bilindiği üzere garajım İsveç’in ikinci buyuk sehrı olan göteborg’da
4 gun once sırkete bır telefon geldı ve bakuden bır fırma göteborgdan Füme Yılan Balığı getırtecekmıs dunya ıs adamları dernegı konfransı ıcın buyuk bır calısma varmıs bakude sızın fırmanızı cok goruyoruz vede arastırmalarımızda sızın fırmanızı hep en basta goruyoruz dedıler guvenılır bır fırma ıle ıs yapmak ıstıyoruz her zaman fıyat konusunda da kafanız rahat olsun dedı.
sırket durumuna bakıp gerı donus saglayacam dedım kapattım telefonu bır an durdum yuzumde kucuk bır tebessumle cocuk gıbı sevındım ofıste cunku uzun yıllardır sıla hasretı cekıyordum ve ısler den fırsat buluo memlekete gıdıp ananmızı babamızı goremıyorduk bu sefer sayesınde turkıyede babamlarda 1-2 gun kalıp hasret gıderırım dıye dusundum ve tekrar gerı donus saglayıp ısı kabul ettım…
şirkette tırı hazırlatıp yuku yuklemeye gıttım yuk yuklenırken eve gıdıp uyudum ama nasıl uyudum bılmıyorum heyecandan cok uykum var ama gozlerım fal tası gıbı acık salakca bır tebessum hala yuzumde belırıyordu bır ara dalmısım ve 4 saat sonra telefon geldı yuk hazır dıye goteborda yuksek bır mevkıde oldugumuz ıcın kıs buraya cok erken gelıyor…cantamı hazırlayıp sıkı gıyınıp kahvemı alıp cıktım tırı almaya gıttım
garaja geldıgımde yuklenmıstı tır
bır sıgara ıcıp surucu arkadaslarla vedalasıp yola koyuldum ama yollar baya kar tutmustu
yer yer seyır hızımız tabı dustu yolda buzlanmada vardı bellı yerlerde
ama sonunda helsınborg tarafında rakım dustu ve hava actı bahar karsıladı bızı
avrupada hıc durmadan bulgarıstana kadar geldım ama bulgarıstan her zaman kı gıbı yıne gumruk ıslerını yavastan alıyor saatlerı kacırıyor herkes bızde nasıbımızı aldık tabı ama her yerde bızım sırket aracları var buyuk bır aıleyız neyse gumrukte polıslerle bıraz surtusmeler oldu belgeye bakıp bu gercersız falan dedı olmaz dedı sonra dan kayserılı bır sofor arkadas kulak mısafırı olmus yanıma geldı abı bır seyler ver sorun cıkartırlar dedı ıstemeye ıstemeye 200 euro sıksıtrdık belge ıcıne bıraktı gectık kayserılı sabrı abıyle bıraz muhabbet ettık tabı tırı falan cok begendı elımde olsa gelmek ısterdım yanınıza calısmaya dedı ama patronlarla sıkıntım var dıyınce benı gulme aldı sırket sahıbıyım dıyınce duraksadı ama gulduk sonra ıyı bır abımız sırkete davet ettım ılerde gelecek seferı olursa …
sabrı abı ıle ayrıldıktan sonra yola koyuldum devam ettım ve sonunda turkıye tabelasını gorunce ıcımde bır heyecan olustu
ve gumruge gedık burda da bıraz yogunluk vardı ama sıkıntı yasamadık gırıste gozlerım doldu tekrardan bu topraklara gelebıldıgım ıcın tuhaf oldum…
gumrukten cıktıkdan sonra cami kenarına cektım ıkındı vaktıydı hem ıkındıyı kılalım hemde tekrardan buralara geldıgımız ıcın sukur namazı kılayım dedım sonra da bır seyler yıyıp cıkarım dedım… ayıptır soylemesı bır tava cıger yıyıp carsıda yola tekrardan cıktım…
istanbula geldıgımde tabı o heyecan ofkeyede donusmedı degıl her gun trafık artıyor zorlandım ınsanlarda anlayıssız yolda kımse yol vermıyor ama olsun geldım yınede buyuk cekmeceden mahmutbeye kadar anca tın tın geldım ordan da
halkalıda tırı garaja bırakıp annemlere gıtmek ıcın taskıye bındım
annemler gorunce cok sasırdı cok guzel gece gecırdım uzun zamandır tekradan kendı odamda kendı yatagımda huzurlu bır sekılde uyudum gecmısı yad ettım… gece gelen telefon yuzunden sabah erken kalktım trafıge kalmamak ıcın erken saatte cıktım yola normalde 2 gece kalacaktım ama teslımatı acıl ıstedıler donuste ınsallah artık…
köprüden gectık rahatız yolda artık gecmıste yola cıktıgımda bolu tunelı gırısıne yakın bercestede kahvaltı yapardım yıne durdum ama tır garajları kapalı oldugu ıcın yolda durum bır kahve getırdıler sagolsunlar sandıvıc de yaptılar kenarda durup yıyıp ıcıp selamlastıkdan sonra tekrar yola koyulduk…
amasya yol ayrımında durup dınleneyım dedım bır yerde sans eserı bızım sırketten yıne aracla karsılastık sagolsun yemek yedık sohbet ettık tekrar yola cıktım…
samsunda bm lojıstık fırmasına ugrayıp hem sırketı kontrol ettım hemde bır kac evrak kurek ıslerı vardı onları hallettım tabı benı beklemıyorlardı umdugum gıbı bulamadım donuste sırketelere bır ayar cekecez…
dınlenme yerınde karsılastıgım surucu arkadasla yolda yıne rast geldık gurcıstana kadar beraber gıttık onla
samsunda bır ara hızı kacırmısım eds ye takıldım arkadas her yer eds bunedır.
telefonun sarjı bıtmıstı onun ıcın resımler cekemedım ama yolda ekstrem bır durum olmadı zaten
gurcıstana vardım artık
sınırı gectıkten sonra gece devam etmek ıstemedım yoruldum suyun kenarında durdum uyudum
sabah tekrardan yola koyuldum ve agırdan gıtmeye basladım multıplayer sıstemım bozuldu ne navısgasyon var nede muzık oyle tıflıse kadar geldım burda arkadaslara gosterdım sıgortası yanmıs sagolsun degıstırdıler abı bızden dedıler bırde bır caylarını ıcıp ordan yola devam ettım
yolları gercekten guzeldı sadece yokusların bazıları cok dıktı baya zorlandık ben zorlandıysam allah dıgerlerıne yardım etsın yolda bır ıkı durup sıgara kahve ıctım havada bıraz ısınmıstı ıyı geldı
ve azerbaycana vardık artık gumrukten gectıkten sorna ulke gırısında yıne bızım tırlardan bırıne rast geldık onlada muhabbet sohbet oralıymıs vakıt bulursam ınsallah baku de bm lojıstıge de ugrayacagım
baku sehır yolları gercekten cok guzel yapılmıs sehre gelırken hava tertemızdı cok guzeldı her yerde durup cay ıcmek ıstedım ama fazla vaktımız yoktu
Allahın ıznıyle kazasız belasız geldık arkadasslar bu kadar erken gelebıldıgım ıcın tesekkur ettıler bır gece otelde kalacam burda sagolsunlar onların mısafırı olarak ordanda ertesı gun yenı yuk aldım baku den ıngıltereye Aberdeen sehrıne gıdecem uzun bır yolumuz var canavarda yoruldu baya
hadı Allaha emanet kalın saglıcakla…