Yeni PC topluyor gibiyiz

USB 2.0 girişlerin hayatımızdan çıkması lazım artık. Yıl olmuş 2026 hala kullanıyorlar. Maliyeti düşürmek istiyorlarsa 2 tane 2.0 yeter. Diğerlerini 3.0 döşe. Milleti çıldırtırlar.

MSI websitesinde 2xUSB 5G görünüyor. Seninkinde soldaki USB 5G yi USB-C 10G ye çevirmişler.

https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B850-TOMAHAWK-WIFI

la anakartı çıkarıp bakmadım bile dikkatlice durun geliyorum da gene az beyaz

Evet öyle neyse idare edicez yine iyi
İki tane daha olsa mis mis mis

fare ve klavye usb2.0’a
direksiyon vites takılırsa eski usb 2.0’a
thrustmaster throttle ve joystick de usb 2.0 ile çalışıyor ama ben tplink usb çoklayıcıda takıp sorun yaşamıyordum allah razı olsun on numara çoklayıcı daha iyisi gelmedi :smiley:
yeni kamera typec’de kalıcı olarak duracak.
mikrofon da usb 3.0’a girer.
+tplink’in usbsi usb10g olana girmek zorunda veya tam tersi değiştiririz.
stream deck’i çoklayıcıda kullanıp çıkarıyordum.
honeycombları da eskiden çoklayıcıda kullandım şimdi yok özlüyorum.
kulaklık şu an kasanın ön gözünde ama onu da usb 3.0’a koyarım.
taşınabilri diskleri kasanın slotlarına takıp çıkarırım
uyap eimza dalgasını da önde çıkarıp takmalık zaten

işte bir typec ya da usb 10g’de m2 ssd tak çıkar lazım

Yapay zeka gelip toplasana lan

1 Beğeni

allah rızası için biri toplasın bira ısmarlıcam

2 Beğeni

Kurmuşsun Cuma Pazarını :sweat_smile:

Noctuaya 1900 tl boşa gitti sjffhjsjsjsjsjsh neyse şaka

Noctuayı kullan, MSI olanı sat. Nasıl olsa MSI talibi çıkar illaki.

Boşa gitmedi yanında zaten çıkacağını biliyorduk kaliteli değil bunlar

kral o kadar düşmdik sakin :smiley: makara yapıyorum

1 Beğeni

Kablosunu şey ettiğim

Olm niye bu kadar sinir bozucu

1 Beğeni

psu, sıvı soğutma ve kasa kablolarını taktım imanım gevredi.
anakartına arkadan kablo takma olayı olmaması kötü oldu.
ayrıca bu kasa asıl istediğime göre zaten küçük maalesef.
asıl istediğim anakarta önden takıyormuşuz.

yarına termal macun sürme ve sıvı soğutmanın pompasını takıp gpu bağlama kaldı.
tabii mevcut pcdeki bazı şeyleri de sökücem artık unity dahil olan 2 m2yi ve 1 ssd ile 1 tb hdd’yi alacağım. o hdd wd’nin ki şu an badsector yemiş vaziyette format kurtarmadı belki bunda çalışır.

sürekli toplamadığımız için heves meves kalmamış. uğraşan uğraşsın ben çalışıyor mu ona bakarım vallah yordu.
bu anakartı anlamadım bazı modellerde fazla pciexpress yeri var 4 m2lik y er var. bazıları değişik. bu ilk ürün belli

yıl sonuna doğru kesinlikle 4tb m2 eklenmeli gen4 olup olması önemli değil. zaten ana slotu 1tb ile yiyeceğiz. :confused:

Çok zor bir şey değil elbet de “bu nereye takılacak” mevzusundan ve kablolarla uğraşmamak için kendim toplamıyorum. Biraz pahalıya da gelse (parçaların daha ucuza satıldığı başka yerler olabiliyor.) toplattırıyorum tek bir yerden. En azından kasa, anakart, güç kaynağı gibi montajı uğraştırıcı bazı parçaları. Ama mesela ekran kartını takması bunlara kıyasla kolay. O ayrı alınabilir. Bellek ve SSD en kolayı zaten. İşlemciye hassas davranmak yetiyor yine çocuk oyuncağı. XD Olay daha çok kasa-anakart-güç kaynağı üçlüsünde karışıyor yani. :smiley:

Kasa harbi sıkışıkmış pz olmaması zorlamış süreci

Bendeki kasa ile pek fark yok gibi yani kablolama yapıldı yine ama psu sıkışınca aşağıda yer kalmıyor bu işin çözümü arkadan kablolama gerçekten
Boşuma bi tık uzun ve geniş olmuyor bilemedim keşke kasayı benn alsaydım. İş görüyor ama işte bizim mevzu başka

https://tr.msi.com/PC-Cases/Products?tag=MAG-Series

@bozukHDD Seninki MAG PANO 110R PZ. 130R PZ olan daha geniş. Ayıp etmiş MSI. Daha geniş olanı göndermemiş.

ben 100r alacaktım. ya taktık sorun yok da :smiley: borçtan kurtulduk. mis gibi sistem.
başka şeylerle uğraşmaktan toplayamadık. yedik bu haftayı 2-3 saat sonra termal macunla başlarım ama odayı ve mevcut sistemi temizleyeceğim bu bozuyor.
normal format at donanım değiştir gibi olmadı bu sefer.

Hayırlı olsun, PC işi de araba gibi oldu. Eskiden tak çalıştır mantığındaydı ve karışık değildi. Mübarek artık kasaya servet sığdırır olduk. Onu al, bu yetmedi iyisiyle değiştir, bunu çıkar, bunu tak. Yordu artık beni de.

1 Beğeni