Ets 2 gpu yu %100 kullanıyor

ekran kartı gtx 1660 gaming 6 GB
işlemci intel i5 9400f
8 GB ram

Fps’i sabitlemediğiniz sürece oyunların/simulatörlerin Grafik kartınızı %100 kullanması çok doğal hatta olması gereken bu. Sisteminizde darboğaz olmadığı anlamına geliyor, ekran kartı tam performansını veriyor size :slight_smile: Ekran kartınız ısınmıyorsa (75-80 derece görmüyorsa) bu kullanım değerlerinin bir zararı olmayacaktır.

2 Beğeni

67 dereceyi geçmiyor

ekran kartı yanar diye korkuyorum sabitlesem düşermi

Ekran kartın %100 kullanımdan yanacaksa zaten oyun oynama, senin asıl bakman gereken işlemci kullanımındır. İşlemcin ekran kartını besleyebiliyor mu? yüzde kaç kullanıyor asıl ekran kartı kullanımın zaten düşükse bilmelisin ki işlemcin yeteri kadar gücünü ekran kartına veremediğinden ekran kartı %50, %60 da kalır. Bunun diğer bir faktörüde işlemci kullanımına yoğunlaşmaktır, çözünürlüğü düşürüp ayarları fullersen yük işlemcine binecek işlemcin tavan yapacak ama ekran kartı düşük kullanımında kalacak. Ekran kartın %100 kullanılıyorsa bil ki sisteminde darboğaz yok ve bu gayet normal ve olması gereken durum, ekran kartın zaten düşük kullanılıyorsa sistem tarafından asıl sorun araman gerek nokta bu. Ekran kartın 80 85 dereceye gelmediği sürece zaten problem yok.
Buda örneği;

Ryzen 3 3100 ve Ryzen 5 3600’ün ekran kartını besleyebilmek RTX 3080 ekran kartını %100 kullandırmak için verdiği çaba videoda test ekranında görünüyor. Sonuç ne ekran kartı %100 kullanılmıyor ve darboğaz var. Yani %100 kullansın bırak sal ekran kartını :smiley:

1 Beğeni

%100 kullanımda ciddi bir sorun olmaz da, bende 1660 var, ayarlar %300 ölçekleme, SMAA ve SSAO kapalı. Ayna ayarları hariç en yüksekte. GPU kullanımı %90’ı geçmiyor ProMods’ta bile. Bu şekilde de gayet yeterli bence.

1 Beğeni

anladım cpu da %90 larda kullanıyor

CPU kullanımı fazla geldi bana. 6/6 bir işlemci olsa bile %90 kullanım ETS 2 için çok çünkü ETS 2 işlemciden çok ekran kartına yük bindiriyor. 6/12 işlemci olan Ryzen 5 2600’de %20’nin altında çoğu zaman. Tabii arkada pek bir şey çalışmadığı zaman. Arkada güncelleme falan varsa taş çatlasa %35 civarı görmüşümdür. 4/8 işlemci olan i7 3630QM’li sistemde de işlemci kullanımı %20’lerde oluyordu. (Orta ayarlarlarda denebilir.)

1 Beğeni

Daha haziranda aldım bu sistemi cpu yüksek kulandığı için vatan bilgisayara yolladım işlemciyi değiştirdiler 1 ay bekletiler beni ama hala aynı bazen %100 altına inmiyor arkadaşlarım işlemcinin fanını değiştirmemi söyledi nasıl bi çözüm üretebilirim
HERKESE ÇOK TEŞŞEKKÜR EDERİM

ben şimdi oynasam bi sıkıntı yaşamam demi
bide mod sitesi önerirseniz iyi olur

Arka planda windows güncellemesi, Windows Modül yükleyicisi gibi uygulamaların çalışmadığından emin oldun görev yöneticisinden bir kontrol edin varsa kapatmak için youtube de aratın windows modül yükleyicisi kapatma vs. uptade geldiyse güncelleyin ayarlardan veya iptal edin bazen arka planda sürekli çalışıyor. Modül yükleyicisi denilen şey arada tek başına sadece %60 lara kadar kendi kullanıyor. O yüzden dediğim gibi bir kontrol edin görev yöneticisini.
Ben teşekkür ederim kendi adıma yardımcı olabildiysem. Oynamaya devam edebilirsiniz problem yok.
Mod içinde burayı öneririm her gün güncelleniyor modlar yenileri ekleniyor. ETS2 mods

şimdi modla girdim %98 filan kullanıyor derecesi 73 e çıkıyor gpu

normal demi

:+1: Normal