ETS2 - EeryTurkeyMap

  • Herkese Merhabalar! Bugün size yeni bir duyuru yapıcam. Artık uzun bir süre denemelerden sonra kendi türkiye haritamı yapmayı seçtim. Açıkçası bir ekibim yok ama genede bu işte usta değilim (biraz amatörüm). Ama Türkiye Haritasını yapma isteği doğdu ve 1 Aydır yapıyorum. Bugün 0.6.3 Sürümünü ile ilk defa piyasaya göstericem. Beğenmenizi umuyorum ve 0.6.3 sürümünde yaptıklarımı söylüyorum:
  • İstanbul’un %90’ı bitti, hataları düzeltme ve daha çok dekorasyon ekleme kaldı.
  • Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapıldı.
  • Kuzey Marmara Otoyolu Yapıldı.
  • Kocaeli’nin %70’i bitti, hataları düzeltme ve dekorasyon ekleme kaldı.
    DUYURU!!!
  • Bu Türkiye haritasında gerçek yerleri yapıcam, bu yüzden kocaeli’nde şehir merkezi falan olmicak sadece lojistiklerin bulunduğu yerlere gidebiliceksiniz. Kocaeli’nin gerçeği haritada var ama ben tam aynısını yapmadım. Güncelleme ile düzelticem.
  • Ölçek: 1/16
  • Ölçek SCS den büyük olucak çünkü 1/19 olursa çok sıkıcı ve küçük olur bende biraz daha yerleri büyüttüm :slight_smile:
  • Osmangazi Köprüsü’nün temelini attım. Eskihisar - Topçular’ı şimdilik yapmadım. Sonraki güncellemelerde yapıcam.
  • Kırklareli’nin %50’si bitti, çeşitli eklemeler kaldı.
  • Şehir olarak ilçeleri koymicam o yüzden normal şehirler olucak ama bazı ilçelerde yol üstünde olup dinlenme tesisleri falan koyucam. En azından görebileceksiniz.
  • Şimdilik Kocaeli’ni göstermicem çünkü daha bitmedi çoğunluğu.
    0.7’de gelicek yenilikler:
  • Sakarya + Kırklareli Gelicek
  • İstanbul’a Yeni Yollar Eklenecek
  • İstanbul ve Kocaeli tamamen bitirilecek
    Harita Gereksinimleri
  • ProMods Gerekli Olucak
  • İberia Gerekli Değildir Şimdilik ama varsa sorun yok.
  • Tr Extended, Güney Marmara veya OnalMap ile birleştirme yapılamaz. Yayınlandığında SAKIN yapmayın, yoksa çalışmaz ve bozulur.
    Ne Zaman Yayınlanacak
  • 1.0 Sürümünde Yayınlanacaktır
15 Beğeni

Başarılarının devamını dilerim, tek önerim eğer vakit bulabiliyorsan SCS’nin ilk prefabları yerine dlc prefablarını kullanman olacaktır. Onun dışında buraya haritanın da ekran görüntüsünü atıp rotayı gösterebilirsen çok daha açıklayıcı olacaktır. Başarılar :slight_smile:

1 Beğeni

Anladım, Teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

Bol Şans Kardeşim :+1:

Saol :slight_smile:

Merhaba @EeryJuge, senden bir ricam olucak.
Lütfen GermanTruck’tan kalma şeyleri kullanma bunlar çok eski prefablar ve sen güzel bir harita yapsanda onlar yüzünden kalitesi bozulur, iyi çalışmalar :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

@BabyYoda doğru söylemiş niye kötü bir yorum olarak gördünüz ve bildirdiniz ki? Eğer bu prefablarda iyi bir görüntü ortaya çıksa veya oynanışı güzel olsa SCS hala kullanırdı. Harita yapmak istiyorsanız kavşakları tek tek çizmeniz gerekiyor. Yoksa ortaya güzel bir harita çıkmaz. Umarım bu eleştirilerimizi kabul edersiniz. Teşekkürler :slight_smile:

4 Beğeni

Çok farklı ve bence biraz kırıcı bir üslupla yazmıştı. Yoksa dediği şeye ben de katılıyorum fakat üstte yazdığım şekli görebilirsiniz. Bu konu benim harita konum olsa çok içerlerdim, haritayı yapan arkadaşın benzer bir şey yaşamasını istemedim.

