Dev İstanbul projesi (1:1)

ÖNCELİKLE SELAMLAR

Bir kaç hafta önce öğrenmeye başladığım ets2 editörü ile kafamda oluşan projelerin haddi hesabı olmadığını belirtmek isterim. Bu projelerden en büyüğünü sona saklamak istesem de ilk sıraya koymayı tercih ediyorum. Sizlere dev İstanbul haritasından bahsetmek istiyorum;

Modu Avrupa haritasıyla bağlantısı olmadan geliştirmeyi planlıyorum. Haritanın mantalitesi uzun yol yapıp tır kullanmak değil de yeni gelen online eklentisi ile arkadaşlarınız ile keyifli vakit geçirebileceğiniz bir harita Modu olarak değerlendirmenizi tercih ederim. İsterseniz haritanın ilk etabında yer alacak güzergahı paylaşmak isterim;

• Beykoz sahil
  • Anadolu hisarı
  • Çengelköy sahil
  • Beylerbeyi (Nakkaştepe)
  • Üsküdar sahil
  • Acıbadem (karacaahmet)
  • Taşköprü Caddesi (Şükrü Saraçoğlu stadyumu)
  • Bağdat Caddesi
  • Caddebostan sahili
  • Bostancı
  • Kozyatağı O2 Bağlantısı
  • İstanbul Çevre yolu (dudullu O.S.B)
  • F.S.M köprüsü Kavacık kavşağı
  • Beykoz Dedeoğlu Caddesi (çubuklu)

Haritada kırmızı ile belirttiğim güzergah yukarıda belirttiğim gibi ilk etapta paylaşılacak Anadolu yakası güzergahıdır. Yeşil ile belirttiğim güzergah ise haritaya ilerde gelecek güncellemelere spoiler olabilir.

14 etaptan oluşan güzergahın tamamlanıp paylaşılması 2022 sonu veya 2023 yılının ilk çeyreğine anca yetişeceğini düşünüyorum. Şuan da aynı kafa yapısına sahip birini bulana dek tek başıma geliştirmeyi planlıyorum bu yüzden uzun ve meşakkatli bir yol beni bekliyor olacak.

Eğer haritanın gelişim sürecini takip etmek ve bilgi almak istiyorsanız Discord sunucusunun linki İSTANBUL PROJECT 1:1

16 Beğeni

hocam iyi hoşta bence oyuncular olarak ets de artık istanbuldan sıkıldığımızı düşünüyorum ben şahsen, kaç tane istanbulla alakalı mod çıktı artık, ama bilemedim çok güzel bir işçilik çıkarsa ortaya orası ayrı :smiley:

4 Beğeni

İşçilikten yana bir sıkıntı olmayacağının garantisini verebilirim dostum. Bitirmek için acelem yok, yavaş ve özenli bir şekilde devam edeceğim.

2 Beğeni

İlk planlanan rota mantıklı bir rota olmuş. Fakat 1:1 olayı biraz tehlikelidir söylemeliyim. Oyunun uzak görünüm imkanları kısıtlı olduğu için bazı yerlerde çok yakın görüntüler yapman gerekebilir. Ayrıca insanlar niye burası yok diyebilir bundan kaçmak için 1:2 yada 1:3’ü tavsiye ediyorum. Kolay gelsin

5 Beğeni

1:1 olayının tehlikeli olmasından ziyade uzaktaki nesneler için aklımda bi fikir var. Deneyip göreceğiz. Eğer güncel olarak takip etmek istiyorsan veya özel olarak fikir vermek istersen discord linkini yukarıya bıraktım.

1 Beğeni

Dostum hevesini kırmak istemem ama kim oturup 1:1 ölçekli koca haritayı saatlerce dolanacak? Ayrıca o kadar büyük ölçekli bir haritada adım başı asset olması gerekiyor. Oyunun kendi assetlerini kullanacaksan görüntü yine belli yani diğer haritalardan farklı bir şey görünmeyecek vaadin ne bu konuda? Hadi diyelim asset havuzunu kendin oluşturacaksın. 1:1 ölçekli bir mape özel asset yapacak sabrı geçtim zamanı nasıl bulacaksın? Ortaya çıkacak olan döküman oyunun load mantığına nasıl uyacak neredeyse ETS 2 haritası kadar büyük bir şeyden bahsediyorsun ve bunu tek başına yapacaksın?

9 Beğeni

mesele burada yapmak değil de yapıyor, yapacak gibi görünmek olmuş

bu gözler neler gördü ama evet birileri yine pes etmeyip bazen bıraksa da devam edebiliyor ancak yine de tutarlı projelerle anılmak daha doğru o yüzden bu kadar önemli mekanın ets 2’de oluşturulması mümkün ama senden neler götürecek ve yaş, para, hayat olarak ne vermeye hazırsın? en sonunda bir takıma katılıp öğrendiğin şeylerle katkı sağlayabilirsin. ve birkaç haftalık editör deneyimi maalesef sadece gaza getirir. oynanabilir, sürekli desteklenen bir modu yapmak ile editörü öğrenmek arasında hiçbir bağ yok.

o yüzden buna proje değil de kendini geliştirme ve eğitim projesi diyelim. gerçek yerleri oluştura oluştura tecrübe kazanırsın ve editörü daha çok öğrenirsin(öğrenmenin de aşamaları var).

umarım yaz tatilinde bu fikre kapılmamışsındır.

