Kafamda deli sorular. Peki bu Steam’ın Dolar’a geçmesi nasıl etkileyecek bizi? Gelecek olan DLC’leri alabilecek miyiz?
SCS büyük ihtimalle şu anda CIS bölgesinde hangi fiyatta satıyor ise o fiyattan satar, ki o da şu anki fiyatlar ile neredeyse aynı. Ama parayı öderken banka aracılığı ile dolara çevirip ödeme yapıyor olacağız anladığım kadarıyla. Yani bankaya paranı dolara çevirsin diye bankanın kurundan işlem yapmış olacaksın, bankanın dolar satışı gerçek kurdan yüksek olacağı için 30 dolarlık alışveriş için 720 TL değil de 750 TL harcamış olacaksın mesela, bankadan bankaya değişir. Tabii çevirme işleri kartı USD ödeyebilecek şekilde açık olması falan filan anlamadığım meseleler…
2002’de çıkan ilk oyunda fren havası bitip fren boşalıyordu, onda polis yaklarsa ceza kesiyordu kovalamaca vardı, scs’den bağımsız olarak artık oyun sektörü detaylarla uğraşmak istemiyor, gts’de marip mix map vardı, İskandinav ülkelerinde buzlu yollar varken daha aşağılarda kar yağıyordu, mod yapan adam scs’nin oyunlarındaki objelerle bunu yapıyorsa scs de yapar.
9 euroya aldığın dlc’yi yine 9 euroya alıcaksın fakat bu sefer fiyat sabit olmayacak o anki banka kuru neyse anlık yansımış olacak satın alımda
Simdi güncel kurlamı denk gelecek fiyatı
evet ancak scs’in oyunları, dlc’leri eğer 5 dolar ise bizde 2.5 dolar civarı oluyor yani 2.5 doları günceel kurla alacağız.
İki oyunda da şuan havalı fren simülasyonu var. Ayarlardan açtığında frenlerin havası biterse araç hareket edemiyor. Hareket etmek için minimum sınıra kadar doldurmak gerekiyor. (Kırmızı barı geçene kadar.)
1 USD = 30 TL olsa atıyorum 2,5x30= 75 TL’ye dlc almış oluyoruz. Scs’nin dlclerini usd olarak nereden görebiliriz? Ona göre ets 2 ve ats de olası haritalar, tunning, trailer, paintjob dlcleri için hesaplama yapacağım + döviz kurunu 30 -35 tl arası tutacağım (o seviyelerde olması %100)
https://steamdb.info/app/227300/
price history kısmında usd seçip inen çıkan fiyata bakılabilir try için de aynı şekilde
Teşekkür ederim, hesaplamadan önce bir sorum daha olacak Steam dolar kurunu artırabilir mi arttırırsa tahmininiz nedir?
tam yazacaktım sen yazmışsın oyunu detaylı ve gerçekliğe en yakın şekilde oynayanlar bilir ve kullanır
steam dolar kurunu artırmayacak orada yaptığı şey tavsiye edilen satış fiyatını artırmak olur ona da şu an giremez yani firmanın insafına kalıyor genelde %50 daha ucuza sattırmak istiyor steam ama bazı firmalar %30 ucuz yapar yani değişebilir.
bundan sonra dolar olduğu sürece steam’in bizimle bir derdi kalmaz ama kötü oldu.
biliyorum, benim bahsettiğim seyir halindeyken frene çok basınca tutmaması, belki başka bir adı vardır bilmiyorum.
İkinci El Tır olayından sonra birde oyun ekonomisi biraz zorlu hale gelirse sıfırdan profil açılıp kaza yapmadan, ceza yemeden yavaş yavaş oynanır. Çokda keyifli olur
5 sene evvel diyordum 2. el araç olayı olmalı diye. hatta yapay olarak değil direkt oyuncular arası interaktif şekilde olmalı bu. wot aracılığıyla kullandığımız çekiciyi gerçek bir oyuncuya satabilmeliyiz.
Level 5 yeni şarkısında patladım.
abs ile temeli atılan şey aslında bu sayılabilir. ileride yapılacak iyileştirmelere bağlı.
keşke öyle bir şey olsa ama arkadaş olan kendilerine 1€ değerinde araç satar o da bir nebze sıkıntı olur
ETS 2 ve ATS için 1.49 Güncellemesi Duyuruldu! Ay, HDR Gökyüzü, ve Yeni Hava Durumu Efektleri…
ETS 2 ve ATS için 1.49 Güncellemesi Duyuruldu! Ay, HDR Gökyüzü, ve Yeni Hava Durumu Efektleri…
ETS 2 & ATS - 1.49 Güncellemesi ile 2. El Kullanılmış Çekici Galerisi ve Aşınma, Yıpranma Mekaniği Eklenecek! ETS 2 & ATS – 1.49 Güncellemesi ile 2. El Kullanılmış Çekici Galerisi ve Aşınma, Yıpranma Mekaniği Eklenecek!