3D Printerda Traktor yapimi

Arkadaslar merhaba,
Parcalarin %90 lik bolumunu bastim, ufak tefek detaylar ve aksesuarlar kaldi basilmasi gereken. simdilik bant araciligiyla parcalari birlestirdim, sanirim hafta sonuna butun parcalarin basimi biter.
Arac 1/10 olcekli ve kumandali olacak. ses sistemi ile ilgili internette calisma yapinlar olmus ama ben henuz bir girisimde bulunmadim, araci bir toparlayim onada sira gelir :slight_smile:

Montaj ve diger videolardan haberdar olmak icin 2S-RC MODEL kanalina abone olmaniz yeterli.

Bu arada Farming serisinden sonraki aracimiz ETS icin Volvo tir olacak :slight_smile: takipte kalin.

19 Beğeni

Süper çalışma elinize sağlık, printer konusunu sonuç açısından hep merak ediyordum, takipteyiz :eyes: :clap:t2:

4 Beğeni

Zaten basimiza ne gelecekse ondan gelecek :slight_smile: genelde mekanik aksami magazadan satin alir ( reduktor - vites kutusu, saft ve differansiyel gibi parcalar) geri kalanini kendim yapardim, bu sefer parcalari printerde basarak nasil bir performans alacagim gorecegim, tabiyki satin alinan parcalar genelde dokum yada metal parcalar ama yinede traktor yada tir gibi araclarda sorun olacagini dusunmuyorum. umarim oyle olur :slight_smile:

2 Beğeni

Modeli kendinizmi çiziyorsunuz yoksa hazır model mi ? Birde printer aşamasında, ne kadar zaman aldı ? Kartuş mu diyelim artık o malzeme kullanım oranı nasıl ? Mesela tavandaki parça için ne kadar malzeme kullanılıyor ?

Traktorun modeli hazirdi, ben sadece bir iki parcayi zaman kazanmak adina duzenledim, kullanilan malzeme filament olarak geciyor ve yapacak oldugunuz ise gore secim yapiyorsunuz, malzeme kullanimi icin aksam prgramdan bakip cevaplarim.

1 Beğeni

7 Beğeni

Sovyet yapımı MTZ mi o?

1 Beğeni

selam, aynen gormezmiyim :slight_smile: ilerleyen zamanda belki kirmizi -gri renkte birtane neden olmasin…

2 Beğeni

hayir bu LTZ T-40 modeli.

2 Beğeni

evet simdi bakabildim.sadece tavani yaklasik 28 lira ve 4 saat 4 dk da basabiliyor. sure ve maliyetten, daha ucuz bir filament ve daha ince ic destek atarak bir miktar ekonomi yapilabilir ama kalite ile ayni oranda dusme olacaktir.

2 Beğeni

Teşekkürler cevaplar için, kolaygelsin diyelim.

2 Beğeni

Arkadaslar merhaba,
baskiya devam, isin buyuk bir bolumu bitmisti, traktorumuzun sag kapisinida bastik, baskinin son asamasini asagidaki linkten izleyebilirsiniz.

Artillery X2 & LTZ T-40 Tractor right door. - YouTube

2 Beğeni

arkadaslar merhaba baskiya devam ederken arada fotograf yuklemek istedim.
farlar, yan aynalar, direksiyon ve silgec bitti, yan aynalarinin baglanti parcalari suanda baskida,
Camlarin yerine kullanacagim plastigide kesip hazirladim. pedallar-hidrolik kollari-vitesler-ve dikiz aynasi da cizip bastimmi tamam gibi :slight_smile:

3 Beğeni

sozde bugun siparis ettigim rulmanlar gelecekti, onlarida basmayalim ama demi :slight_smile: pedallar vitesler aynalar tamam gibi. simdi farlarin saseye montaj parcasini cizdim ve baskiya verdim, yarin da dikiz aynasi hidrolik kollari plaka falan basarim, tabi once cizmek lazim, yarin kumanda ve elektronik aksami alicam, bende sabirsizlikla baski islerinin bitmesini bekliyorum. yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar

4 Beğeni