Ruslar bu DLC yi on yıl geçse de bekler. Hâlâ Baltık assetleriyle 15-16 Rus modder haritalarını yapıyor, geliştiriyor. Bazıları DLC kalitesinde gidiyor. Muhtemelen great steppe gibi bazı modlar da ilerde promodsa dahil edilecek. 7 bin km leri düz yol mantığıyla geçecek güzergahlar bekliyor olacak topluluğu.
Ruslar Ukrayna’dan çekildi mi bu tartışma tekrar tekrar ısıtılıyor merak ettim.
Bir gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Cafe Simülasyon - Sohbet, Muhabbet, Geyik, Gündem
hesabı askıya almışlar.
DLC’nin kalbi İstanbul’da. Putin - Zelensky aynı kadraja girdiği an SCS sayacı başlatır ![]()
Rusya, Ukrayna topraklarından çıkmadığı sürece DLC yayınlanmayacak. Selçuk abi defalarca yayınlarda bahsetti. Boşuna görüşme vs. mevzuları yüzünden heveslenmeyin. Zaten Rusya’nın da mevcutta Ukrayna topraklarını terk etme gibi bir durum olma ihtimali de %0.1.
bu konuyu kilitleyebilirmisiniz acaba? scs tarafında gelişme olmadığı sürece bu konu boşu boşuna kirlenmesin soğudum zaten bu dlcden artık çıkmasa da olur bence
Arkadaşalra katılıyorum. Bu DLC çıkacak olsa SCS ilaki duyulur.
hortlatayım tekrar, her güncellemede bakmadığım için yeni bir şey fark edemedim, Pskov - Luga - St. Petersburg - Rezekne sınırlarından bazı hatları takip edebilirsiniz.
https://x.com/yunuspaksoy/status/1981092844413866403
bunu gören pavel reis biz ne ettik biz ne yaptık da bu hale düştük diye dolanıyormuş sdfsdf
sen dünyanın en stratejik ülkesini es geçip sırf ruslar wishlist atacak edecek diye atlayıp rusyayı yaparsan coğrafya’nın kaderini öğrenirsin kardeşim.
![]()
100 dolara dlc kaynak assetlerine talibim ![]()
oyunda İsrail olsa o dlc ertelenmezdi artık savaş kimsenin umrunda değil gündemleri farklı, Pavel de benim gibi rusları sevmiyor kişisel bir nefreti var.
Hadi kardeşim kaç yıldır bekliyoruz sizi. Rusyayı gezmek istiyoruz artık.
Bu inat nereye kadar devam edecek? Yada böyle bir hamleye gerek varmıydı ey SCS?
Ortada bi inat yok. Barış olmadan harita gelmeyecek dediler.
2021 nisan → mis gibi iberia’yı çıkarmışsın, o ana kadar yaptığın en iyi dlc olmuş (madrid çevresinde bir şey yoktu boş kalan yollar vardı vs. ama onları saymıyorum), 50 tane şehir gelmiş vs. vs.
neden illa bir güney bir kuzey politikası izleyip hadi lan rusyayı yapalım dediler acaba? o dönemde rusyaya girişmemeleri gereken birçok sebep vardı.
1- 2014’ten beri devam eden donbass savaşı (aralık 2013’te kievdeki lenin heykeli protestocular tarafından yıkıldı ve devamında birçok olay).
2- 2021 aralık ayına gelene kadar putin zelenskinin görüşme tekliflerini birkaç kere reddetmişti. 2021’in mart ayında rusya, ukrayna sınırına 100.000 askeri çoktan yığmıştı.
bunlar siyasi sebepler, savaş dolayısıyla dlc’yi yayınlamaktan vazgeçtilerse siyasi olaylar oyun firmalarını da etkiliyor demektir. bunları öngörebilselerdi keşke.
3- rusyanın batı kesimlerinin baltık ülkelerine benzeyen yapısı ve baltık assetlerinin oyuncunun ilgisini o kadar da çekmeyecek olması.
4- en son 2018’in sonunda o bölgeye gelmişlerdi zaten. beyond the baltic sea ile.
beyond the baltic sea (2018) → road to the black sea (2019) → iberia (2021) → heart of russia (2022)
5- sen araya sadece 2 tane bölge sıkıştırarak benzer coğrafyayı tekrardan oyuna aktarıyorsun. 2019’dan beri road to the black sea’ye adam akıllı yollar güncellemeler getirmeyen scs aradan daha 3 sene geçmesine rağmen tekrardan rusyanın batısına yönelmişti. yetim bekleyen haritalar varken rusyaya yöneldiler.
6- transit taşımacılıkta orta avrupa, balkanlar, güney avrupa daha önemliydi. o dönem getirselerdi balkanları? balkanlar yayınlandığında hepimiz çok severek oynadık ama aradan 2 sene geçti, şimdi unutulmuştur ama balkanlar oyuna çok geç eklendi arkadaşlar. iberia için zaten 1.5 sene heba edildi. (iberia şimdi gelecek olsa bi şekilde yetiştirirlerdi 2021 senesine) neydi yani bu rusya sevdası?
bunlar da toplulukla ve kendileriyle ve satma stratejileriyle alakalı sebepler.
elbet kendilerince sebepleri vardı ancak zaten hem heart of russia beni fazla heyecanlandırmıyordu, hem de 2018’de baltık denizinin yeterli ilgiyi görmemesi, 2020 ve 2022’nin dlc’siz geçilmesi vs. dikkate alınınca keşke birileri uyarsaydı ‘‘ya biz burayı yapıyoruz da ezelden beri sıcak savaşta olan bir ülke burası, aniden olaylar patlak verirse iptal etmek zorunda kalmayalım şimdi?’’ diye. savaş dolayısıyla paket iptal oluyorsa bu anlık bir karar değil, scs’nin önceden belirlediği politikasının bir sonucudur diye düşünüyorum. politikanız buysa madem farklı bölgelere yönelseydiniz.
https://eksisozluk.com/avrupa-rusya-savasi-cikma-ihtimali--8052576?a=popular
yani son olaylar ve ilerisi için artık kesin görünüyor.
şçş 10 yıl rafta kalacak diyordu 10 yılın sonunda zaten başka bir dünyada olacağız
Scs elini hızlı tutsa da şu ilk çıkan polonya dlc’sini bari yenilese ![]()
Rusya’da iktidar değişmedikçe çıkmaz.
iktidar degismesin dlc de cikmasin bence