ETS 2 Soul of Anatolia DLC - Tavsiyeler

ETS 2 Soul of Anatolia DLC için yol, manzara, yerleşke, önemli noktalar dahil kapsadığı bölge için geri bildirim ve tavsiye toplama konusudur.

Ana konuda sohbet sırasında arada kaybolan önemli detaylar olabilir. Gelişmeler paylaşıldıkça konu yüklerini hafifletmek için açılmıştır.

9 Beğeni

Ana konuda yer alan 10 ay önceki paylaşımım ile başlayayım o zaman. Metni ufak güncellemelerle paylaşıyorum.

Ankara’da eklenmesi gereken, mutlaka eklenecek ve eklenmesini istediğim yerleri kendimce ve kabaca çıkardım.

1- Çalışkan Otomotiv Scania - Ortaköy. Buradan tır ve parçaları, metal eşyalar, branda gibi şeyler taşımamız için eklenmeli. Güzel bir ekonomi dönecektir. Ankara’nın doğusunda Kırıkkale’den Ankaraya girince karşılaşılan ilk yer.

2- Siteler Mobilya Kenti - Önder. Buradan da koltuk, kereste, odun, kağıt, boya sanayisi çok yoğun. İstanbul’daki İstoç gibi bir mantıkla muhakkak eklenmeli. Dolayısıyla hemen önündeki Samsun Yolu’nun eklenmemesi imkansız gibi.

7- Ostim - Batıkent. Buradan da sanayi parçaları, metal parçalar, araba taşınabilir. Şaşmaz eklenmeyebilir ama Ostim gibi alanlara muhakkak girilip ekonomi çeşitlenmeli.

Şimdi de gelelim tırlarla girebilmenin mümkün olduğu veya uzaktan görebileceğimiz, hangi simgesel noktaların eklenmesinin mantıklı olacağına.

4- Tabii ki Anıtkabir - Anıttepe. Konya yolunun Samsun yoluna bağlanan noktası olan Beşevler - Bahçelievler önündeki Mevlana bulvarı, AŞTİ’nin şehirlerarası ve şehiriçi bağlantılarını yapabilmek için zaten kaçınılmaz olacağından muhakkak ki yakın mesafeden görülecektir. Zaten AŞTİ - Anıtkabir karşı karşıya denebilir. (Mevlana bulvarının Emek metrosu önündeki yerden tam karşımızda kalacaktır.) Tır girişi sanırım yok ama ufak bir yoldan izleme noktası oluşturabilmek için yol verilebilmesi mümkün mü? Neden olmasın?

5- Armada, Söğütözü. Road to Heavy Map’te zaten var mıydı hatırlayamadım ama AŞTİ’nin hemen arkası zaten. Eskişehir Yolu olarak bilinen Dumlupınar Blv, Ankara’nın batı şehirleriyle olan bağlantısını sağlayacağından ve yine bir ana arter sayılacağından yer almaması imkansız. Armada ve Next Level güzel bir modellemeyle yer alacaktır.

8- ODTÜ Kent Ormanı - Or-An. Konya-Antalya gibi güney şehirlerle bağlantı için yapıldığında bu kadar hektar araziye sahip bir yeri atlayamazlar. Bu da Mevlana Bulvarında yer alıyor diyebiliriz. (Ankaralıların bildiği ismiyle Konya Yolu)

6- Türk Hava Kuvvetleri Müzesi - Etimesgut. A-City AVM üzerinde yer aldığı Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (AnkaMall’den Sincan’a giden güzergah) oyuna eklenirse ekstra olacaktır. O yolun çoğunda sokak görüntüsü bile yok ama hallederlerse muazzam olur. Hem yapılmışken Gimat da güzel bir sanayi bölgesi olur. Konserve, yemek, boya gibi toptancılık faaliyetleri yürütülüyor. Yani FSM Bulvarı eklenirse Türk Hava Kuvvetleri Müzesi de landmark olarak yer alabilir.

3- Atakule - Çankaya. En emin olamadığım yer. Çünkü Kızılay, Kavaklıdere, Dikmen gibi tır trafiğinin olmadığı bir bölgeye giriş çok zor, Anıtkabir gibi uzaktan muhakkak görünmeli. Taurus AVM hizasına gelince ciddi anlamda uzakta olmasına rağmen görünmek zorunda. Seyir noktasının eklenmesi çok zor. Çünkü Ankara’nın tam merkezi diyebileceğimiz bir konumda.

NOT: Ayaş yolu üzerindeki Saray mevkiinde, yani çevre yolunun İstanbul çıkışının ilk mevkiisinde keresteciler ve yine gıda sanayisi mevcut. Muhtemelen eklenir.

NOT 2: Gölbaşı - Yapracık arasında yer alan ve 5 milyon yıllık geçmişe sahip Tulumtaş Mağarası da güzel bir tarihi nokta olacaktır.

NOT 3: Ümitköy, Yaşamkent, Alacaatlı, İncek gibi konumlar Ankara’nın en boş ve bana kalırsa önemli bir landmark içermeyen alanı olduğundan spesifik bir yapının eklenmesi zor. Ufuk Üniversitesi, Atılım Üniversitesi belki uzaktan net görünür bilemeyiz.

