Yeni Microsoft Flight Simulator [Ana Konu]

Microsoft Flight Simulatorü kurarken 10-15dk geçiyor launcher kendi kendine kapanıyor bu konu hakkında bir çözüm önerisi olan varmı yabancı bir kaç kaynaktan baktım ama yapamadım türkçe olarak anlatan kimseyi bulamadım bilenler varsa yardımcı olabilirmi

1 Beğeni

Evet beklenen yama aciklandi. Site coktugunden hepsini goremiyorum ama baya uzun bir guncelleme listesi var. September 10th, 2020 Development Update - Microsoft Flight Simulator

paylaşıldığına göre artık uyuyabilirim :smiley: tam notlar önemliydi yarın yazmaya çalışıcam

As summer winds down for many of us, it’s been another busy week for the team. Patch #2 – Final testing on Patch #2 is almost complete and pending any last minute blocking issues, we expect to release the patch within the next 10 days.

PATCH #2!

Patch is finishing final testing. Being prepped for release.
Patch will be released within the next 10 days.
Full patch notes will be released with the patch.

PATCH #2 HIGHLIGHTS (full patch notes will be released with the patch)

    Performance improvements
    ATC updates
    UI updates
    Aerodynamic updates
    Aircraft updates
    Cockpit visuals and animation updates
    General aviation system updates
    General aviation avionic updated
    Airliner system updates
    Airliner avionic updates
    Live Weather updates – (e.g. 225/3kt wind fixed, persistency fixed, etc.)
    Upgraded multiplayer servers
    Marketplace updates
    Content Manager updates
    Localization updates
    Accessibility updates
    Camera updates
    Bush Trip updates (e.g. completion trigger fixed/Completionist achievement fixed)
    World updates
2 Beğeni

Microsoft Flight Simulator’ın 2. büyük güncellemesinin özellikleri açıklandı https://www.simulasyonturk.com/microsoft-flight-simulatorin-2-buyuk-guncellemesinin-ozellikleri-aciklandi/

4 Beğeni

Markette deluxe paket daha ucuz bunun sebebi ne?

Şuan Ankaraya gidebilecek var mı? Kum Fırtınası filan olmasa bile bulutlar varmı acaba. Merak ettim

beyler adnan mendersten kalkarken internetim gitti ofline oldu piste doğru gittim izin isterken kule türkçe konuştu buga girdi türk aksanıyla menderes tavır diip tüm ingilizceyi yazılışı gibi okudu arada türkçede vardı

2 Beğeni

Havalimanı isimlerinin türkçesi ingilizcesi olmaz adıyla okunur gayet normal?

Türkçe ismi Türkçe okumuş işte. Normal bişey.

windows offline falan seçiliyse ya da azure offlinea düştüyse windows dilinde okumuştur

2 Beğeni

Adnan menderesin ingilizcesini nasıl diyebilir :smiley:

1 Beğeni

Add None Meanders :sunglasses:

3 Beğeni

Yaratıcı :smiley:

1 Beğeni

Bir de amacım spam değil ancak A320 nin angle of attack ve yakıt sarfiyati hakkında bir arkadasın acıklamasını paylasıyorum ilgilenenlerin bilgisine:

Yapay ufkunuz -90 her zaman doğrudan dünyayı gösterecektir. Ne kadar yukarı çıkarsanız yapay ufkunuzdan gerçek ufka olan açı o kadar büyük olur.

Bu oldukça havalı, ancak uçak uçuş aletlerinin nasıl çalıştığıyla hiç alakalı değil. Uçakların durum bilgisi, toprak eğriliğini telafi eden INS halka lazer jiroskoplarından elde edilir. Bunun anlamı, yapay ufkun her zaman … daha iyi bir terim olmadığı için, dünyanın merkezine veya ideal bir yüzeyse yeryüzünün yüzeyine dik olarak tasvir edilmesidir.

