ETS2 & ATS Steam Cloud Profil Bozulma Sorunu

eut2-ats

GEÇİCİ ÇÖZÜM :arrow_lower_right:

Eksik veya bozuk profiller

Şu anda yerel Steam Cloud API’sinde, ETS2 ve ATS tarafından oyun kayıtlarını veya profil bilgilerini depolamak için kullanılan dosyaların rastgele bozulmasına neden olabilecek bir hata var gibi görünüyor. Bu, kendini eksik bir kayıt veya hatta tüm profil olarak gösterir ve oyun günlüğü aşağıdakine benzer hata mesajları içerecektir.

 <ERROR> load_unit_tree() - Bozuk birim dosyası 
 (/steamprofiles/<profilename>/profile.sii)

Hata zamanlamaya bağlı gibi görünüyor, bu nedenle bilgisayarın HW’sine bağlı olarak, bazı oyuncular bununla hiç karşılaşmayabilirken, diğer oyuncular çok sık karşılaşabilir.

Bu sorunu Valve’e bildirdik, ancak düzeltilmesi veya bir geçici çözüm uygulamamız biraz zaman alabilir. O zamana kadar, oyun içi Profil Düzenleme ekranını kullanarak profillerinizi geçici olarak yerel moda geçirerek bu hatayla karşılaşma riskini önleyebilirsiniz. Steam istemcisinde Steam Cloud’u devre dışı bırakmanın yeterli olmadığını, etkilenen API’nin hala kullanıldığını unutmayın.

Bu hatadan zaten etkilenmişseniz, bozuk dosyaları düzeltmek için kullanılabilecek bir araç oluşturduk. adresinden indirebilirsiniz

http://download.eurotrucksimulator2.com/steam_cloud_profile_fixer.zip

 
1.  İçeriği, bozuk dosyaların bulunduğu dizinleri içeren dizine açın:

  • Dosyaların yerel kopyası için, örneğin, profil yedekleme dosyalarını düzeltmek istiyorsanız veya profile.sii dosyasının yedek kopyasını kullanarak profili zaten canlandırdıysanız ve bazı kaydetmeyi düzeltmek istiyorsanız, sıkıştırılmış dosyayı açın:

<Belgeler>\Euro Truck Simulator 2\

  • Dosyaların Steam bulut kopyası için sıkıştırılmış dosyayı açın

<steam_install_dir>\userdata\<userid>\227300\
ETS2 için

veya

<steam_install_dir>\userdata\<userid>\270880\
ATS için

 
2.  Araç yalnızca bozuk .sii dosyalarını değiştirecek olsa da, bir şeyler ters giderse bu dizinlerin yedek bir kopyasını oluşturmak yine de iyi bir fikirdir.

 
3.  steam_cloud_profile_fixer.exe’yi çalıştırın. Bu dizindeki ve alt dizinlerindeki tüm bozuk sii dosyalarını düzeltmeye çalışacaktır. Hangi dosyaların düzeltildiğini görmek için inceleyebileceğiniz bir steam_cloud_profile_fixer.log oluşturacaktır.

 
4. İşiniz bittiğinde hem steam_cloud_profile_fixer.exe hem de steam_cloud_profile_fixer.log dosyasını silin.
5. Sabit profil Steam bulutu kullanıyorsa, gelecekte hatayla karşılaşmamak için geçici olarak bulut dışı moda geçmeniz önerilir.

4 Beğeni

Bende Profile sii dosyası yok Bunu yapan biri varsa lütfen anlatabilir mi?

  1. işlemi nasıl yapacağız görseli vs. var mı bu işlemlerin?