Bilgisayar toplamak istiyorum. Yardım eder misiniz?

Arkadaşlar merhaba. Kendime sadece kasadan oluşan maksimum 50000 TL’ye bilgisayar toplamak istiyorum. Vatan Bilgisayar’dan toplamak istiyorum. Bana bu konuda yardım edebilecek kimse var mı? Aşağıdaki oyunları ağırlıkta oynuyorum:

  • Euro Truck Simulator 2
  • American Truck Simulator
  • Fernbus Simulator
  • The Bus
  • Farming Simulator
  • Counter Strike 2

Ayrıca GTA 6’yı da oynamak istiyorum.

Vatan pc değilde Gaming gen, itopya gibi yerlerden hazır sistem alsan daha iyi olur sanki çünkü vatanda fiyatlar biraz tuzlu diye hatırlıyorum ben ekim kasım gibi Gaming gen den kasa aldım memnunum 2 günde geldi

Taksitle alacağım ama vade farkı çok geldi.

Ben tek çekim almıştım ama tabi bide vade farkı var

O yüzden hangi parçaları eklemeliyim? Bu konuda fikir istiyorum aslında.

En iş görecek şekilde şunları tavsiye edebilirim. Fiyat olarak biraz daha üzerine eklersen uzun vadede rahat edersin. Halihazırda benim de kullandığım sisteme benzer ve uzun ömürlü. İşlemci tarafının illa Intel olmasına gerek yok Ryzen 5000 serisi işlemciler de güzel iş görür. Sisteme soğutmayı dahil etmedim İtopya’da yok onu da dışarıdan alıp kendin takabilirsin.

1 Beğeni

Bütçemin biraz üstü ama aklımda bulunsun. Teşekkür ederim.

Bu sistemde işlemci değiştirerek Ryzen 5 5500 ile tasarruf edip güzel bi sistem yapmış olursun. Bence iyi bi sistem.

4070le darboğaz yapabilir.

Onu önlemek için 3090ti alınabilir. Ama almışken 4k serisi almak daha iyi olur. 3.5 teknolojisi cidden çok sağlam.

R5 7500F/7600/7600X işlemciyle RTX 4070 veya üstü bir sistem güzel olabilir. Detaylara ben de çok hakim değilim.

Monitör çözünürlüğü nedir 1080p 2K?

5900x + 4070 şöyle

i9-14900K + 4070 şöyle

5500 + 4070 şöyleymiş

Arada dağlar kadar fark yok ama yine de düşündürücü.

Bu siteden bakabilirsiniz siz de.

Ekran kartı ve işlemcide iyi düşünmek lazım.

Gerçi DLSS vesaire gibi olaylar var ama yeni nesil oyunlarda durum ne olur bilmem.

2 Beğeni

Aslında monitörüm yok. Televizyona HDMI ile bağlayıp oynamayı düşünüyorum.

Sana tavsiyem 50 bin TL’yi sadece kasaya verme. 35-40 bin tl ver kasaya geri kalanı ekipman diz. Ben 2019da 6 bin TL’yi bütün para olarak kasaya vermiştim 2 yıl 19,5 inç 1366x768p de oynamıştım rahatsız oluyordum. Sonra yeni monitör aldım rahatladım. + Olarak mutfak sandalyesi de rahatsiz ediyordu hawk fab v4 aldım ondada rahatladım. Şuan iyi derece de ekipmanım var bilgisayarım hâlen aynı 2019 da aldım r5 2600x + GTX 1660 ti var alalı 5 yıl olacak hâlen oyunlarda işimi görüyor. Hiç low seviyesine düşmedim grafiklerde.(GTA 6da belki low-medium olabilir) Çağımızın oyunlarindan olan forza horizon 5te high ayarda oynuyorum. Ama GB bellek yetseydi extreme ayarlarda açardı dert değil. Highda kötü değil yani. 35 bin lik kasa işini görür senin 5 sene. Sonra ne zaman ki elin bollasir upgrade edersin.

1 Beğeni

Şu an laptopumda kullandığım ekipmanlarım var zaten. Bilgisayarım çok yavaşladığı için yeni bilgisayar istiyorum. Laptop aldığım için de ayrıca pişmanım. O yüzden sadece kasa alıcam.

ben geçen sene ağustos ayında itopyadan 19bin liraya hazır sistem almıştım. ets2, ats, cs2, fs19 gta5 full ayarlarda 1080p oynuyorum ama sistem ddr4. almışken ddr5 bir sistem al uzun vadede daha iyi olacaktır. itopya, gaming gen, sinerji gibi sitelerde hazır güzel sistemlerde çıkabiliyor. ddr5 alırsan tek 16lık ram şuanlık yeterli olacaktır ilerleyen zamanlarda bir 16lık ram ile takviye yapabilirsin. işlemcide amd fena değil benimki r5 5600 performansındanda memnunum amd seçmekte tereddüt etme. ekran kartını min 12gb olan modellerden, al çünkü artık 8gb artık sınırın hemen hemen altında. belki 1 sene içinde yeni çıkan oyunlar için bile yetersiz kalacaktır.

2 Beğeni

40 serisi kartın yanına, DDR4 değil de DDR5’li parçalarla desteklersen daha iyi olur senin için.
O kartın yanına Ram ve anakart düşük kalmış, ayrıca gaming bir kart alabilirsin. MSI/Asus daha sağlam olur senin için, hazır Super serisi gelmişken. @sparteam
Bende böyle bir şey düşündüm, senin için:

3 Beğeni

Hem fiyat hem güncel parçalar açısından daha iyi olmuş Intel tarafında pek bilgim yoktu benim. Yeni nesil AM5 teknolojisi çok kararsız çalışıyor ısınma olayları vs. gibi konular konuşuluyor. O yüzden yüksek değerlerde anakart ve ram seçmedim. Yine en düzgün çalışan AM4 olduğu için parçaları da ona göre seçmiştim. Intel’de sorun yok sanırım tercih edilebilir hatta daha iyi olur ileriye yönelik.

2 Beğeni

Bu üçünü bir arada kullanabilir miyim?