. Özverili bir çalışmanın sonucunda modu bizlerle (Beta Erken Erişim olarak) buluşturdukları için teşekkürler.

Mod hakkında konuşacak olursak yukarıda birçok şey söylenmiş özetlenmiş ama kendi deneyimlerimi aktaracak olursam;

- Çok fazla otoban sevmeyen birisi olarak hayran kaldım diyebilirim.
- Gerçek hayatta deneyimlediğim, bildiğim, gezdiğim yerleri birebir aynı şekilde oyuna uyarlanmış olarak görmek üst düzey bir emeğin sonucu.
- Oyunun içinde AI araçların oluşturduğu, canlı ve yaşayan bir dünya hissi vermesi ve bunu gerçekçi şekilde yansıtması muhteşem.
- Baştan sona eksiksiz bir mod olmuş. Keyifle sürüş yapabileceğiniz bu zamana kadar benim deneyimlediklerim arasında en gerçekçi ETS2 modu olabilir.

- Eksikleri hiç mi yok? Elbette mevcut. Ama o kadar aşırı göze batan,oyun zevkinizi sekteye uğratacak şeyler değil. O yüzden bahsetmeye lüzum bile görmüyorum.
- Her şeyden önce modun halen beta aşamasında olduğunu, optimizasyon sorunları olabileceğini unutmayın.

8 Beğeni

Ankara’dan İstanbul’ tam 3 saatte gittim.

2 Beğeni

öncelikle merhaba dün hilmi şahinden esenleri izledim birebir olmuş yollatr falan harika olmuş esenler nihayet biri şu esenleri birebir yaptı ya

5 Beğeni

Özellikle ölçek bakımından çok değerli bir harita olduğunu düşünüyorum. Umarım çoğu proje gibi yarım kalmaz.

5 Beğeni

Tamamen bilmediğimden soruyorum ; Sakarya otogar’dan Esenler e ortalama 2 buçuk 3 saat gösteriyor ama sizin haritanızda 4 saat 50 dk gösteriyor.Aradaki farkın sebebi nedir ?

1:19 zamanlama ölçeğini 1:2ye uyarladığımız için navigasyondaki süreler asılsızdır. Gerçek zamanla sefer süresini çıkarabilirsiniz.

4 Beğeni

Bu hafta gelen optimizasyon fix’i ile Esenler Otogar ve Meyve Sebze Hali kısmındaki takılmalar ve droplar minimum seviyeye inmiş. Karşılaşılan hatalar ve buglar düzeltilmiş. Unutmayın ki mod halen BETA aşamasında. Halen buglar ve hatalar olabilir. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.

6 Beğeni

3060 kullanıyorum, esenlere girince oyundan atıyordu :grimacing: fix sürümü indirmedim daha deneyeceğim

**Site bakımda olduğundan siteye kayıtlı mail’e geliyor fix dosyaları. Önceki indirdiğinizi silip yeni indirdiğnizi atıyorsunuz mod klasörüne. Ben çok çok büyük ölçüde fark hissettim.

Oyundan atma durumunu farklı bir nedenden yapıyor da olabilir? DC’ye gelin yardımcı oluruz, olurlar…**

Yok hocam geldi mailime zaten müsaitlik bulamadım girip deneyecek o yüzden yoksa doğrudur dediğiniz gibidir diye düşünüyorum, Sakarya şehir içi de 50-60fps lerden 15-20 kere düşüyordu kuzey Marmara’ya bağlanınca tekrar yükseliyordu. Fix sürümüyle deneyip tekrar dönüş yaparım buraya, dc de varım zaten :smiling_face::+1:t2:

1 Beğeni

Websitesi epeydir bakımda.Acaba bu bakımın sonunda Road To Heavy 1.3 ile aynı zamanda çıkması planlanan Karadeniz genişlemesi Northern Express 1.0’ın müjdesi mi? Site açıkken yazan veriye göre Haziran ayında çıkması öngörülen Karadeniz genişlemesinin söylediğiniz gibi Çerkeş’e kadar olan etabını da görebilecekmiyiz? (Çok ihtimal vermeden soru olarak yazıyorum.) Yoksa zaten 3 ay ertelemeli çıkan RTH 1.3 şimdilik planlanandan eksikte çıkmış olsa İstanbul bize zaman kazandırır,TMP olayları da var,bir yandan Travego,Setra ve araçlar ile uğraşıyoruz deyip,Karadeniz genişlemesi de bunlardan nasibini alıp ertelemeli olacak mı diyorsunuz? Yoksa büyük bir sürpriz olarak bakımdan sonra geliyor mu?

