DIY TrackIR - Sanal Bakış Kontrolcüsü

Herkese Merhaba,

TrackIR kafa hareketlerine göre ekranda bakış açısını değiştiren sanal kontrolcüdür. TrackIR 5 $170 gibi bir fiyatı vardır. Kızılötesi LED ile kendiniz yapabilmektesiniz. 3D yazıcı ile baskı aldıktan sonra ledleri yerleştirip uçlarını düzleştirdim. Daha sonra kameranın lens kısmını açıp lens önüne disket filimi, röntgen filmi yerleştiriliyor. Ben statik naylonu asetat ile boyadım. IR ledler gözle değil alıcı veya kamera lensi ile görülebiliyor OpenTrack adlı açık kaynak programı ile ince ayarlar yaparak kullanılabiliyor. Aşağıda fotoğraflar, linkler ve 1. test videom vardır.

3D Parçalar: Headtracking Clips for FreeTrack by sorcererlc - Thingiverse
OpenTrack: Releases · opentrack/opentrack · GitHub
Program ayar ve yapım videosu : $10 Gaming Head Tracker | DIY Tutorial - YouTube

Test Videosu: DIY TrackIR - TEST 1 - YouTube

5 Beğeni

Bundan bir parça kesin ve kameranın önüne bir şekilde ip ile sarkıtın, hepsi bu kadar

Kamerayı açmanıza gerek yok, Bu şekilde kamera hasar görme ihtimali olmadan beklendiği gibi çalışıyor. Saygılarımla
istockphoto-500705065-612x612

2 Beğeni

Sadece kamera ile denemek isterseniz, böyle bir şey de var. Kızılötesi LED’in yerini tutmuyor ama, denemiş olmak bile güzel :slight_smile:

2 Beğeni

Ellerinize sağlık kendin yapmak çok iyi bir yöntem . Şu anda ben şapkaya 3 tane ir LED takip kullanıyorum. Bozuldukca yapıyordum 3 veya 4. Trackir’ım :smiley: ancak kablolu daha sağlıklı gibi en son ben pilli yaptım, pil azıcık azalınca parlaklığı düşmeye başlıyor sorun olabiliyor. 2 tane kalem pil ileydi benimki. Elinize sağlık.

1 Beğeni