Assassin's Creed Odyssey İşlemci Isınma Sorunu

Merhaba Arkadaşlar ;
Assassin’s Creed oyunlarda işlemci ağırlıklı çalışıyormuş. İyi bir donanım olmasına rağmen oyuna girer girmez işlemcim 75-80 Derecelere sıcaklık çıkıyor. Ekran kartı sıkıntı yaratmıyor. Bu yüzdende oyun ciddi kasmaya hatta kapanmaya kadar gidiyor. Aynı sorunu yaşayıp çözebilmiş biri var mı :flushed:

Benim oyunumda sıkıntı yoktu. Seninle alakalı bir sorun.

1 Beğeni

bilgisayar kendini kapatana kadar gercek anlamda bir tehlike yok, ama bakim zamani gelmis gibi, oncelikle islemci faninin temizliginden baslamalisiniz, daha sonra vidalarinin ayni oranda sIkIldigini kontrol ediniz, eger hersey normal ise Termal macunun degisme vakti gelmistir. eger degisimin uzerinden cok zaman gecmediyse islemci fani yetersiz gelmektedir. hava akisinin yeterli olup olmadigini kontrol ediniz, gozle ve elle fanlarin donuslerini kontrol ediniz. sorunun oyundan kaynaklanmadigini dusunuyorum.

1 Beğeni

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: bu iyiydi :+1:

1 Beğeni

Teşekkür ederim açıklama için. Sistem henüz 1 aylık. Üstelik ekstra 2 egzos fan var. Diğer hiç bir oyunda bu tarz hata vermiyor. Genel araştırdım bu sık yaşanan bir sorunmuş bu oyunda. Dedim belki sıkıntıyı yaşamış bir çözüm bulmuş biri vardır6👍

Şaka zannediyorsun ama gerçekten benim oyunumda sıkıntı yoktu :smiley: senle alakalı bir şey

1 Beğeni

Sanırım güncel işlemcinin yazılımı sorun :roll_eyes: geçen sene sattığım kasada bunu yaşamamıştım. Hayırlısı.

Şuan bende Valhalla’yı oynuyorum fakat genel anlamda Assassin’s Creed serisin de dikkatimi çeken şey de dediğin gibi işlemci kullanımı fazla oluyor ama sıcaklık normal düzeylerde. Diğer oyunlarda bir sorun yok. Her oyun da aynı düzeyde olmuyor, @gampue 'nin de dediği gibi temizlik ve soğutma önemli.

1 Beğeni

Bende durum aynı. Temizliği biraz ihmal ettim bir de havaların ısınmasıyla birlikte 85’i görüyor Odyssey’de.

Epic’ten indirdiyseniz oradan silin Ubisoft’tan indirin. Epic açıkken oyunlarda CPU yaklaşık 5 derece daha sıcak çalıştığını gözlemledim. Oradan oyunları başlattıktan sonra Epic’i mutlaka kapatın.

1 Beğeni

Evet, Epic Games’in bu tür sorunları olduğunu duymuştum. AC serisi, kullanım olarak fazla. Her parçaya dikkat etmek gerek, piyasa çok kötü.

2 Beğeni

Temizlik meselesi kasa 2 aylık henüz :+1: Steam’den indirdim.

1 Beğeni