Bertan BADAY | 3D Modelleme Çalışmaları

Harita modellemelerine kaldığımız yerden devam.

10 Beğeni

hocam otobüs modelliyor musun

1 Beğeni

Ya benzer olacak ya da hiç olmayacak. Harita işi psikolojik rahatsızlık gerektiren bir iştir. :slight_smile:

8 Beğeni

modellemeleri nereden yapıyorsunuz? çok canlı gözüküyor sanki unreal engine gibi

1 Beğeni

Bu görseller UE’nin eline su bile dökemez. :slight_smile: Unity URP’nin çamur gibi grafikleri bunlar anca bu kadar eli yüzü düzeltilebildi şimdilik. Modeller maxte üretiliyor.

3 Beğeni

Devam

7 Beğeni

11 Beğeni

High poly ağaç kullanmamaya yeminliyim.

9 Beğeni

Grafikler çok iyi duruyor.

2 Beğeni

Oyalandıkça bir şeyler oluyor konu tamamen diffuse ve post process tonlarını iyi ayarlamak.

7 Beğeni

Allah çarpsın ki ilk bakışta hangisi gerçek anlayamadım :open_mouth:.
Çok meziyetlisiniz :slight_smile:

2 Beğeni

Hocam, çok iyi görünüyor. Emeğinize sağlık.

3 Beğeni

6 Beğeni

Bize gerçek ışık haram döşeyemeyiz :smiley: O yüzden yapımı saatler süren maplere mahkumuz. Sağlam shader hazırladım bunun için zfight vs. yok sahnedeki instanceların hiçbirini bozmadan hem ao hem ışık bir arada kullanabiliyoruz efenim.

Statik ışık

Statik SSAO

9 Beğeni

Abi şimdi ben anlamadım, sen oyun mu yapıyorsun?
Ayrıca modellemelerini birebir yaptığın yerler nereler, hangi ülke?

Evet Çekya’da 1:1 ölçekte bir kasabayı modelliyorum

2 Beğeni

Geçen gün bilindik ai model oluşturma sitelerinden birinin bölge sorumlusu bana ulaşıp modellerinin oyun motorları için kullanılabilir olup olmadığını test etmem için ücretsiz lisans teklif etti. Mecburen geri çevirdim işler yoğun bir de ona vakit ayıramazdım.

Şu an hangi seviyede olduğunu merak edip bir kurcalayayım dedim. Aşağıdaki resmi attım modeli saniyeler içerisinde üretti.

Ama modellemeden az çok anlayan insan için şu çizgiler normal değil. Ayrıca kullanım amacıma göre böyle bir model için bin küsür poly fazla.

Tamam tek bir resimle ne olduğunu anlayıp saniyeler içerisinde çiziyor ama mesh yüzeyleri birbirine girmemeli zaten vertexler çorba gibi oluyor. Gereksiz hesaplamaya gidiyoruz böyle olunca. Ayrıca bazen bazı şeyleri hiç çizemiyor bunu yine iyi halletti. Halen daha yolu var bu işin.

Neyse neticede yine eski usul el yordamıyla modeli hallettik 200 poly :smiley:

3 Beğeni

O yüzden NO AI demeye devam ediyoruz. :slight_smile:

1 Beğeni

Diorama sevmem normalde can sıkıntısından

3 Beğeni