ETS 2 - 1.61 Güncellemesi [Ana Konu]

Bence Anatolia DLC için kırkayak jet paketi :skull:

1 Beğeni

Coaches DLC’sinin bu sene çıkacağını düşünüyor olmanız çok tatlı ama bence bu sene çıkmayacak. Tarihi denilen şeyde aslında yıllardır beklediğimiz ama daha yeni yapılacak bir şey olacaktır. ETS2’nin hypelı seneleri geride kalalı çok oldu. Anadolu çıkana kadar geliştiği bize kâr olur, Anadolu çıkar birkaç ay hevesle oynarız ondan sonra rafa kaldırırız. Hangimiz son 1 senede ETS2’de yılda 50-100 saatten fazla zaman geçiriyor artık?

Geri dönülebilmesi için oynanış mantığıyla ilgili, tycoon özellikleriyle ilgili ciddi değişim ve gelişimlerin yapılması, sanal lojistik vb. oluşumların ileri seviyeleri gelmesi lazım ki oyuncunun oynaması için bir nedeni olsun. Bugün yeni bir profil açıp araç alıp garaj büyütüp şoför alıp saçma sapan paralara ulaşıp oyunun amacının kalmama süresi maximum 100 saatlik oynanışla oluyor. Bu oynanış döngüsü kırılmadığı sürece bu bıkkınlık hiçbir zaman geçmeyecek. SCS’de yıllardır kendi çizgisinde gidip bu döngüyü kıracak büyük bir değişim yapmadı. Belki tüm güncellemelere bakılsa bu dediklerimle ilgili hepi topu bu zamana kadar 1000 değişim olmuşsa 50 tane oynanış döngüsünü etkileyen şeyler olmuştur.

Hala daha çok sattıklarına, her çıkan içeriğin ilgi gördüğüne, skin paketlerinin bile satıldığına eminim. Konsola da çıkıp yine tekel olup 50 sene daha ekmek yemeye devam edilir…

4 Beğeni

Son zamanda arayüz yeniliklerine ağırlık veriyorlar acaba konsollara çıkabilmesi için son adımlar mı?

Selçuk abi, 1.61 güncellemesinin sadece bir “güncelleme” olarak tarihe geçeceğini söyledi. Yani 1.61 güncellemesi ile otobüs/araba DLC’si tamamen farklı şeyler; ETS 2’nin konsola çıkması ise bambaşka bir şey. Burada ya oyun motorunda köklü bir değişiklik yapılıp DirectX 12’ye geçilir ya da mevsimler gelir (ki benim de yıllardır beklediğim ve olması gerektiğini düşündüğüm bir yenilik). Ama bu özelliği yapmaları için altyapısal olarak daha zaman var gibi geliyor.
Yada başka bi yenilik veya yenilikler olabilir.

Man ve Daf için gelen iç trim güncellemesi neden bozuldu bilen var mı? İlk güncelleme geldiğinde hiç fena değillerdi şimdi güncelleme var ama yok gibi saçma arada kalmış gibi bir görüntü var bu araçlarda. 1.61’i de denedim onda da öyle.

Son dönemlerde oyun içi görsellerde ve araç kabinlerinde ışıklandırma adına değişiklikler yapılması, geliştirmelere gidilmesi ve artık Prism3D oyun motorunun yeterli verimi veremediğini düşünerekten DirectX11’den kopup DirectX12’ye geçileceğini düşünüyorum. Umarım haklıyımdır.

1 Beğeni

Arkadaşlar Bir ihtimal dx12 gelse ne olacak harita büyüdükçe mevsimleri yapma ihtimali düşüyor vazgeçtiklerim var kirlenme, egzoz dumanı,hasar, mevsimler bunlar bana iyimser gelmiyor scs software bu yavaşlıkla…diyeceğim arkadaşlar bence arabalar ve otobüsler içindir o dedikleri dx12 gelse ne olacak grafikler mi düzelecek bence dx12 ile oyunun optimizasyonunun çöp olma ihtimali var dx11 ile çözemeyen dx12 ile hiç çözemez dx12’ye hemen geçilmez bütün yük geliştiricide oluyor bir hata yaparlarsa optimizasyon çöp oluyor arkadaşlar

Müdür gözünü seveyim ne egzoz dumanı bunlar gelmez. Mevsimler gelir o da 2030’da gelirse iyi. Daha koltuğu bile isteğim kadar geri çekip fov’u düşüremiyorum hasar falan da gelmez yıllarca konuştu millet bunları.

Ets 2 hala rakipsiz.
Scs, neredeyse 15 yıldır oyunu güncellemeye devam ediyor ve etmeye de devam edecek.

Ben 15 yıl güncelleme alan bir oyun bilmiyorum. Başka bir şirket olsa şuan Ets 7’yi çıkarırdı birkaç özellik getirip getirip.

Buraya kadar tamam eyvallah.

Daha öncede yazdım, mesele zaman ya da imkan meselesi değil Scs bir tercih yapıyor.

İstediğimiz şeyleri değil, istedikleri şeyi getiriyorlar. Ve bu böyle olmaya devam edecek.

Siz sanıyor musunuz ki sesleri yapamasın, yepyeni Tycoon özellikleri yapamasın. Ya mevsimler.
Öncelikler farklı.

7 Beğeni

Öncelikler artık maalesef oyuncu kitlesini mutlu etmiyor bence.

Bahsederken bile istediğimiz şeyleri yapmıyor istediklerini yapıyorlar diye bahsediyoruz. Bunun sebebi tekel olmaları. ETS2 benzeri başka bir oyun daha çıksa. Kapsam olarak bu kadar olmasa bile istediğimiz şeylerden birkaç parça olsa bence simülasyoncu kitle onu bağrına basıp destekleyecektir. Başka başka düşük seviyeli oyunlarda bile görüp keşke dediğimiz şeylerin olması can sıkıyor. Yapabileceklerini tabi ki biliyoruz ama yapmıyorlar ve yapmayacaklar bunu da biliyoruz. Bugün ETS2’yi değil ETS5’i eğer bugün ki ETS2’den daha iyi bir halde oynayacak olsaydık hepimiz bunun olmasını kabul ederdik ve serideki diğer oyunları da kütüphanelerimize katardık.

Bunca yıl sundukları ücretsiz güncellemeler yadsınamaz bir gerçek ama bunca yılın sonunda bir şeylerin değişmemesi de üzücü bir gerçek.

1 Beğeni

devrim niteliğinde bir şey olacaksa şu olurdu; seslerin düzeltilmesi

7 Beğeni

5 Beğeni

Abi hahashdsa

17 Beğeni

ünlü olduk beyler

6 Beğeni

A101 gaming yine yapmış şovunu :smiley:

4 Beğeni

5 Beğeni

2 Beğeni

Tarihi güncelleme öncesi büyük bi sessizlik var gibi…

1 Beğeni

bombayı (ecs oynanış videosunu) bırakıp kaçtılar 5 gündür elle tutulur bir blog gelmedi yarım saat sonra inşallah umduğumuz bir blog gelir
edit : ats blogu geldi :man_facepalming: :man_facepalming::man_facepalming:

2 Beğeni

Tarihi güncelleme için Mercedes MP4-5-6 aynı anda çıkması lazım ve yanında Mercedes fabrikasını promosyon olarak sunmaları lazım yada Scania Streamline-R Rework falan yada Rigidlerin gelmesi gibi bişey.
Muhtemelen bu iş Aykut Elmasın okul pikniği için ne getirdiniz mevzusundaki elinde poşet tutma gibi bişey olacak.

11 Beğeni