Arkadaşlar herkese selamlar. Öncelikle bu konuyu, projemin bir kısmı bittiğinde açıp, modu da o şekilde paylaşmayı düşünüyordum. Önümüzdeki ay askere gideceğim için, vakit ayıramayacağım harita yapımına. Dolayısıyla askere kadar yetiştiremeyebilirim düşüncesi ile, en azından şimdiden böyle bir şey yaptığımı paylaşmak istedim.
Umarım en erken zamanında büyük bir çoğunluğunu bitirmiş olup, o haliyle paylaşabilirim.
Edit 1: Hobi amaçlı yapmaya başladım; amacım programı öğrenip kendimi geliştirmek, bir yandan da bir şeyler ortaya koyabilmek.
Tamamen sıfırdan Map Editor’ü öğrenmeye başladım. Hem videoları izleyerek, hem de programı kullanarak öğrenmeye çalışıyorum. Program ilk başta çok karışık geldi normal olarak, öğrenmekle geçirdiğim ilk birkaç gün eziyet gibiydi. Kesinlikle çok sabır isteyen bir iş olduğunu söyleyebilirim. Çünkü güzel bir şeyler ortaya çıkartmak için insanın gerçekten mesai harcaması gerekiyor.
Muhabbeti bırakayım; yapımına başladığım bölge, İstanbul’un Avcılar ilçesi, Firuzköy Bulvarı’ndan yapıma başladım. Kullandığım modellerin hepsi SCS’nin kendi modeli.
Bu yüzden olabildiğince gerçeğe yakın yapmaya çalıştım. Yalnızca Yol prefab’ları için internetten ufak bir araştırma ile FLD adlı bir kullanıcının kendi oluşturduğu yol bağlantı perfab’larını kullandım (Yol bağlantı bölgeleri)
Harita şuanki hali ile eksiklikleri mevcut. Hareket eden (mover) npc vb. şeyler henüz eklemedim. görsel olarak reklam panolarına, tabelalara ve bu tarz çevre bileşenlerine el atmam gerekecek.
borusan otomotiv ile karşı karşıya olan siteler.
Avcılar mezarlığın yanındaki döner kavşak, fabrikalar yolu girişi ve alt geçit.
pelikan AVM arkasındaki araç park alanı.
Sitelerin çaprazındaki petrol ofisi
Yapımına bugün başladığım Cerrahpaşa Avcılar kampüsü - Fabrikalar yolu girişi. Bilenler bilir, normalde bu Üniversite kapısından tır veya ağır araç geçmez, uydurmak için bu şekilde yapacağım.
Şuanki haritamın boyutu.
Bu konudaki hayalim 1:1 ölçeğinde Avcılar-Esenyurt ve çevresini oluşturmak. Bütün ara sokakları yapamayacağım tabiki, çekici ile giderken nereden gidebilirsek, editor ile de oraları yapmaya çalışacağım.
Umarım İlerleyen zamanlarda kendi texture’lerimi ve custom firmaları oluşturacağım.
Bu arada bölgeyi harita programından etrafa bakarak kontrol edebilirsiniz