Merhaba. Ben @alphanutku, eskilerden bazı arkadaşlar @Ulanalp olarak da tanır. Uzun bir aradan sonra burada paylaşmaya değer şeylerin elimde biriktiğini görünce yeniden SimülasyonPark’a geri dönme kararı aldım ve artık buradayım.
Bu konu altında 3D modellemeye ve buna bağlı alt konulara dair yazılarımı görebilirsiniz. Şimdiden iyi okumalar ve tekrardan merhaba.
Yürürlükte olan modelleme projelerimden en önemlisinin gelmiş olduğu son durumu paylaşmak istiyorum.
İstanbul’da Kabataş Bağcılar tramvayı olarak da bilinen, dünyanın en çok yolcu taşıyan tramvay hattında kullanılan Bombardier Flexity Swift SL-A32 model araçlarının modellenmesi işini aktif olarak devam ettiriyorum. Son durumu fotoğraflardaki ve altlarındaki açıklamada yer aldığı şekildedir.
Aracın dışı tamamen olmasa da %70-75 bandında tamamlandı sayılır. Çok teknik kısımlar (Pantograf, silecekler, detay lambalar ve bazı girinti çıkıntılar) dışında galiba pek bir eksiği kalmadı.
Ayrıca dokulama işleri de gerekli olduğunca modellemenin yapıldığı anda aradan çıkarılıyor. Şimdilik revize gerektirecek bir hata yok gibi. Mutluyum.
Evet, camların kenarındaki noktalara kadar yapmaya çalışıyorum. Zor ama bu kadar emeğin sonunda final modeli pırlanta gibi çıkıyor. Ve buna kesinlikle değiyor.
Zeminin son durumu da bu şekilde. Zaten araçta zemine dair çok zorlayan bir şey yok ama şimdiye kadar en zorlayan kısım topoloji işleri oldu.
Malumunuz Blender kendine has bir topoloji kullanılmasını istiyor ve buna uymaya özen göstermek zorundayız. Öyle olunca haliyle ilginç yamalı yerler ortaya çıkıyor. O da olsun bir zahmet . Maksat son kullanıcının eline gerçekçi bir şeyin geçmesi.
Güncellemeleri model ilerledikçe burada paylaşmaya devam edeceğim. Saygılar.