ETS 2 Anatolia DLC - Türkiye Haritası [Ana Konu]

Bugün de gelebilir birkaç ay sonra da

Önümüzde 3 tane duyuru bloğu var. Sırasını bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz.

• Anatolia
  • Coach Buses
  • South Dakota
4 Beğeni

Dün çok kısa aklıma düştü. Ankara nasıl olacak dedim. Anıtkabir, atakule gibi sembol şeyler olur diye düşünüyorum. Tır oyunları ile büyümüş biri olarak resmi Türkiye haritasını göreceğiz, heyecanlıyız. Köşeme geçip sessizce sakince birkaç sene bekleyeceğim. Görsel veya video görünce tekrar konuşuruz. Şimdi burada manyak spekülasyonlar dönecek, herkes her aklına geleni yazacak.

1 Beğeni

anıtkabir otoyoldan gözüküyor mu

henüz bakmadım ve emin değilim

Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacağına göre RttBS tarafına İstanbul Havalimanı eklenebilme ihtimali hakkında ne düşünüyorsunuz?

çatalca girişi olursa olur bir de ben istocun orayı yenilerler diyorum

Ankara’da eklenmesi gereken yerleri kendimce ve kabaca çıkardım.

1- Çalışkan Otomotiv Scania - Ortaköy. Buradan tır ve parçaları, metal eşyalar, tente gibi şeyler taşımamız için eklenmeli. Güzel bir ekonomi dönecektir. Ankara’nın doğusunda Kırıkkale’den Ankaraya girince karşılaşılan ilk yer.

2- Siteler Mobilya Kenti - Önder. Buradan da koltuk, kereste, odun, kağıt, boya sanayisi çok yoğun. İstanbul’daki İstoç gibi bir mantıkla muhakkak eklenmeli. Dolayısıyla hemen önündeki Samsun Yolu’nun eklenmemesi imkansız gibi.

7- Ostim - Batıkent. Buradan da sanayi parçaları, metal parçalar, araba taşınabilir. Şaşmaz eklenmeyebilir ama Ostim gibi alanlara muhakkak girilip ekonomi çeşitlenmeli.

Şimdi de gelelim tırlarla girebilmenin mümkün olduğu veya uzaktan görebileceğimiz, hangi simgesel noktaların eklenmesinin mantıklı olacağına.

4- Tabii ki Anıtkabir - Anıttepe. Konya yolunun Samsun yoluna bağlanan noktası olan Beşevler - Bahçelievler önündeki Mevlana bulvarı, AŞTİ’nin şehirlerarası ve şehiriçi bağlantılarını yapabilmek için zaten kaçınılmaz olacağından muhakkak ki yakın mesafeden görülecektir. Zaten AŞTİ - Anıtkabir karşı karşıya denebilir. (Mevlana bulvarının Emek metrosu önündeki yerden tam karşımızda kalacaktır.) Tır girişi sanırım yok ama ufak bir yoldan izleme noktası oluşturabilmek için yol verilebilmesi mümkün mü? Neden olmasın?

5- Armada, Söğütözü. Road to Heavy Map’te zaten var mıydı hatırlayamadım ama AŞTİ’nin hemen arkası zaten. Eskişehir Yolu olarak bilinen Dumlupınar Blv, Ankara’nın batı şehirleriyle olan bağlantısını sağlayacağından ve yine bir ana arter sayılacağından yer almaması imkansız. Armada ve Next Level güzel bir modellemeyle yer alacaktır.

8- ODTÜ Kent Ormanı - Or-An. Konya-Karaman-Antalya gibi güney şehirlerle bağlantı için yapıldığında bu kadar hektar araziye sahip bir yeri atlayamazlar. Bu da Mevlana Bulvarında yer alıyoruz diyebiliriz. (Ankaralıların bildiği ismiyle Konya Yolu tabii ki)

6- Türk Hava Kuvvetleri Müzesi - Etimesgut. A-City avm’nin üzerinde yer aldığı Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (Ankamall’den Sincan’a giden güzergah) oyuna eklenirse ekstra olacaktır. O yolun çoğunda sokak görüntüsü bile yok ama hallederlerse muazzam olur. Hem yapılmışken Gimat da güzel bir sanayi bölgesi. Konserve, yemek, boya gibi toptancılık faaliyetleri yürütülüyor. Yani FSM Bulvarı eklenirse Türk Hava Kuvvetleri Müzesi de landmark olarak yer alacaktır.

3- Atakule - Çankaya. En emin olamadığım yer. Çünkü Kızılay, Kavaklıdere, Dikmen gibi tır trafiğinin olmadığı bir bölgeye giriş çok zor, Anıtkabir gibi uzaktan muhakkak görünmeli. Taurus AVM hizasına gelince ciddi anlamda uzakta olmasına rağmen görünmek zorunda. Seyir noktasının eklenmesi çok zor. Çünkü Ankara’nın tam merkezi diyebileceğimiz bir konumda.