Varlık noktası. Uçak performans kılavuzları, MSFS2020’de seyir yüksekliğindeki A320 eğiminin yaklaşık 2 katına kadar büyük ölçüde bozulmuş olduğunu doğrulamaktadır. 7 derece görüyorsanız. gerçek havayolu 3.5 vb. yapıyor olacaktı. Hala bunu nasıl ve neden bu kadar berbat ettiklerini anlamaya çalışıyorum.

Düzenleme: Pasifik’in yarısına doğru şu anda Hawaii’ye gidiyorum, bu yüzden bunu biraz genişletmeme izin verin. Bir uçağın tam olarak ekvatorda olduğu ve ekvatordaki başka bir hedefe gittiği teorik bir uçuş hayal edin. Bunun uzun mesafeli bir uçuş olduğunu da düşünelim. Tam olarak 5413.26 deniz mili. Neden 5.413.26? Çünkü bu, dünyanın çevresinin tam olarak 1 / 4’üdür ve bu, tüm uçuş süresi boyunca (360 derecenin 4’e bölünmesi) 90 derecelik bir “eğim” değişikliğine eşdeğerdir.

Ayrıca uçağın ortalama 450 knot yer hızı olduğunu da düşünelim. Bu, toplam 12.02 saatlik uçuş süresi verecektir. matematik uğruna buna 12 saat diyelim.

Bunun anlamı, bu etkiyi telafi etmek için uçağın saatte 7.5 derece veya dakikada 0.125 derece aşağı inmesi gerektiğidir (90 derece bölü 12 saat). Anlayacağınız gibi dakikada 0.125 derece çok yavaş bir perde hızıdır. Eğer uçağı elle uçuruyor olsaydınız, farketmeniz pek olası değildir.

Bu mantıksal olarak bir sonraki soruyu gündeme getiriyor. Peki uçakların INS sistemi bunu nereden biliyor? Pekala, öyle değil… en azından doğrudan değil. INS o kadar hassastır ki, uçağın hafif yavaş sallanmasını algılar ve buna göre telafi edecek şekilde yönünü bilir. Son olarak şu soruyu sorabilirsiniz: Tamam, eğer uçağın eğimini biliyorsa, ufkun nerede olduğunu nasıl biliyor? Ve bu nedenle ufku nasıl doğru bir şekilde tasvir ediyor?

Gyro’larla ilgili harika bir şey (bu durumda INS’deki yukarıda bahsedilen halka lazer jiroskoplar), “uzayda sertliğe” sahip olmalarıdır, bu da mükemmel bir jironun, dünyanın yerçekimi vektöründen bağımsız olarak yönünü koruduğu anlamına gelir. Bu, yazılımın toprak eğriliğini telafi etmesi gerektiği anlamına gelir. Mühendis olmadığım için bunu nasıl başardıklarını bilmiyorum, ancak sadece “Doğu - Batı” ekseni boyunca ivme faktörünü algıladığını ve başlangıç ​​noktasından yanal mesafesini bildiğinde basit bir denklem kullanarak telafi edeceğini varsayıyorum. toprakların eğriliği. Ama bu sadece bir tahmin.

Umarım bu, Zenith etkisinin uçuş aletleriyle neden alakalı olmadığını yanıtlar, ancak ufka ilişkin görsel algınızla ilgilidir.

1 Beğeni

Havalimanları gece çok karanlık oluyor. Biri keşke aydınlatma çalışması yapsa. Şu havada duran ışıklar olsa bile yeter aslında…

aga ingilizce aksanıyla okuyo ama bu bildiğin türkçe aksanıyla okudu kelimeleri

1 Beğeni
  1. kez deniyor fakat gayet normal. Adana havalimanına git orada daha fazla türk aksanı ile söylüyor. Otomatik seslendirme tutup sana Türk ATC getirmezler merak etme :smiley:
1 Beğeni

vfr map açılmıo yardım edebilirmisiniz ?

1 Beğeni

V tuşuna bas veya üstten aç.