fakirlik ![]()
Maalesef artık borca harca girmeden bir şey alınmıyor.
Oc muhabbetleri çok az fark ediyor eskisi gibi bir albenisi kalmadı artık, 2-5 fps fark ediyor en fazla etse etse… Artık uygulamadan herkes ufak mhz arttırıyor aynı şey. Ama bu kartlarda onlara gerek bile yok zaten.
Fiyat genelde soğutma kalitesi ile bağlantılı oluyor. Bir de soğutması daha iyi olan modeller daha kalındır. 7 cm bile olabilir.
ahh msfsim ya
Bütçeye hakim değilim fakat burada bir itopya linki gördüm. Oradaki fiyattan yola çıkarak daha iyi bir sistem ayarladım ve kendi sistem bileşenlerimi daha makul bir seviyeye düşürdüm. Parçaları ayrı ayrı sitelerden alırsanız yaklaşık 900 TL fark oluyor. Tamamen MSI ekosistemdir. >>> Oyun Sistemi Toplama, Oyuna Göre Sistem Toplama | incehesap
Merak eden olursa kendi sistemim burada mevcut: Steam Topluluğu :: N4RCOS
Böyle zaten ya işte 5080 aklımı çeliyor
Başta ben bu sistemi toplarken 5070Ti almıştım, sonradan keyfi olarak 5080’e yükselttim. 4K’da ortalama 15-20 FPS katkısı oldu. Eğer monitörü 2K düşünüyorsan 5070Ti al derim fakat 4K’da 5070Ti tam limitlerde çalışıyor. Bence sen benim attığım linkten devam et. Bütçe kısacağım diye kozmetikten olma kasanın beyaz hali bende var çok yakışıklı duruyor. Ayrıca 9800X3D için anakart tarafında B850 veya X870 dışındaki modellere çok yönelme derim.
Güncel link (1k farkla anakartı pasif soğutmalı ve wifili bir model ile değiştirdim >>>
Oyun Sistemi Toplama, Oyuna Göre Sistem Toplama | incehesap
5070 Ti bence yeterli birçok iş için. (Bellek 16 GB tabii, oyun için yeterli fakat yapay zeka ile uğraşılıyorsa yetersiz kalabilir. Burada seçenek zaten az. 5080 de dahil çoğu kart 16 GB ve altı.)
Aradaki fark %15. Az sayılmaz ama çok da değil. Fiyat farkı %15’in bayağı altındaysa 5080 alınabilir.
bu ay da alamazsak önümüzdeki ay 5090’a kaldırırız ![]()
47.9K rtx 5070Tİ
ZOTAC GeForce RTX 5070 TI GAMING SOLID SFF 16GB GDDR7 256Bit DLSS 4 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
51.7K rtx 5070Tİ @ecsMuavini
INNO3D GeForce RTX 5070 TI X3 OC WHITE 16GB GDDR7 256Bit DLSS 4 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
zotac eski zotac mı işte?
SFF yani küçük biçimli kartlar adı üzerinde küçük olsun, yer kaplamasın diye tasarlandığından soğutmaları iyi olmayabilir. Fazla detaylı tasarlanmadıklarından üretim maliyeti görece düşük, fiyatları da uygun oluyor. Ben bu kartları tercih etmem ama anakart küçükse, kasa içi darsa, fazla para verilmek istenmiyorsa, ısınma (70 derece mesela) çok sorun değilse, kasa soğutması zaten çok iyiyse vs. tercih edilebilir.
Zotac’ın 1660 ve 3060 Ti modellerini kullanmıştım. Kartlar seviye olarak biraz farklı olsa da 1660 modelindeki sessizlik ve soğutma performansı 3060 Ti modelinde yoktu ve hayal kırıklığına uğramıştım. Özellikle ses konusunda sıkıntılıydı 3060 Ti. Yani fanlar gürültülüydü. Tabii başka modelleri bilemem.
Kötü değiller hava akışı iyi olan bir kasada yeterli seviyede tutar soğutması, maliyet odaklı indirim var diye attım. Tercih edilir mi, tabi ki edilebilir düzeydeler bana kalırsa.
Rtx 5080 68.999
biz cihazı hep ağır yük altında kullanacağız palit falan sikinti
10 bin farkla msi da var napalım. bir toplamaya başlasak 5070tide bile dururuz. en azından ana parçaları yine sağlam alalım.
Sakın bulaşma zotaca (tecrübeliyim)
msi’dan devam zaten ama para hazır olunca önce onlarla görüşücem gpuyu bedavaya getirsek efso olurdu ![]()
shadow hep en uygunu da
trio soğutma açısından bir tık iyi galiba öyleydi?
zaten pek yok her yerde pahalı ama ya bendeki 3060 trio zaten
Ventus ve Shadow serisi giriş seviyesi kartlar ayrıca olumsuz geri dönüş baya mevcut hele ki 5080 mimarisinde ısı problemi olacaktır. Trio serisinin 5070ti ve 5080i kullandım bloklar birebir aynı sorunsuz kartlardır kendileri zaten. Şuan beyaz Trio 5080 kullanıyorum ısı değerler gayet iyi. Palit, Inno, zart zurt markaları öneren dostlar sanırım bu modelleri kullanmadan önerdiler yada gpu mimarisi alt model kullananlar diye düşünüyorum. Bu fiyatlar sırf marka etiketi için değil soğutma için olduğunu hepimiz biliyoruz. Daha önce ASUS ve Zotac serilerini kullanmış ve dili yanmış birisi olarak MSI’da herhangi bir sorun yaşamadım. Kartı bütün oyun ve uygulamalarda 4K çatır çatır zorlamama rağmen hakkını veriyor. Kesinlikle Ventus ve Shadow modellerinden uzak dur derim. Uygun bulursan Gigabyte modelleride performans konusunda iyidir.