ETS 2 - Kuzey Marmara Harita Modu Projesi

Gayet başarılı bir mod olmuş, çok beğendim emeğine sağlık :+1::blush: Fps konusunda da ben sıkıntı yaşamadım, düşen yerler oluyor tabi ama bu SCS’nin haritalarında da olan birşey. Kendi adıma konuşursam, benim eski ve düşük sayılabilecek (Pentium G3258 OC 4.3Ghz, GTX 750 Ti) bilgisayarım için ayar değiştirmeden gayet rahat (1080p 45-65 Fps) oynadım diyebilirim.

2 Beğeni

O seviyede bir ekran kartı ile gayet iyi bir fps alınmasına çok sevindim, teşekkürler geri bildirim için :slight_smile:

@sctn Haritan gerçekten çok güzel olmuş ellerine sağlık. Ancak sormak istediğim bir soru var editör hakkında. Otoyollardaki ücret kısmını nasıl yaptın? Ben de editörde bazı ufak çaplı çalışmalar yapmaya çalışıyorum ama bir türlü otoban ücretlerini halledemedim.

1 Beğeni

teşekkür ederim :slight_smile:
ücret kısmını öğrenmek için oyunun koyduğu gişeleri nasıl yaptığını inceledim, öyle öğrendim.
Öncelikle gişenin özelliklerine gir ve sol yukarda "ab_toll_no"yu seç. Sonrasında ise sağ yukarda "item type"tan yanlış hatırlamıyorsam "trigger"ı seç ve 4 adet nokta koyup dikdörtgen haline getir( eğer noktalar mor renkli ise doğru hatırlamışımdır :smiley: ) . Sonra o noktaların özelliklerine gir ve “tollgate” tarzı bir şey var onu seç. otobana giriş için starting seçip dikdörtgen koymalısın. Bitiş için de öbür tarafına “end” yazanından koymalısın ve altındaki text kısmına ise:
0.776
end yazmalısın.
Bir haftadır editöre giriş yapmadığım için tam hatırlayamıyorum, unuttum ama sana tavsiyem istanbul otoban gişelerine git ve scs oraya hangi noktaları koymuş ve özellikleri nasıl diye incelemen. Sonrasında da aynısını senin gişelerine uygulaman.

3 Beğeni

Tamamdır . Cevap için teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

Kuzey Marmara Otoyolu / Silivri-Çatalca / Çatalca Tüneli

13 Beğeni

İyi çalışmalar projeye devam ediyor musunuz

1 Beğeni

@Mehmet_E
Merhaba, projeye devam edilmektedir. Çok sevineceğiniz bazı ayrıntılarla yakında gerekli açıklama yapılacak. Sadece bekleyin :wink:

16 Beğeni

Yoksaaaaa
Parktaki modçular voltranı mı oluşturuyor ?

3 Beğeni

öyle bir şey…

1 Beğeni

Heyecanla bekliyoruz.

1 Beğeni

Tamamdır ben hypelandım hazırım büyük projeye.

1 Beğeni

Konular birleştirilmiştir.

6 Beğeni

@sctn ye güvenim tam. Kuzey Marmara harikaydı çünkü.

3 Beğeni

Videolara bakılırsa gayet kaliteli bir iş çıkmış.
Henüz indirip denemedim umarım 1.36 sürümünde çalışıyordur :slight_smile:

1 Beğeni

çok teşekkür ederim :slight_smile: evet 1.36’da çalışıyordu ancak birkaç hafta önce TRextended harita mod ekibine dahil olduğum için linki kaldırmıştık. Yakında daha büyük bir şekilde paylaşılacak tekrardan :slight_smile:

1 Beğeni

gayet güzel olmuş fakat maalesef ufak fps sorunları oluyor. OTM Haritasının sahibi olarak söylemek isterim ki ben ilk başlarda bu işe başladığımda fps sorunlarını uzaktaki terrain modellerin üzerine koyulan ağaçları FAR model olarak seçmekte buldum. Yani arkaplanda bizim görmediğimiz bölgedeki model ve vegetationların kalitesini düşürmek az da olsa fps kazandıracaktır haritana. 0 Kamerasıyla bir kaç bölgeyi gezindim cut planeleri doğru yerleştirmişsin lakin dediğim gibi ufak tefek kasma sorunları için terrain kullan bezier patch yerine ve ağaç sıklıklarını 250 stretch bazında ayarla. Ne kadar sık ağaçlandırma olursa terrain üzerinde o kadar fps açığı yaşanıyor maalesef ki. Umarım söylediklerimi bir ‘akıl verme’ gibi değil de 3 4 yıldır editör bilgime dayanarak uygularsın… Yakında kendi haritamda da bu değişiklikleri yapacağım zaten ben lakin harita bölgesi kabataslak TR projesi olduğu için harita alanı çok geniş ve bunları uygulamak zorlaşıyor. Bu çalışma henüz fazla genişletilmemişken bence ilk önce bu sorunları ortadan kaldırmaya çalış… Çok güzel ve sabır isteyen bir proje olmuş hele ki İstanbul Havalimanı kavşağı 10 Numara… Bazı arkadaşlar rekabet olacağını ve kıskanacağımı falan sanıyor galiba fakat yanılıyorlar böyle projeleri her mod yapımcısı desteklemeli. Aynı harita modları üzerinde çalışılıyor olsa bile.
Tekrardan kolay gelsin

2 Beğeni

Tecrübeli bir bakış açısına sahip olan birinin test etmiş olmasına çok sevindim, aylar önce böyle mesajlar göreceğime inanamazdım ve çok teşekkür ederim tavsiyeler için :smiley: elimden geldiğince uygulayacağım, benim editör bilgim 4 aya dayanıyor, tecrübeli ağızlardan tavsiyeler almak çok mutluluk verici. Türkler dünyadaki her oyunda en güzel modları yapıyorlar fakat nedense hala ETS2’de kaliteli bir Türkiye haritamız yok. Promods’a muhtaç durumda olmak hiç iyi bir şey değil. Rekabet olacağını düşünmek bence de doğru değil, keşke 10 tane farklı Türkiye haritası yapılsa da insanlar bir gün A modunu, bir gün B modunu, ara sıra C modunu oynasa. Yani insanlar şu an yeni çıkan bir haritayı oynuyor, ezberliyor ve sonunda sıkılıp yine promods’a dönüyor. İnşallah gün gelir de insanlar bir Türkiye haritasında oynarken değişik yerler görmek isteyince gideceği yer yine başka bir Türkiye haritası olur. Destek için de teşekkür ederim :slight_smile: Hayırlı çalışmalar

9 Beğeni

**NASIL INDEREBİLİRİM ACABA ** :grinning:

Şu an bu harita modu indirmeye açık değil. ETS 2 – TR Extended Map Mod|İstanbul Edition [Ana Konu] - bona tarafından #40 bu linkten gelişmeleri takip edebilirsiniz, hazır olduğunda bu linkte duyurulacaktır

2 Beğeni