NOT: Ayaş yolu üzerindeki Saray mevkiinde, yani çevre yolunun İstanbul çıkışının ilk mevkiisinde keresteciler ve yine gıda sanayisi mevcut. Muhtemelen eklenir.

NOT 2: Gölbaşı - Yapracık arasında yer alan Tulumtaş Mağarası da güzel bir tarihi nokta olacaktır.

NOT 3: Ümitköy, Yaşamkent, Alacaatlı, İncek gibi konumlar Ankara’nın en boş ve bana kalırsa önemli bir landmark içermeyen alanı olduğundan spesifik bir yapının eklenmesi zor. Ufuk Üniversitesi, Atılım Üniversitesi belki uzaktan net görünür bilemeyiz.

NOT 4: Tabii ki İskitler. Ankara’nın araba tamir bölgesi. Olacaktır.

Çevre Yolu’nun ise dizaynını çok merak ediyorum. 4 şerit hissini nasıl verecekler acaba? St. Petersburg’daki çember yoldan daha geniş bir yol hissiyatı almamız gerek. Çok geniş bir yol neticede.

Ha çevre yolu da demişken Kayaş-Abidinpaşa mevkiisinde yer alan Mavi Göl de direkt köprünün altında. Eklenecektir.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, yanıldığım bir yer varsa belirtebilirsiniz.

Dengeli bir dağılım oldu :smiley:

7 Beğeni

Ankara başlı başına sıkıntılı problemli bir şehir…zaten dağınık yerleşiminden bahsetmiyorum bile ama asıl problem sofya gibi bir çevreyolu mantığına sahip ve içerisinden geçen 3 ana alter yol var haritada belli bunlar. Fakat Ankaranın sıkıntısı her an karşınıza bir yerde askeri bölge polis emniyet bölgeleri ve diğer kolluk kuvvetlerine ait lojman askeri arazisi gibi engeller var bundan dolayı da sokak görünümü kıtlığı mevcut özellikle 2 numarada sitelerin bir kısmında görüntü kesiliyor scs nin gidip videolardan da izleyerek arge yapacağını pek düşünmüyorum bazı noktalarda ölçeği ve yolları yutarak ilerleyecektir. Otobüs mantığı ve otogar mantığını da sayarsak otogar bağlantısı ve hava müzesi tarafları baştan savma yapılır çünkü oralarda da belli yerlerde görüntü hiç yok…son olarak saray bölgesinde TAI ve Akıncı Üssü askeri bir bölge gibi görüntü alınmayan yerlerden ve burası da gişelerden sonra direkt olarak saray sanayisine bağlanan yeni köprülü kavşak gelecektir otoban tarafında

3 Beğeni

Tam olarak emin olmasamda Anıtkabir oyunda gözükmeyebilir. Ankara içine Tırın girmesi pek müsait değil mesela Ulus-Kızılay taraflarında ağır araç girişi yasak olabilir tam bilmiyorum tabiki fakat Mevlana Bulvarı Ankara-Adana yolu oyunda olacaktır ama o yoldan Anıtkabir gözükmüyor diye biliyorum. İşte olduğum için detaylı araştırma yapamıyorum üşenmez isem evde detaylı araştırma yapar buraya yazarım.

2 Beğeni

Ben de İstanbul tahminlerimi söyleyim kuzey marmara kınalı adapazarı arası olur havalimanı kesin olur tem sultanbeyliden başlar bir de düşük ihtimal ama ecs den dolayı esenler otogar olabilir ama alibeyköy kesin olmaz dudullu %90 olmaz

6 civarı gelirsem tekrae yayın açıcam ama bunları konuşsak da roadcraft girmek istiyorum. Klavye ile oynanacak tek şey bu :grinning:

3 Beğeni

Türk Milletimize Hayırlı Uğurlu olsun dileklerimi iletiyorum şimdiden :slightly_smiling_face:

Bu harita konusunda başka şehirler gündemde olsa okuyup geçerdim ama tartışma konusu Ankara olunca boş geçmek istemiyorum.

Ankara’nın şehir merkezine baktığımızda bazı tarihi veya turistik yerler (Ankara Kalesi,Müzeler,Atakule,Kuğulupark) gerçekte tır/kamyonların uğrayabildiği yerler değil, Ets 2 dünyası için bunun pek önemi olmasada şehir planlamasında harita ölçeklemesi farklı olabilmekte.
Şahsi düşüncem SCS iç içe olmayacak şekilde merkezi tasarlayacaktır.
Aşağıya kendi yapmış olduğum Ets 2 tipi Ankara haritasını ekliyorum.

