ETS2 - Messina City Bus Simulator Mod

Messina City Bus Simulator Mod

Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz ki yakın zamanda dbusworld client çıktı . Dbusworld client Ets 2 yolcu alıp indirmenize yarayan bir mod.
Mod ets2 için şehir içi yolcu taşımacılığı yapabilmemiz için çıktı ama oyunda her şehirde bir durak veya bir terminal olduğu için uzunyol yolcu taşımacılığı mantığında çalışıyor.
Bende düşündüm taşındım ve şehir içi yolcu taşıyalım diye bu modu yapmaya karar verdim . Mod adında anlaşıldığı gibi İtalyanın Messina şehrinde olacak.
Messina şehrinde 20ye yakın durak;
arasokaklar;
inşaat halinde kapalı ve daracık olan yollar;
3-4 tane ev (evlerin bahçesinde veya park alanında uyuyabilceksiniz) olcak.
Modun içeriğinden bahsettiğime göre dbusworld clientte nasıl çalışcak onu anlatayım. Cliente istediğimiz otobüs hattını ekleyebiliyormuşuz.
Toplam 3 hat eklemeyi düşünüyorum.Modu zip halinde yayınlayacağım ve zipin içinde messina.scs uzantılı dosya ve bu hatların dosyası olcak. .scs uzantılı dosyayı mod klasörüne atacaksınız hatların dosyasınıda eğer yüklüyse Documents\DBus Client\lines klasörüne atcaksınız.
Sonra clienti açıp hat seçme ekranından benim yaptığım hatları seçip oyunu açıp modu aktif edip yolcu taşımacılığına başlayacaksınız. (mod çıktıktan sonra nasıl yapıldığını resimli bir şekilde anlatırım)
Bu harita modunu yaptıktan ve paylaştıktan sonra başka büyük şehirlerede aynı şeyleri yapmayı planlıyorum.
Moddan maalesef şuanlık 2 tane ekran görüntüsü paylaşacağım çünkü yeni yapmaya başladım . Bura birinci hattın ilk durağı olacak.

Bazı arkadaşlar sıfırdan bir harita yapacağımı sancak ama maalesef İtalya dlcsinde Messina şehrini editleyip yapıyorum . Belki ilerde map editörü iyi öğrenirsem yaparım.
(İlk defa mod tanıttığımdan tanıtımım biraz saçma veya garip olabilir kusura bakmayın :slightly_smiling_face:)

26 Beğeni

İkinci hattın ilk iki duraklarından birkaç ekran görüntüsü;

Üçüncü hat ikinci sürümde çıkacak gibi görünüyor çünkü Messina şehrinden biraz uzakta kasaba var kasabanın içindeki yolların ve binaların içinden geçiliyor . Binaları silip yerine içinden geçilmeyen binalar ekleyeceğim , yollarıda içinden geçilmez yapacağım. Düşük sistemli bir pcde edit yaptığım için baya zamanımı alıcak.

Sizlerden bu yaptığım yerler ve yapacağım yerler ile ilgili istek ve önerilerinizi bekliyorum.

(Küçük bir not ; durakları ve hatları kafama göre ekliyorum gerçek hayattaki gibi maalesef yapamam :slightly_smiling_face:)

8 Beğeni


SCS yolun kenarına kum koymuş bende o kumu kaldırmak yerine inşaat havası katmak istedim. 2 şeritten biri benzinlikten geçiyor (birinci görüntü) biri de yoldan (ikinci görüntü)
İnşaatın hemen yanına durak koydum bu durağa yaklaşmak biraz zor :grin:
(Durağa insanlar eklenecek ve yola bazı tabelalar eklenecek)

8 Beğeni