Adobe Substance 3D Painter 2021 (ana konu)

Adobe tarafından sonradan satın alınan Subtance Painter uygulaması için ana konumuzu açıyoruz.
2021 sürümü şu an Steam’de satılıyor.
Adobe platformunda da satın alabiliyorsunuz. Maalesef Creative Cloud aboneliğine dahil değil.
3D Designer, Stager gibi yan programları da var. Blender sonrasında modelleme programında texture uygulamak yerine Substance 3D Painter kullanarak 3d model üzerinde canlı canlı uygulayabiliyoruz. Bake işlemi de yapıldğı için oyuna aktarma durumlarında inanılmaz faydalı oluyor. Hem oyun hem de film endüstrisi tarafından kullanılıyor.

Substance 3D Painter Steam

Adobe sayfası

https://www.adobe.com/products/substance3d-painter.html

Adobe Substance 3D Painter is the reference texturing app for 3D professionals and enthusiasts. From AAA Game Developers to Indies, from Feature Animation to Visual Effects studios, the industry uses Substance Painter to bring their creations to life.

Örnek eğitim seti (yakında başlayacağım

Udemy’de eğitim setleri var ancak diğer modelleme programlarına göre daha kolay öğrenebilecek bir yapısı olduğu için YouTube üzerinden devam edilebilir. Diğer tasarım programlarında deneyimi olanlar için zaten kolay olacaktır.

6 Beğeni

Barış Mengütay’ın Substance Painter kursu https://www.udemy.com/course/substance-painter-baslangic-egitimi/

Deneyimli birisinin kursu var yakında başlıyorum. Önizleme videolarında genel olarak anlatmış.

Simuş Bank’ı Substance Painter 2021’de tekrar boyadık. :smiley: MSFS’e atarken Blender’daki kaplamalarla sıkıntı yaşadım. Şimdi MSFS için denemelik olarak Blender’da ayarlayıp ihraç edelim. :smiley: Eğitim setini henüz almadım arayüzü öğrenmiştim. Bu gece @Emre54 diğer konularda yardımcı oldu. Hallettik. Aktif olarak kullanmak zorundayız.

3 Beğeni

PBR ne zaman?

1 Beğeni

Bıııırttt

5 Beğeni

ekmekle oynarken(!) içini kum dışını değişik bişey yaptık ama benzedi
eğitime hala tam anlamıyla başlayamadım ama bugün tam olarak 270 tane materyal yükledim :smiley:

siz de buradan erişebilirsiniz

3 Beğeni

7 Beğeni

kıyafetlere geçsem mi bilemedim boyaadık güzeldi pat pat saniyede çıkıyor

ltbq arffnin içinden geçicem bu hafta xd @Emre54

3 Beğeni

geriye teçhizat boyaması kaldı

5 Beğeni
7 Beğeni