Görseldeki Numaraların Anlamları:
1- Olduğu konumda gerçekte Man Kamyon ve Otobüs fabrikası bulunmaktadır. Haliyle buraya Man galerisi ekleneceği için başka markaların galerisini beklemek saçma olur.
1.5- Olduğu konumda Man fabrikasından biraz uzakta Man’a ait Test merkezi bulunmakta. Oyuna İsveç’teki Scania test merkezi eklendiyse burasıda eklenebilir.
2- Olduğu konumda Esenboğa Havalimanı bulunmaktadır (Hazır otobüs konusu var, Şehir içi turistik otobüs rotaları için uygun bir durak olabilir)
3- Olduğu konumda otonomi bulunmaktadır, Ets 2 için otomobiller gelmesi halinde yapılabilir.
4- Olduğu konum özellikle eski Ankara’nın kalbi Ulus olup aynı zamanda 1.TBMM müzeside bulunmaktadır. Şehir merkezine eklenebilecek güzel bir yer olup gerçekte olduğu gibi otobüs turistik otobüslerin uğrak noktası.
5- Olduğu yer ANITKABİR olup şehir merkezi özellikle 1.TBMM yapılacaksa burayada bir şekilde görmemiz gerektiğini düşünmekteyim.
6- Oldugu yer Aşti olup, artık otobüs dlcsi konuştuğumuz için otobüsler için önemli bir durak.
7- Olduğu yer Gimat ve Ostim tarafı olup şehirdeki şirketler ve belki şehirdeki 2.tamirhane burda olabilir.
8- Konya yolundan geçerken kesinlikle göreceğimiz bir mekan ve AVM deyince akla gelenlerden Ankamall.
9- Mavi göl olup özellikle Çevre Yolunda görebileceğimiz güzel bir yer.
10- Eymir gölü olup yolda geçerken görebileceğimiz yerlerden birisi.
11- Olduğu yer Mogan Gölü ve Gölbaşı ilçesi olup, Konya’ya giderken kesin göreceğimiz yerlerden.
12- Önceki mesajlarda bahsedilen Tulumtaş Mağarası olup güzel olabilir.
13- Numaralı yerlerdeki yol çevreyolu alternatifi olup hemde Kahramankazan ve Kızılcahamam ilçelerinden geçmektedir. En önemlisi Kızılcahamam’ın yakınlarında olan Kargasekmez geçidi herkesin istediği türden yol :slight_smile:
14- Numaranın olduğu yol Beypazarı-Nallıhan’a gidiyor olup. Yol üzerinde Nallıhan Kuş Cenneti’ni bize gösterebilirler.

Benim düşüncelerim bunlar olsada yazdığım birkaç madde harici çok bir beklentiye girmemek gerek. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler :blush:

7 Beğeni

Madrid’i nasıl yaptılarsa Ankara’da öyle olur yaz kenara

2 Beğeni

Hey maşallah Abdullah kardeş. :+1::smiley:

1 Beğeni

:joy: :joy: teşekkür ederim abi. ama atladığım bazı yerler olmuş sokak görüntüsü olmayan yerler var arada. oralara da yandexten bakılır belki, sokak görünümü olan başka uygulamalar da mevcut, son çare ar-ge.

1 Beğeni

Toptan cevap vermiş olayım. İstedikleri taktirde tır girmeyen yerleri de yaparlar mesele yanına kadar sürmek değil zaten model olarak görmek. Anıtkabir, atakule vs. yapıların yanına gitmek mümkün olmaz yol yapısı gereği ama bir şekilde bu yapıların gözüktüğü yollar olur diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Kapak fotoğrafı neresi olmalı sizce?

Chat Gpt’ye harita ölçeğe göre şehirleri sordum verdiği cevap

Harika bir proje! 1:19 ölçeğinde Türkiye haritası yapıyorsan, oyundaki alan oldukça büyük olacak ama detaylı şehirler eklemek için belli başlı önemli şehirleri seçmek iyi olur. Hem coğrafi çeşitliliği hem de oyun deneyimini artıracak şehirler öneririm.

Önerilen Şehirler

Marmara Bölgesi

• İstanbul (büyük metropol, çok önemli)
  • Bursa
  • Kocaeli
  • Sakarya
  • Tekirdağ

Ege Bölgesi

• İzmir
  • Aydın
  • Manisa
  • Denizli

Akdeniz Bölgesi

• Antalya
  • Mersin
  • Adana

İç Anadolu Bölgesi

• Ankara (başkent)
  • Konya
  • Kayseri
  • Eskişehir

Karadeniz Bölgesi

• Samsun
  • Trabzon
  • Zonguldak

Doğu Anadolu Bölgesi

• Erzurum
  • Malatya
  • Van

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

• Gaziantep
  • Şanlıurfa
  • Diyarbakır

Neden Bu Şehirler?

• Önemli ticaret ve sanayi merkezleri
  • Karayolu ulaşımı açısından stratejik noktalar
  • Coğrafi ve iklimsel çeşitlilik (dağ, deniz, ova vs.)
  • Oyunda farklı sürüş ve yol koşulları sunabilmek için
5 Beğeni