Bus Sim 24 - 1:15 Türkiye Haritalı Roblox Oyunu Geliyor!

BUS SIM 24

Herkese merhaba arkadaşlar. Ben EeryTurkeyMap’in sahibi ve geliştiricisiyim. ETS2 de yapmış olduğum haritada bir sorun yoktu ve gerçekten güzeldi fakat bir takım hatalar oluştu ve haritayı tümden kaybetmiş oldum. Üzülmüştüm ve gerçekten bir yere varmıştım. Bu yaz tatili sonu ETS2 oynamak istemediğim için Roblox Studio’da bir şeyler denedim. Çocuk oyunu diye geçebilir ama Studio’da zaman geçirmek ETS2 Map Editörden farksızdı.

Robloxtaki türklerin yaptığı diğer oyunlar çöptü. Haritaya gram zaman harcamamışlardı. Yollar çöp binalar çöp. Bende otobüs oyunu yapmaya karar verdim. Karşınızda BUS SIM 24 :

Oyun

Oyun şu anda çok yeni ve daha 1 hafta oldu. Başlangıç olarak Bolu’yu seçtim. İleriki zamanlarda İstanbul’dan Ankara’ya kadar yapmayı planlıyorum. ETS2’nin aksine 1:19 yerine 1:15 yapıyorum ve bununla birlikte ilçeler de yapmaya çalışıyorum. Abant Gölü’nü şimdilik yaptım ve yakında Mudurnu ve Taşkesti ilçelerini de yapacağım. Gölköy ilçesi ve daha sonra Ankara’ya ve Kızılcahamam’a geçeceğim. Ankara’ya gelince O - 4 Otoyolunu yapmaya başlayacağım çünkü şu anlık D - 100 karayolunu yapıyorum. İstanbul’a daha vakit var çünkü İstanbul’dan önce Bolu Tüneli, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Kandıra, Körfez ve Gebze var. Onlardan sonra Yaşadığım şehir yani İstanbul’a geçeceğim.

Roblox Studio

Dezavantajlarından biri stüdyonun 5 sn de bir donması. Oyunda hiç bir performans sorunu olmayacak yani donma veya drop görmeyeceksiniz. Otobüs seyahatlerini kodlamam gerekecek ki bu pek bildiğim bir şey değil. Kodlamada yardımcı olabilicek varsa dm’lerim açıktır.

Modeller çok az bu yüzden bu oyun için otobüs modeli yapacak varsa konuşmak isterim çünkü sadece tourismo ile yürüyecek iş değil.

Bina modellerini artık kendim yapmaya başladım ve bu yüzden planladığım zaman 2 katına çıktı.

Şimdilik bu kadar. Ne düşündüğünüzü bilmek isterim. Oyunda Ankara’yı tamamlayınca Release sürümü olarak yayınlayacağım.

Şimdilik oyunu görmek isteyenler için: Bus Simulator 2024 [testing] - Roblox

**Oyun içinde hala yerleştirilmemiş proplar var onlara aldırmayın :slight_smile: **

3 Beğeni

Bolu’dan Yeni Fotoğraflar - D100 Karayolu

1 Beğeni

Ellerine sağlık hocam, roblox gibi bir oyun motorunda böyle bir oyun yapmak herkesin yapabileceği birşey değildir. Ona rağmen atmosfer olsun, kullanılan modeller olsun, otobüsler olsun çoğu şey kaliteli duruyor :clap:t2: :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Çok sağol. Oyundaki harita Roblox’taki en detaylı Türk Haritası olucak. Diğer otobüs oyunlarına bakarsan mesela Bus Simulator 23’te Sadece Edremit ve Balıkesir arası gidebiliyorsun. Onun dışında Balıkesir’e hiç emek verilmemiş. Sadece otobüsler kaliteli. Otobüs olarak sadece 2 tane var o yüzden Otobüs eklemem gerekecek. Ama ilk önce haritayı bitirmeliyim.

2 Beğeni

Bolu Dağı Yolu Güncellendi Bakabilirsiniz!

Yeni Yerlerin Fotoğrafları

Bolu Organize Sanayi Bölgesi


Atatürk Bulvarı

Bolu - Karacasu Sapağı

Lütfen oyuna girip görüşlerinizi, isteklerinizi ve sorunları buraya yazmanızı isterim.

1 Beğeni

Yeni güncelleme gelmek üzere