3 Beğeni

Bakım süresini uzatmamızın arkasında herhangi bir entrika yoktur. Siteye aşırı yoğunluk olduğu için tüm altyapılar geri dönülemez şekilde çökmüştür. Bu nedenle site, yeni yüzüyle sıfırdan yeniden hazırlanıyor.

8 Beğeni

benim maileme hvt sağolsun attı ancak meyve sebze hali çevresindeki yollar yok

Bu sorunun çözümü için oyununuzu 1.60 sürümüne güncelleyin, sıralamada sadece 1.3 sürümü modları aktif olsun önceki sürümleri aktif etmeyin.

1 Beğeni

Fix gerçekten çok etkili olmuş.Bi 20 30 fps bende artış oldu esenlerde.Aşırı yoğunluk iyiye işaret:)

1 Beğeni

Gelecekte Trakya eklenir mi?

1 Beğeni

Yapımcı değilim ama proje ilk açıklandığı ve çıktığı günden bu yana büyük bir merak,heyecan ve umutla takip ettiğim için şunu söyleyebilirim;Planları yayınlarda söylediklerine göre İstanbul’dan sonra İstanbul’un kuzeyi yani İstanbul Havalimanı ve Tekirdağ’a doğru ilerlemek yönündeydi.Buradan da Road To Heavy Ege’ye doğru devam edecek,tabi muhtemelen o arada diğer Trakya illerimiz Kırklareli ve memleketim Edirne’de yapılmış olaraktan Güney Marmara ve Ege’ye doğru ilerleyen bir proje düşünüyorlardı.Tabi birazda bunu arz-talep eğrisine göre yapacaklarını söylemişlerdi.Kesin olarak Ege’ye kadar gidecek ama haritanın geri kalan tamamı için aynı şeyi benim söyleyebilmem hem mümkün değil,hem de doğru ve etik olmaz.Ancak şunu söyleyebilirim İstanbul sürümü Büyük İstanbul Otogarı dışında Alibeyköy ile birlikte gelecekti.Olmadı,yetişmedi sonraya ertelediler.Harem de olacaktı ama son dönemde Harem’den bir şey bahsedilmedi.İstanbul bu harita için can damarıdır ve genel olarak detaylı ve büyük olması şahsi kaanatimce gereklidir.Şehrin her bir noktasında gerek yük,gerek ise yolcu taşımacılığına rastlamak mümkün.Sanırım ertelemeler dışında şu an Road To Heavy’nin ilk genişlemesi İzmit ve Anadolu Otoyolu ile Dudullu olacak gibi görünüyor.Bekleyip,göreceğiz,çıktığında deneyimleyeceğiz.Tabi bir yanda da çıkma süresi ölçeğinden ve yapımından kaynaklı çok uzun sürmesinden ücretini önceden ödeyip bekleyen oyuncu kitlesi için sabırsız bir durum da oluşturabiliyor.Kitle haklı mı diye sorarsanız,bence yüzde yüz haklı.Sonuçta ödemesini aylar öncesinden yaptığı bir ürünü sanal da olsa gününde veya zamanında çıkmasını,bu da bir kenara bilgi edinme ve öğrenme hakkını da kullanmak ister.Örneğin kısa bir süre önce sorduğum soruya,sorduğum sorunun cevabını alamadım maalesef ki.Karadeniz genişlemesinin ilk sürümü Çerkeş’e kadar olan kısmın teslim süresi Haziran 2026 olarak gözükmekteydi.Şu an mesela bu konuyla alakalı hiç bir bilgi ve tarihin ertelendiğine dair de veri yok.Doğal olarak ücretini önceden ödeyen bir insanda bunu sorup,bilgi almak ister.Aksi takdirde farklı düşüncelere de kapılabilir.Buna dikkat etmek,önüne geçmek,mahal vermemek lazım.Güzel iş,güzel proje.Beklemek durumundayız.

2 Beğeni