Yoksa tabiki gerekse gerçekçilik, gerekse de çeşitlilik açısından DLC prefablarını tüm modcu arkadaşlara öneriyoruz. :slight_smile:

4 Beğeni

Merhaba hocam, kırıcı bir üslupla yazdığımı bende fark ettim ve düzenledim.
Üzgünüm, özür dilerim @Ulanalp @EeryJuge :frowning_with_open_mouth:

3 Beğeni

Anlıyorum. Kavşakları Yapmakla alakalı bir şey söylicem. Bazı yerlerde kavşaklar fazla büyük bu nedenle harita ölçeği ile uyuşmuyor. O yüzden bazı yerleri değiştiremeyibilirim.

1 Beğeni

Harita yapımı zordur, özel prefabları kullanarak detaylı kavşak yapmak daha da zordur. Yavaş olur ama tam olarak istediğin kavşağı ortaya çıkarmana yarar. Böylece daha gerçekçi olur. Denemekten zarar gelmez. Tabi kendi kararın, ben bunu böyle yapıyorum isteyen oynar diyip böyle de devam edebilirsin. Tamamen sana kalmış. Senin haritan. Kolay gelsin tekrardan :slight_smile:

anladım teşekkürler

1 Beğeni


!
Kocaeli ile ilgili daha fazla fotoğraf gelicek ve şu anda haritayı gösteremicem. Sakarya bitince göstermeye çalışıcam.
Kırklarelinin temelleri atıldı sorun yok şimdilik :slight_smile:
Bazı yerlerde oyunun kendi kavşakları yok. Oraları kendim yapıcam.
Ressimdeki yer kocaeli’de E80’den Kandıra Kavşağından Kocaeli’ne giriş yapılıyor. Kandıra’ya yakında yol çekicem :slight_smile:
Kavşağın yanında bir otogar ve mescidi vardı onları yaptım.
Google Maps’de Aynı kavşak var.

2 Beğeni

Hocam yolların kenarlarına curve kategorisindeki kaldırımlardan eklemenizi öneririm. Daha da güzel olur. Süper olmuş elinize sağlık kolay gelsin :slight_smile:

evt bir sonraki adımım o olucak tşk

2 Beğeni

Fotoğraflara Bir Göz Gezdirdim Bir Harita Yapımcısı Olarak Göz Attım Ve Eksikleri Gördüm.Öncelikle Şu Hazır Prefablardan kurtul derim illaki hatalar olucak normaldir tabiki bendede var bu eksiklikleri düzeltimeyecek değil illaki düzeltilir emeğine sağlık başarılarının devamını dilerim. Bu Arada Gözüme Modeller çarptı umarım modeller senindir değilse bile izin almalısın başın ağrır mod klasörünü boş olduğundan emin ol . Birde YSS Köprüsünü yenilemelisin gerçekten kötü duruyor yss ye benzeyen nerdeyse birebir bi model var onu ara bulursun ben onu kullandım sende onu kullan derim daha iyi olacaktır kalite açısından Acemisin Belliki Zamanla Gelişeceksin Bende İlk Başta Birşey Bilmiyordum 1 Yıl Oldu Şimdi Profosyonelim Öğrenirsin Zamanla Başarılar Senden Olur Bu İş Kolay Gelsin .:slight_smile:

2 Beğeni

Ğ

10 Beğeni

yoda formunda bugün :smile: :smiley:

5 Beğeni

BU NE BENİM HARİTAMIN FOTOĞRAFLARININ NE İŞİ VAR BURADA

benim fotolarım burda ne işi var?