ETS 2 Skin (Paintjob) Nasıl Yapılır?

Biriside logo çizim ve yapımı anlatsa tam olur. Ellerine sağlık gereken bir konuydu, en yakın zamanda senin çekiceğin videoyu bekliyorum.

6 Beğeni

Ellerine saglik güzel bir çalısma olmuş tebrik ederim :clap:

3 Beğeni

Yiğit kardeşimiz alıştıktan sonra anlatır diye düşünüyorum. İşi sıfırdan başlayanlardan öğrenmek benim gibi amatörler için daha kolay oluyor bence :raised_hand::joy:

3 Beğeni

Aynen @Xeadream, yavaş yavaş biz de yeni öğreniyoruz bakalım. :grinning: :wave:t2:

3 Beğeni

Ellerine sağlık bilmeyen arkadaşlarımız için güzel bir rehber. :+1:

3 Beğeni

Böyle detaylı anlatıma ihtiyaç vardı. Elinize sağlık.

Dorse için paintjob yapımı arayan varsa bu konuya da bakabilirler.

3 Beğeni

Yiğit her zaman ki gibi gene çok güzel bir adım atmışın gittiğin yolda çok güzel adımlar bırakacağını biliyoruz teşekkürler.

3 Beğeni

@EmirAkcaman, @AlierNN, @blackmoon, @DDEMR, @Rageon, @YunusBEY destekleriniz için çok teşekkür ederim. Bu konuyu açmam da @ONURKULL’un da emeği çok büyük. :blush:

5 Beğeni

Faydalı olabilitesi yüksek her şeye desteğim tam. Kimi zaman tek bir yorum kimi zaman fiziksel destek. Umarım bilmeyen arkadaşlarımız artık yapabilirler. Çünkü yıllar önce bende didik didik arayarak deneye yanılarak öğrendim. Tekrardan ellerine sağlık. :slight_smile:

4 Beğeni

Uzun süredir araştırdığım bir konuydu, teşekkürler. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Rica ederim, iyi oyunlar. :wink:

2 Beğeni

Öncelikle konu anlatımı detaylı ve güzel olmuş emekleriniz için teşekkürler. Ama sanırım tecrübesizliğimden kaynaklı bazı sorunlar yaşadım bir türlü çözemiyorum. Öncelikle tamamen yukarıda verdiğin örnek dosyalarla ve aşamaları birebir sağlama alarak yaptım, fakat skini oyunda bir türlü çıkaramadım. Bilmişlik yapmak istemem ama sanırım ‘‘material’’ klasörü oluşturulmadığı için oyunda skin kısmında bulamıyorum. Başka bir sorun ise şu : Şablon, dds’e convert, tobj dosyası oluşturma gibi kısımlar okey sorun yok. Def dosyası kısmında sorunum var. Yukarda örnek olarak rjl scania modu vermişsiniz örnek olarak fakat ben bunun dışında farklı bir çekiciye skin yapmak istediğimde hiçbir modun içinde bu tarz bir def dosyası bulamadım. Benim indirdiklerimde daha az ve farklı yazılar oluyor (ekte mevcut). İstediğim sadece beyaz renk üstüne basit bir firma ismi skini yapmaktı bir türlü beceremedim :frowning:

2 Beğeni

@ekselans2008
Merhaba, sorun material kısmında değil, material kısmındaki dosyalar skinin oyunda boyahanede nasıl görüneceğini tayin ettiğiniz dosyadır. Gereklidir fakat skininizin çalışmasını engellemez. Eğer yanlış bir ikon satırı yazarsanız zaten oyun hata verip kendini kapatır. Siz öyle bir sorun yaşamadınız anladığım kadarıyla.

Paylaştığınız görsel üzerinden konuşacak olursak;
@include yazan yere boyamanın özelliklerini yazacağınız sui dosyasını tanıtmanız, o dosyanın ismide boyama dosyasıyla aynı olması gerek. Yani şu şekilde düzeltmeniz lazım;

@include “catr_0_settings.sui”

Settings dosyasının içinde skinin ismini, parasını vs. ayarlayacağınız satırlar vardır.

Yaptığınız boyamayı oyunda göremiyorsanız (bozuk görme veya farklı renklerde görmekten bahsetmiyorum) def satırlarınızda bir problem vardır.
Her aracın def klasörü içindeki dosyası farklı isimdedir. Bunun en doğrusunu ets2 nin def dosyasını açarak görebilirsiniz. scs extractor diye aratırsanız internette birçok kaynak mevcut.

İkinci bahsettiğiniz ve görselini attığınız konu ise SCS nin yeni boyama sisteminden kaynaklı. Scania NG ile gelen bu sistemde aracın ana gövdesini ve diğer parçlarını farklı satırlarla oyuna tanıtmanız gerekiyor. Örnek olarak sizin paylaştığınız görsel Renault T için ana gövde boyamasının olduğu satır. Yeni sistemde aracın aynalarını, güneşliğini, yan etekleri vs. ayrı ayrı boyayabilir veya tekrenk bir .dds dosyasını bunlara tanıtabilirsiniz. Bunu accessory klasörü (def/vehicle/truck/renault.t/paint_job/accessory) içinde yine skin dosyanızla aynı isimde bir text dosyasıyla hallediyorsunuz.

Daha detaya girersek kafanız karışabilir, mantık bu şekilde işliyor. Diğer skin dosyalarını inceleyip kendinizinkini buna göre uyarlayabilirsiniz.

2 Beğeni

Senin yaptığın akın sistemi nasıl bana özelden anlatabilir misin yukarda anlatılan bana karışık geldi

Bende paint.net var. Bu programla nasıl skin yapabilirim? Paintshop pek kullanamıyorum da.

Nvidia .dds aracını güncellemiş bununla oluyor mu?

1 Beğeni

Henüz denemedim ama olmaması için bir sebep yok :slightly_smiling_face:

BC3 olan seçilecek sanırsam

1 Beğeni

eğer ki logo tasarlamak istiyorsan adobe illustrator işini görebilir. Öğrenmesi de çok zor değil internette bir sürü içerik var hem de kullanması da çok eğlenceli. Logoyu yaptıktan sonra paintjob yapması da aynı mantıkta olur diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Kullanmadığım için bir şey diyemiyorum. Kullanan arkadaşlar cevaplarsa daha iyi olur

1 Beğeni