Büyük bir gelişme denildiğinde Türkiye’yi duyuracakları belliydi. Resmi duyuru gelsin bir bakalım. Bursa olacaktır oyunda ve ana garajım olarak oraya taşınırım artık.
Ben uyuyodum aw noluyo
Üstüne Coaches DLC’ye Travego ekleseler of of offf
Elbet bir gün dediklerimizdendi. Bir gün olacaktı bugün oldu hayırlı olsun.
Edit: Resmi duyuruyu 23 Nisan’da bekliyoruz SECESE
Sabreden derviş, muradına ermiş… Ciddi ciddi Tam 12 yıldır bu anı bekliyoruz be, yaşlandırdın bizi scs
Büyük projenin bu olduğu aylardır belliydi lakin niye büyük diye imada bulunuyorlardı onu anlamadım o kadar büyük proje çıktı Nordic Horizons, İberia falan ama onlar bu kadar konuşulmadı.
“Aylardır büyük proje” dedikleri konu nerelerde geçmişti?
Sonunda güzel haber geldi. muhtemelen 2027 sonlarında Türkiye yollarındayız…
Pavel yayınlarda birkaç kez büyük proje lafını çıkarttıydı ağzından.
Hiçbir ülke Türkiyem kadar büyük değilde o yüzden ![]()
![]()
“Directx 12den önce Türkiye haritasını aldık.”
81 ili tek dlc’de çıkarırlarsa cidden en büyük harita türkiye olacak. Şuan mevcutta oyunun en büyük haritası İlberia dlc’sin de 50 şehir varmış.
Türkiye haritasını bölmeden yapsalar bile 81 ili koyacaklarını sanmıyorum. Ben Düzce de yaşıyorum. Karadeniz bağlantısı kritik şehirlerden biri ama Düzce’yi bile koyacaklarını düşünmüyorum
2027 değil 2028 sonları olur hocam o, bu sene İzlanda, 2027 de irlanda, 2028 Türkiye
Türkiye Harita Paketinde 81 il bekleyen kişiler HVT’nin 1/2 ölçekli Türkiye harita paketine yönelebilirler lakin 1/19 ölçekli SCS haritası söz konusu olduğunda tahminen 50-60 bandında (ki 60 bile zor gibime geliyor) beklenebilir.
Tabi birde ülkenin tamamı mı yoksa Sinop-Antalya tarzında bir çizgi ile sadece yarısı mı yapılacak konusu vardı bi aralar fakat “Büyük Proje” dediklerine göre yarısı yapacak halleri yok diye düşünüyorum.
Ufak bir karşılaştırma
- ETS2 İberia haritası ile 51 şehir gelmiş ama bildiğim kadarı ile İspanya+Portekiz toplam 68 şehir var.
- Nordic Horizons haritası ile 41 şehir gelmiş ama normalde Norveç, İsveç ve Finlandiya’nın üst kesimlerinde toplam 32 büyük şehir var ama kasabaları da dahil edince sayı 41 e yükselmiş.
- Türkiye’nin anadolu kısmında ise İstanbul ve Çanakkale dahil 78 şehir bulunmakta ama İstanbul’u çıkartıp 77 demek daha doğru olur çünkü oyuda var.
İberia : 598.000 km²
Nordic Horizons : 806.000 km²
Türkiye Anadolu : 760.000 km²
Türkiye ve Nordic yüzölçümü neredeyse eşdeğer. Doğu kısmında işler karışabilir lakin tahminim hala 50 Şehirdir.
Detaylı araştırma yapıyorum ama bir aydan fazla sürebilir bittiğinde konuşuruz.