ETS 2 / Reshade / Nvidia / Tırtıklanma Sorunları Çözümü

Bende bir noktaya değineyim öncelikle forumda çokça sorun yaşayan veya grafik modu kullanmadan güzel görüntüler elde etmek için çabalıyoruz.Biliyorsunuz ki grafik modları gerçeğinden fazlasıyla bazıları sapmakta,bazı çok kaliteli modlarda bilgisayarlarınızda kasma donma gibi problemlere yol açmakta, tüm bunları yapıp fps düşüşü yaşayan arkadaşlar içinde fps kaybı yaşamadan tek bir ayar ile de tırtıklanma ve titreme sorunlarından kurtulabiliyorsunuz.Yani ben şahsen kendi adıma çözdüm o şekilde,Dikey eşitlemeyi biliyorum ki herkes kapalı oynuyor,monitörüm de 60HZ benim zaten 144 fps alsam da oyunda 60’ın üzerindeki akıcılığı hissedemeyeceğim,yapmanız gereken sadece monitörünüz HZ hızına göre fps’inizi sabitlemeniz.
60HZ=60FPS şeklinde sabitledim yırtılma ve tırtıklanma gibi sorunları atlatmış oldum ben.Hemde bu şekilde sistemi de yormayacaksınız.
144 fps aldığınız varsayalım ve monitörünüzde 60Hertz misal ekran kartı kullanımınız %99 ise,60HZ monitörü 60fps’ye sabitlediğinizde ekran kartı kullanımınız da düşecek.Diğer tüm bileşenleri de o kadar zorlamayacak bu sıcak havalarda daha da ısındırmayacaksınız.Kendi adıma bu şekilde çözmüş oldum.
Bir diğer görüntü konusuna değinecek olursam Nvidia Denetim masasından Kenar Yumuşatma FXAA kapalı yaparsanız daha net görüntüler elde ediyorsunuz birde kenar yumuşatma saydamlık seçeneğini kapayın,oyunda olan bulanıklık ortadan kalkıyor kendi göz zevkim için konuşuyorum daha güzel grafikler elde ediyorsunuz,tabi kişiden kişiye değişebilir.Ayrıca Reshade de güzel bir katkı sağlamakta, https://reshade.me/ buradan indirip kurma adımlarını şu şekilde anlatayım;
:writing_hand:1-Verdiğim linke girip dowland kısımından indiriyorsunuz indirdikten sonra setup.exe ile açın
:writing_hand:2-Ardından sırasıyla resimde gösterdiğim adımları tek tek yapmaya başlayın. Hepsi sıralı
Ardından oyun içine girince reshade sekmesini açmak genelde Shift+Delete olur genelde oyun içinde reshade menüsüne ulaşın.Çıkan kutu kutu içerisindeki boş tikleri dediğim seçenekler olarak tikleyin.
:writing_hand:1- Curves’ü tikleyin
:writing_hand:2- Vibrance tikleyin
:writing_hand:3- LumaSharpen tikleyin. Bunları göremiyorsanız açılan pencerede sağ köşede ‘Performance Mode’ yazar ona tıklayınca bu yazılar gelir bir sürü içlerinden dediklerimi bulur tikleyip bakarsınız. Çoğu grafik modundan iyi bir görüntü elde edip hemde o modların fps düşüşünü yaşamadan daha iyi görüntüler ile oyununuzu oynarsınız. Ss alırken Reshade devre dışı kalıyor o yüzden görüntü paylaşamıyorum ancak cidden çok fark ediyor görüntüde.Ek olarak Nvida ekran kartı kullananlar içinde dediğim 2 seçenek olan
FXAA- KAPALI
FXAA SAYDAMLIK - KAPALI olacak mutlaka.
Dsr üzerlerini çizdim onlar ile oynamayın kendim Photoshop kullandığım için aktif olarak mönitörümün yükseltilemeyen 3840x2160 gibi çözünürlüklerde kullanabilmek için ayarlarım, o sebepten sizin yapmanız oyun içi bir etken olmayacak.Sorarsınız diye açıklamada bulundum bunun içinde.
Nvidia Denetim masası ayarlarınız da belirttiğim gibi olsun. Grafik modu kullanmadan dokuları ve oyun içindeki değişikliğe çok büyük fayda sağlamış olacaksınız hemde saçma sapan grafik modlarının yemiş olduğu gibi fps den çok değil hissedemeyeceğiniz kadar az fps kaybı yaşayarak(1-9) oyununuzu gerçekçi hale getireceksiniz.
Ne mutlu yardımcı olabildiysem…
11

13 15
**

Denemekten bir şey kaybetmezsiniz,ama kolaya kaçıp grafik modunu aktif ederseniz fps kaybedersiniz. :grimacing: :blush:

**

5 Beğeni