Hayatınızda hiç gerçek simulatör görmediğinizden onlarda ciddi ciddi herşeyin süper gerçekçi olduğunu düşünüyorsunuz sanırım.
Neyse, “inanilmaz gercekci” diye bir sözü söyleyemem, çünkü bunu iddia edecek kadar ses bilgim yok, gerçek bir tırın içinde en fazla bir kaç yüz saat kadar vakit geçirmişimdir. Ama dunyanizi yerle bir edecekmis gibi abarttiginiz kadar da kotu de degil diyebilirim pekala… Grafikler ve fizikler için de aynısını zaten söyleyemiyorum. Büyük ihtimal olmasını da beklemiyorum. Biz AAA şirketi değiliz, bir simülatör oyunu bu, inanılmaz gerçek olmasına gerek yok.
Simulatör oyunu ile Simulatör arasındaki farkı anlamınız gerekiyor. Hiç bir havayolu şirketi Microsoft’un oyununu Simulatör olarak görmeyecek hiç bir zaman. O oyun kategorisidir, görev değil.
Ahali ses olayının F-Mod ile bir ilgisi yok o mevcut ses dosyalarının meshlerle etkileşimiyle ilgili o ayrı. Kapı gibi modlama desteği var sırf bunun için mod yapanların çıkarttıkları işler çok iyi alın onlarla oynayın iş officiale kalırsa sırf seslerle başlamıyor olay
Bence de seslerin problemi kayıtlar değil,editlenmesi diye düşünüyorum.Mesela gazı bırakınca birden sessizlik oluyo ama o motorun devirine bağlı olsa ses kademeli olarak düşecek.Kulağı tırmalamıyacak.
Burada insanlar iyi yaptığınız Ör; Araçlar, haritalar, oyunun optimizasyonu vs. bunlara kimsenin bir laf ettiği yok neden çünkü bir AAA şirketi gibi daha kaliteli işler yapıyorsunuz, yapılana kimsenin laf ettiği yok ama insanların (genellikle her oyuncunun şikayet ettiği konulardan biri bu) sesler konusunda hala aynısınız (son çıkan araçların seslerini hariç tutuyorum, onlar gayet kaliteli) insanların bahsettiği bu sizlerin bunu ‘‘kaale’’ almanızı bekliyoruz sadece. Seslerin aynı son çıkan araçlar gibi önceki araçlara da güzel bir şekilde aktarılmasını bekliyoruz sizden ve bunu yaparsanız şu cevap olarak yazdığınız (çalıştığım yerle değil, senin algınla ilgili bir problem) mevzusu da insanlardan gitmiş olur diye umuyorum.
Bilenler bilir Scs şerit takip sistemini getirmeden evvel 1 yıl öncesinden 3. Parti yazılım kullanarak şerit takip asistanı yaptılar. 3. Parti yazılımlar ile daha başarılı çalışan şerit takip sistemi neden Scs tarafında güzel bir çıkış yaparak yayınlanmadı. Bu videoyu https://youtu.be/4F5u0B70pAw?si=BNwkzuh69jNwHm9g izledikten sonra ne dediğimi anlayacaksınız. En azından çayımızı içeceğimiz’i tazeleyen’e kadar şeritte kalabilir di.
sesleri bende beğenmiyorum ama böyle. turbo sesi mesela çok sinir bozucuydu ben en dibe çektim. ses modu kullanıyorum mecbur. parasız olsa evr’nin ses modları iyi ama paralı işte.
Benim kendimi ilgilendiren konularda (arac departmani) bile ben buradakileri kaale aldikca insanlar cirkeflesip tepeme cikmaya calistiklarini gordugum icin artik Hasan’la yayinlara bile cikmiyorum. Herkes en iyisini biliyor, herkes bizden iyi biliyor. Adam diyor ki W900 hic değiştirmediniz mesela… neymis konsolun tepesindeki geometri ayniymis. El insaf, ayip…
Sesciler de illa goruyorlardir bir yerden ama bilmiyorum eski araclari ugrasmaya deger goruyorlar midir bilemem. Dedigim gibi ses konusunda ne ben bir sey soyleyebilirm, ne de onlara iletirim.
Bundan sonra ben de sessizler kervanina katilacagim kendi konularimda bile.
Hocam birkaç ergenin tepenize çıkmasını kaale alıp, binlerce oyuncunun muzdarip olduğu konuda sessiz kalmamalısınız.
Zeemod, EVR, Max2712 ve bunlara yaklaşan onlarca ses modcunun kayıtları ortada.
Zee, İngiltere’de Liverpool, Londra ve Manchester’a gidip tır kiralayıp belki SCS ile aynı ve belki de SCS’den daha iyi olanaklarla kayıt alıyor ve inanılmaz bir akustikle oyuncuları mest ederek oyuna adapte ediyor.
Konu tartışma değil. Sonuçta Türk oyuncuları dil olarak da anlayabilecek tek SCS çalışanı sizsiniz. Kurumu savunun vs bunlar kimseyi ilgilendirmez ama, “ne de iletirim” sözünüz de dahil olmak üzere çalıya kızıp ormanı görmezden gelemezsiniz ki, kıyamet gibi bir gerçek var ortada o da şu: Eğer ses konusu bugün hallolsa, oyuncu sayısında patlama yaşayacak, ve topluluğun beklediği tüm özelliklerin ses olayının arkasında kalacağından şüpheniz olmasın.
tekrar ifade ile, olay sizi eleştirmek değil, 25 milyon üstündeki oyuncu kitlesinin beklediği konuda bir el atmanız ve “gerekli görmeseler bile” SCS departmanına iletmeniz. iyi akşamlar
O zaman sesinizi duyuracaginiz yere gidin arkadaslar. Burada bir tek ben varim. Benim de adamlara islerini ogretmemi ve Her gun okuduklari seyi gidip kafalarina kakmami beklemeyin artik. Gidin cekce tercume edip review falan yapin
Gidin direct pavel’e falan mail atin topluca ingilizce…
Bir de size zahmet kendinizi herkes gibi gormeyin. SCS forum’da sesler konusunda cok oyle buyuk sikayetler donmuyor bir kac herseye kulp bulan oyuncu disinda. 25 milyon falan gec. Burada herkes birbirini gazliyor " aaa oyle miymis, oyledir herhalde" diye…
Selçuk hocama yüklenmek gereksiz. Adam defalarca ses benim alanım değil demiş.Bu yapılanlar araba montaj fabrikasında ‘kapı takan adama bu direksiyon neden bozuk’ sorusu gibi. Ha burdaki feedbackleri iletebilir mi? Belki… ama etkili olur mu orası meçhul. En etkili yolu ses departmanında bulunan insanları darlayarak belli bir çözüme ulaşılır. Herkese sevgiler saygılar
Beta yayınlandıktan ne kadar zaman sonra resmi güncelleme geliyor? Forumları falan takip etmeden önce oyuna girdiğimde kendi kendine yapardı güncellemesini öncesinden hiç haberim olmazdı.
Özellikle Ekim, Kasımdan sonra bu değişti, sürekli takip etmeye başladım ama kötü oldu sanki bekle bekle vakit geçmiyor.