NOT 4: Tabii ki İskitler. Ankara’nın araba tamir bölgesi. Olacaktır. Ankara’nın ana arterlerinden birisi.

Çevre Yolu’nun ise dizaynını çok merak ediyorum. 4 şerit hissini nasıl verecekler acaba? St. Petersburg’daki çember yoldan daha geniş bir yol hissiyatı almamız gerek. 4 şeritli bir yol neticede.

Ha çevre yolu da demişken Kayaş-Abidinpaşa mevkiisinde yer alan Mavi Göl de direkt kayaş çevre yolu köprüsünün altında. Eklenecektir.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, yanıldığım bir yer varsa belirtebilirsiniz.

1 Beğeni

Olmayacağını öğrenmiş bulunduk ama, yine de yazmadan edemeyeceğim: Çukurova’ya da inilmeli diye düşünüyorum.

Bundan baya önce ziyaret için Kastamonu’ya gitmiştik bu bahaneyle Kastamonuyu ve Ilgaz dağını gezme şansı bulmuştum müzeleri falan gezmiştik işte falan ılgaz dağı ve tüneli ilanılmaz güzeldi özellikle Kastamonu kalesi sokakları ve çarşısı inanılmaz hoşuma gitmişti ve şehir temizdi. Ve tabiki çok güzeldi burdan Kastamonulu arkadaşlara selamlar, Çok güzel bir şehirde oturuyorsunuz. Umarım oyuna bu güzelim şehri iyi entegre ederler. :slightly_smiling_face:

Yol kenarı köylü pazarlarımız olmazsa olmazdır :smiley:

5 Beğeni

Fethiye-Antalya arası sahil yolu kesinlikle ama kesinlikle eklenmeli. Yol üzerinde Türkiye’nin tarımında çok büyük rol üstlenen Kumluca, Demre gibi ilçeler var ve bu ilçelerin bir çok tırın uğradığı toptancı halleri var.

Ayrıca Türkiye’nin en ilgi çekici yollarından Kalkan-Finike arasındaki meşhur virajlı yol var. Ayrıca Kaputaş plajı, Patara, Adrasan, Olimpos gibi manzaralar var.

2 Beğeni

Bunu nasıl yorumlamak lazım? Mersin ya da Adana eklebilir demek mi?

Steam →
Unutmayın: Burada sunulan her şey henüz yapım aşamasında ve bu DLC çıkana kadar içeriklerde değişiklikler olabilir. Soul of Anatolia’yı istek listenize ekleyerek bu eşsiz deneyimi yaşayanlardan biri ilk siz olun…

Blog →
Soul of Anatolia üzerindeki çalışmalar devam ederken, yakında çıkacak olan bu harita genişletmesinden gelecek güncellemeleri sizlere sunmak için sabırsızlanıyoruz. Ancak bu büyük haritayı sizlere sunmak için önümüzde uzun bir yol olduğunu ve burada gördüğünüz her şeyin hala geliştirme aşamasında olduğunu ve DLC yayınlanana kadar değişebileceğini unutmayın.

3 Beğeni

bu yol göcek > dalaman > köyceğiz > akyaka şeklinde uzanır. sakar geçidi de denizli ve aydın’a ulaşılması için çok güzel bir rota. belki ayrı bir blog bile paylaşabilirler sakar’a dair. köyceğiz’de yol kenarındaki bal satan arabaları da yaparlar. gökova körfezinin o meşhur yol ayrımını hayal edemiyorum.

2 Beğeni

Trakya kısmına düzenleme gelirse diye yazıyorum. Ülkenin diğer kısımlarda bu durum nasıl bilmiyorum. D100 yolunda dönüş adalarına yaklaşırken önce 70km sonra 50 kmh hız düşüren tabelaların çoğunu kaldırdılar. Street view de hala var olarak görünüyor. Zaten oyunda da bu durum sıkça kaza yaptırıyordu bunu revize ederlerse iyi olur.

Ben KESİNLİKLE iyi huylu bi baskı oluşturma taraftarıyım. Arkadaşlar el insaf lütfen yanlış anlamayın hiçbir şehrimiz kıymetsiz değildir ancak Adana da takdir edersiniz ki bu ülkenin en büyük en eski şehirlerinden ve sanayi devi olan bir kentidir.

Niğde otobanından mersine bağlanıp ordan da sahil şeridine geçilse tatmin edici ve harita içinde bağlayıcı bir güzergah olur

2 Beğeni

Adana-Mersin arası zaten Körfez’den sonra ikinci büyük sanayi alanı
özellikle Mersin Limanı çok önemli bir ticaret yeri kesinlikle olması lazım.
Aksaray bir geçiş yeridir hatta yeni Otobanın yapılması ile eski önemini de kaybetmiştir. Nasıl bir uç noktası olarak düşünülmüş anlamış değilim.

1 Beğeni

Katılıyorum hocam, elbette şirketin takdiridir ama oraya kadar gelinmişse 2 şehir daha eklense ki bunlar çok önemli şehirler, gayet güzel olurdu