ETS 2 & ATS RGB Aydınlatma Renkli Geri Bildirim ile ilgili Önemli Uyarı!

Geçtiğimiz senelerde her iki oyuna da Razer RGB desteği gelmişti. Razer RGB ürünlerinde renkli geri bildirim sağlıyordu. Fakat önemli bir nokta var. Konuyu açma sebebim de bu.

Razer marka olmayan RGB aydınlatmalı klavye veya mouse kullanıyorsanız ve kullandığınız ürünün RGB aydınlatma modu değiştirme özelliği (renk değiştirme ve renk geçişi) varsa düzgün ÇALIŞMAYABİLİR!. Eğer tek RGB aydınlatma modu (sadece renk geçişi) varsa sorun olmayabilir.

Örneğin ben Asus Rog Keris mouse kullanıyorum. Rog Keris’in RGB değişme modları var. Oyuna girdiğimde oyun müdahale ediyor ve RGB ışık sadece beyaz oluyor. Oyunu kapattığımda da bazen RGB ışık sönüyor.

Bunu düzeltmenin iki yolu var;

    1. Oyunda Seçenekler > Kontroller > Diğer kısmına gidip Renkli geri bildirim ayarını devre dışı bırakın.
    1. Kullandığınız ürünün yazılımına gidip ayarlar veya ilgili yerden oyunun RGB aydınlatmaya müdahale etmesini engelleyin.

Basit bir sorun gibi görünse de özelliği bilmeyen bir oyuncunun mouse’u bozuldu zannetmesine yol açabilir. Bu da yeni mouse alma ya da yeni aldıysa iade yoluna gitmesine sebep olabilir. Bu yüzden konunun burada durmasında fayda var.