10 Beğeni

Teşekkür ederim değerli yorum ve fikirleriniz için :slight_smile:

Yaz tatilinden çok okul problemim olmadığı için boş vaktim çok fazla ve zevk alarak yaptığım için benden yaş, para veya mental olarak birşey götürmeyecek. Bundan emin olabilirsiniz.

Yani keşke dediğin gibi olsa çünkü bu sitede çok fazla konu açıldı kapandı çok fazla vaatler verildi oyuncular çok yorum yazdı tartışmalar oldu vs. derken öyle eriyip gittiler. Bu projelerin bir kısmı bire bir ölçek bir kısmı makul ölçek aralığındaydı da ondan bu tarz yorumlar yapıyoruz.

Günün sonunda pek inancımız olmasa da sonuçta bir ETS 2 haritası olacak. Bu kadar uğraşabilecek kapasite ve zaman varsa bence kendi oyununuzu geliştirin derim de teşvik yok heves yok para yok falan filan diye uzayacak.

Neyse kolay gelsin umarım diğer işlere benzemez bayağı iddialı geliyor kulağa.

1 Beğeni

İlk etap için söylediğiniz bölgeler çok iddialı, hele tek kişilik bir çalışma olmasından mütevellit sadece birkaç ekran görüntüsü ve ardından aylarca post atılmayan bir konuya dönüşme olasılığı yüksek (kişisel algılamayın, yılları aşkın forum tecrübesi).

Bütün İstanbulu tekte yapmak yerine 1:2 ölçek kullanarak IstanbulXS projesi gibi her ilçeyi ayrı güncellemeyle ekleseniz, bir ilçe bitmeden diğerine geçmeseniz bence herkes için daha faydalı olur, en azından proje iptali gibi bir durumda yine elde bir şeyler olur.

Bir zamanların 1:3 Macaristan mapi gibi bir proje görürüz umarım :slight_smile:

2 Beğeni

Yapılan tartışmalardan bağımsız bir yorumda bulunmak istiyorum.
Henüz ProMods’un bir parçası olmadan önce hayalini kurduğum projelerden bir tanesiydi, o zamanlar Çorlu’da yaşıyordum ve İstanbul’da yaşamak benim 6 yıldır hayalini kurduğum bir rüyaydı. Ancak teknik bilgi konusunda yetersizdim. Yapabildiğim sadece bir background haritası oldu.

Öncelikle çalışma sahanı biraz büyük buldum. Büyük bir metropolitanda başlamak için her zaman küçük bir alan bulabilirsin. Boğaz çevresini seçmen mantıklı bir tercih olmuş, ancak Bulvarlar üzerinden bir plan hazırlamak yerine, artan destekle gelişen bir butik mod mantığını benimsemen daha mantıklı olur.
Butik bir moda şöyle bir örnek verebiliriz:

• İstanbul Projesi - Kadıköy 1.1 sürümü
    Özellikler Kadıköydeki önemli caddeler
    Kadıköy sahilinde bir adet viewpoint
    Oynanabilir otobüs ve taksi modu ile birlikte…
    Yeni sürümde Üsküdar ilçesi eklenecek… gibi kademeli bir büyüme, üstündeki baskıyı da azaltacaktır.

Senin de söylediğin gibi tırlar için pek uygun olmayan ancak otobüs ve araç modları ile multide desteklenecek bir mod olursa muhteşem olurdu. Geçenlerde Truckers Map’de DBus modunu görmüştüm. Böyle bi sistemle harika bir işe dönüşebilir.

Tek kişi olarak epey zorlayıcı olacaktır ancak,

• Bir araç modelcisi
  • Sistem uzmanı/prefab oluşturabilen
  • Haritacı/lar
  • Klasik bina modelcisi
    şeklinde 4 kişilik bir ekibe ulaşabilirsen eğer büyük potansiyel vaat eden bir mod haline gelebilir.

Ve 1:1 ölçeği yine zorlayacaktır. GTA ve pek çok oyunun yaptığı parody şehir ölçeği 1:3 veya daha üstünü tercih etmen daha iyi olacaktır :wink:

Şimdiden emeğine sağlık!

4 Beğeni

teşekkür ederim dostum.

1 Beğeni

Benim maalesef çok forum tecrübem yok. Ama “çoğunluğun” çok ön yargılı ve yüksek derecede negatif enerji verdiğini tecrübe etmiş oldum. Ama yine de tüm eleştirilere açık olduğumu söylemeliyim. Eleştirenlere tek bir tavsiyem olabilir. Harita yapmak emek ve zaman isteyen bir şey, ön yargılarınızı bir kenara bırakıp destek olmak herkesin yararına.

1 Beğeni

size sorum olcak bu harita modu ne zaman çıkacak

1 yıla çıkarsa şükredelim :joy:

1 Beğeni

ocak ta mı çıkacak

boşuna umutlanmayın kısa zaman da çıkacağını hiç sanmıyorum. 2 veya 3 sene ancak çıkar.
1/1 harita ve tek başına çok zor. part part çıkartırsa bilemem

1 Beğeni

Bi süredir İstanbul’da değildim. Haliyle bilgisayar başında olamadım ama yarından itibaren moda vakit harcamaya devam edeceğim.

1 Beğeni

hocam herhangi bir gelişme var mı acaba ne durumda harita tahmini bir çıkış tarihi var mı şuan aklınızda ?