DIY Direksiyon Yapımı Yazılım Seçimi

İyi Günler,
İnternette mutlaka denk gelmişsinizdir. Kendin yap direksiyon seti vs.
Ben de denk gelip gaza gelenlerdenim. Bir işe başladım şu an çizim aşamasında ve sınavlarım olduğu için tam vakit ayıramıyorum ama yakında biteceğini umuyorum.
Projeme önce Arduino Leonardo ile başladım ama denemelerim pek olumlu sonuç vermedi (büyük ihtimalle bendeki kart arızalı). Leonardo ile olmayınca ben de STM32 ile deneyeyim dedim. Hem direksiyon setinde kullanırım hem de başka projelerde kullanırım diye STM32F407VET6 aldım. İnternette yaptığım araştırmalara göre STM ile genelde MMos kullanılmış. Ama MMos yazılımı 2014’te geliştirilmiş sonrasında yeni versiyonunu bulamadım. MMos işimi görecektir muhtemelen ama varsa daha güncel bir yazılım denemk istiyorum. EMC Utility’nin yeni versiyonları da sanırım STM’i desteklemeye başlamış ama Facebook grubu dışında EMC’nin bir sitesine vs ulaşamadım. Facebook grubundak bağlantılar da erişime açık değil. Sanırım para ile açılıyor. Mail attım ama daha geri dönüş alamadım.
Bu programlar hakkında bilgisi olan birisi varsa ve bilgilendirme yapabilirse sevinirim.
MMos mu kullanayım yoksa EMC mi satın alayım?
Veya EMC’nin ücretsiz bir sürümü mevcut mu?
Şimdiden Teşekkür ederim.
Direksiyon yapımına başladıkça da bu konu altında güncellemeleri paylaşacağım.

EMC pro ile uğraşma.

Mmos güncel değil evet ama yeterli bir program.
VNM kullanabilirsin yine STM32 ile birde openffboard var ancak o bitık ilerisi için daha kullanışlı. Dd sistemler vs ye odaklı daha çok