ETS 2 - Nordic Horizons DLC [Ana Konu]

ProMods çok pis patladı, 2. Paragrafta Nordic Horizons bu sene çıkacak diyor @TurkTrucker54

5 Beğeni

Bana göre ProMods Avrupa için biteli yıllar oldu ki zaten. Kağıt üstünde duruyor bence 2019’dan beri. Road to the Black Sea çıktığında bence fiili olarak bitmişti. Hem eski kalıyordu hem alanı daralıyordu hem de yeni alanlar gelmiyordu. İspanya, Yunanistan, Ukrayna, Romanya vs. yarım yamalak kalmıştı mesela aylar hatta yıllar boyunca. SCS buraların büyük bölümünü ekleyince ProMods’un elinde sadece İrlanda, İzlanda ve İskandinavya’nın kuzeyi kaldı. Oralar da elden gitmek üzere.

4 Beğeni

Ahahahaa :joy: aynen Canko. Sıradan bir ekip olsalar hadi uyduruyorlar yıl sonu için derdik, ama resmi sayfadan bir kullanıcıya bu yıl Nordic çıkmasını kesinlikle beklemiyoruz demeleri… Zaten yanılmalarını canu gönülden istiyoruz :joy:

@bkaakco berk, işte tam olarak bunu bildikleri için rotayı Asya’ya kırdılar. Bir miktar Afrika… yani SCS’nin uzuuun süre uğramayacağı yerlerde at koşturacaklar ki çok mantıklı :v::100:

3 Beğeni

Eski DLClere baktığımızda ya 2 yıl arayla yada 1 yıl arayla geliyor. Muhtemelen bu yıl içinde çıkacak. Aralık’da belli olur. Aralığa kadar çıkmazsa ki umarım çıkar o zaman 2026ya kalır. Çünkü harita DLCleri hep Kasım Aralık gibi çıkıyor.

Yeni ai aracı galiba, ilk kez gördüm.

Abi bu neyin patlamasıymış, biz SCS miyiz ki nerede Nordic Horizons 2025 veya 2026 demişiz ve dedikten sonra da patlamışız. Ne bu ProMods’un patlaması için yanıp tutuşan sevgi XD

Teknik olarak bu da yanlış, gidip son 10 gün içerisinde kim nerede çalışmış diye bakayım dedim ve ezici çoğunluk Kıta Avrupasındaki yerlerdeki çalışmalarını devam ettirmiş. Kıta Avrupasında olmayan yerlerde de güzel ve büyük çalışmalar var kesinlikle ama gene de eninde sonunda geliştiricilerimizin çoğu hala Avrupa’da çalışıyor. Ki Nordic Horizons’un çıkmasını emin olun benden, senden ve buradaki herkesten çok Baltıklı ve İskandinav geliştiricilerimiz oralara SCS’nin eklemeyeceği şehirleri ve yolları eklemek için sabırsızlıkla bekliyor

araştırmanı öneririm :joy:

Yav Emir başkan, :joy: konuyu niye düz anlamıyorsun kardeşlik. Burda eleştiri YOK, deniz bitti kara göründü dedik mealen . Max 2 yıl içinde Avrupa’da geliştirilecek yerler bitecek ve rotayı dediğim yerlere kırmak zorunda Promods ki Scul ile konuştum birkaç ay önce :smile: o da dediğimle aynı fikirde

Ayrıca bu cevabı yazdık :joy: ki emin ol senden daha eskiyim ben, promodsun daha 13 yıl önce ilk beta sürümü çıktığında ilk oynayan tayfa içindeyim. Promods Stockholm ve Berlin’i yaptığında “ilk akıcı” kavşak sistemini getirdiğinde SCS nin bundan haberi bile yoktu, yani bana anlatma :smile: herkes biliyor ki, Promods olmasa SCS bu kadar haritacılıkta ilerleyemezdi :+1:

1 Beğeni

Çeviri:

Ben: @ScuL Ping için özür dilerim. Türk komunitesinden biri senin 2 yıl içerisinde Kıta Avrupasında Nordic Horizons vb.den dolayı geliştirecek yerlerimizin kalmayacağını ve Kıta Avrupa’sını geliştirmeyi bırakacağımızı söylediğini söyledi, bu doğru mu? Eğer iznin olursa mesajı kendisi ile de paylaşacağım

ScuL: Doğru değil

Facebook’taki mesajta da 2025 sene sonu öncesinden (bu 2026’dan önce çıkmaz demek değil yani) hazır olmasını (çıkmasını) beklemiyoruz demiş, ki kesinlikle böyle olacak da dememiş. Kasım’da çıkar Aralık’ta çıkar 2026 Ocak’ta çıkar ya da bilememiş olur sonuçta o da tahminden öte bir şey yapmıyor

Ocakta çıkmaz. Kasım ARalık gibi çıkar çıkacaksa. Harita DLCleri hep Kasım Aralık gibi çıkıyor. Nadirde olsa Ekim’de de çıkabiliyor.

Nordic Horizons - Scandinavia iki harita uçurum denecek kadar kalite farkı olduğundan dolayı iki DLC arası geçişlerde “biz nereye geldik aw yada noluyor aw” dememek için adamlar Scandinavia haritasını yeniliyor ve Nordic Horizons çıktıktan sonra Scandinavia Rework güncellemesi çıkması hiçbir işe yaramayacağından dolayı Nordic Horizons dan önce Scandinavia Rework güncellemesi yayınlanması şart ki zaten SCS de bu şekilde planlamıştı. Nordic Horizons SCS nin göz bebeği gibi birşey adamlar çok uğraşıyor ve gerek fotolarda gerek videolarda o kaliteyi görebiliyoruz. 1.56 Betaya yaklaşık 1-1.5 ay var yetiştirebilirlerse 1.56 ile Scandinavia Rework çıkabilir. Eylül ortası veya sonu beta çıksa 1 ay beta sürse ve Ekim sonu gibi tam sürüm çıksa kasım sonuna kadar Nordic Horizons çıkması muhtemeldir. Yani Nordic Horizons bitirmeleri için 3 ay Scandinavia Rework güncellemesi için 1 ayları var.

2 Beğeni

tamam başkan sensin :grinning: ben kendisiyle konuştuğumu senle paylaşırım;) Avrupayı geliştirmeyi bırakacaksınız mı anladın:) deniz bitiyor, kara görünüyor ne demek @Meciran_ECG ? Avrupa’da geliştirilecek yer kalmayınca ne yapacak ekip? oturup buraya kadar mı diyecek? benim yazdığımdan bunu anladıysan pesoo :joy:
diğer husus, Face’de verdikleri cevabın da inşallah doğru değildir diye kaç kere yazdık oysa dostum;)

1 Beğeni

İnşallah yetişirde Kasım Aralık gibi yayınlanır. Yoksa 2026 Kasım Aralığa kalır iş.

Neden 2026 sonuna kalsın ki? Pandemiden ötürü geciken Iberia 2021 sonunda mı çıktı, Nisan’da çıktı. Bir kaç ay ertelenir sadece.

Genelde Harita DLCleri Kasım Ararlık gibi çıktı. Sende diyorsun Pandemiden çıktı diye. Pandemi diye bir şey kalmadı. Belki düşük ihtimal ama Ocak gibi tamamlanırsa şubat mart gibide yayınlanabilir ama benim düşüncem Kasım Aralık gibi yayınlanır. 2025 yada 2026 yılında.

Tahminen Kasım 20’sinden sonra Nordic çıkar;) Ekim gibi de beta başlar. Tekrar edelim, SCS de daha önce, İskandinavyanin komple yenilenmeyeceğini belirterek kısmi bir geliştirme olacak demişti. Kiel üstünden ana hat güzergahı reworke ederek Stockholm’e bağlayarak Nordic’e geçiş olacağını düşünüyorum

Olabilir. Kasım’da çıkabilir Aralık’ta çıkabilir. Öyle tarihlerde çıkma ihtimali daha yüksek.

1.56 OB ile gelen Nordic Horizons/NH gelişmeleri hakkında :arrow_down_small:

Özet

Finlandiya-Norveç-İsveç üçlüsünde 1.56’nın OB olarak gelmesiyle mileage target denilen kısımda (kilometre hedefi) şehir artışı yaşanmış

Finlandiya :finland: (Şehir Sayısı: 10 :arrow_forward: 29)

Norveç :norway: (Şehir Sayısı: 10 :arrow_forward: 50)

A’dan K’ye kadar :arrow_down_small:

L’den Å’ya :arrow_down_small:

(Çoğu İskandinavya DLC’sinin yenilenmesiyle gelecekmiş).

İsveç :sweden: (Şehir Sayısı: 25 :arrow_forward: 70)

A’dan M’ye kadar :arrow_down_small:

N’dan Ö’ye kadar :arrow_down_small:

(Çoğu İskandinavya DLC’sinin yenilenmesiyle gelecekmiş).

Bu bilgilerle yapılan ve SCS Forum’da paylaşılan harita :arrow_down_small:

Kirkenes Lobisi anlık üzgün

Ayrıca listedeki yerlerin hepsi aktif olmayabilir, sadece tabelasını görebiliriz bazılarının

Kaynak: Nordic Horizons Discussion - Page 114 - SCS Software

9 Beğeni

Kirkenes yoksa; SCS aynı harita ve aynı sunucuda Calais -Duisburg baronlarına “kaosu bölmek istemiyorum” mesajı vermiştir :joy::joy:
Ayrıca Promods ekibi, Kuzeydoğu İberya’da İberya DLC si çıktıktan sonra Andora taraflarını silip sonradan sıfırdan inşa ettikleri gibi, kirkenes’i de yeni gelecek asset ve materyallerle inşa edecektir, aslında iyi oldu bu.