TruckersMP - ETS2&ATSMP [Ana Konu]

Sim-1, Sim-2 toplamda şuan 3500 kişi ki. Öncesinde nasıldı bilmiyorum ama sanırım azalma sözkonusu.

infinitetruckersmp’ye kaçmışlardır(!)

2 Beğeni

Beyler, bu truckersmp de sohbet ekranını açınca fare imlecini iptal etmenin bir yolu var mı? Malum direksiyonu fare ile idare edince, sohbet esnasında direksiyonu idare etmek mümkün olmuyor ve haliyle ister istemez de olsa kazalar kaçınılmaz oluyor.

truckersmp oynayan arkadaşlar frankfurt-prag yolunu denesinler yol bayağı canlandı

2 Beğeni

Anlık Prag-Frankfurt yolu daha da kalabıklaşması için elimizden geleni yapalım Alp rotası TruckersMP için uygun değil.

Uzun süredir oyunun eski sürümünde olmam neticesinde tmp girmiyordum ama son zamanlarda bağlantı sorunu hakkında şeyler gördüm, o problem devam ediyor mu?

Yol güzel de bu vpn ile girdiğimiz de takılan takılana,kendi kendine kaza yapan adamlar…(adam ben de lagsız gözüküyor ,başka adam da laglı garip şeyler oluyor hep)

sim1 in ip adresi değişti hiç denedin mi warpsız ben daha vpn kullanmıyorum

Ooo bir süreyim bende o zaman

1 Beğeni

hala vpnsiz çalışmıyor… vpn’i kapattığım gibi boomb site paket oluyor … bunu söyleyen çok oldu ama hala bazıları oyuna vpnsiz giremiyor…

1 Beğeni

fps düşme nedeni warp değil tırların çakarları, adamlar ön ızgarayı çakar dolduruyor fps’in içinden geçiyorlar, scs’nin yaptığı tepe lambası fps düşürmezken tmp’nin yaptığı düşürüyor.

yeni rota c-d’den daha iyi, aşırı keskin virajlar var.

1 Beğeni

warp vpn vb gibi şeyler kullanmam
tmp hala sıkıntılı giremiyorum

TruckersMP Güncellemesi 0.7.3.1 (@Güncellemeler)

[İçerik]

• Scout Extra_D Estate Standard için Güncelleme (Eklenti Ekibi tarafından):
  • Arka ışık ve ışık yansıtıcısının dokusu düzeltildi
  • Gösterge paneli dokusu değiştirildi
  • Bir gösterge paneli simgesi kaldırıldı
  • Üst üste binen animasyonlar yeniden konumlandırıldı
    Araç yalnızca Master Trucker seviyesine sahip patronlar için kullanılabilir durumda
2 Beğeni

TruckersMP Güncellemesi 0.7.3.2 (@Güncellemeler)

[İçerik]

• Scout Extra_D Estate Standard için Güncelleme (Eklenti Ekibi tarafından):

• Lastiklerin ve devir göstergesinin bulanıklığı düzeltildi

• Fren kaliperlerinin dönme etkisi giderildi

• Motor ve şanzıman düzeltildi. Artık vites geçişleri daha yumuşak ve kademeli hızlanma sağlıyor.

3 Beğeni

**TruckersMP Güncellemesi 0.7.5.0

[Oynanış]

• TruckersMP’deki değiştirilmiş zaman ölçeklendirmesine karşılık gelecek şekilde rota tahmini varış süresi hesaplaması değiştirildi.

• Rota tahmini varış süresi, öncekine kıyasla çok daha doğru ve çok az varyasyonla hesaplanıyor.

• Sonuç olarak teslimat süreleri de çok daha kısa, bu da işleri çok daha zorlu hale getiriyor.

• Bu değişiklik otobüs işleri için de geçerli, bu da otobüs tarifesini daha doğru hale getiriyor.

Euro Truck Simulator 2

• Otobüsün koltuk kapasitesi dolduğunda yolcular artık duraklar arasında daha iyi dağıtılıyor.

• Otobüs işlerinin ödeme şekli değiştirildi:

• Temel ödül 2.000 €’dan 4.000 €’ya yükseltildi.

• Hasarın %1’i başına maliyet cezası %4’ten %2’ye düşürüldü.

• İlk otobüs durağına kadar kat edilen mesafe artık ödüllendirilmiyor.

• Mesafe Artık ödeme, her durak arasında taşınan yolcu sayısına göre yapılıyor.

Otobüs seferleri, bu güncellemeden önceki döneme kıyasla ortalama %50 daha fazla ödeme yapıyor.

• Otobüs seferleri için gecikme cezası getirildi.

• Bu ceza sadece son durakta geç kalındığında uygulanır.

• 60 dakikadan az gecikmelerde ceza uygulanmaz.

• 60 dakikanın üzerindeki her 1 dakika, ödemeyi %0,333 oranında azaltır; yani orijinal tahmini varış zamanından 6 saatten fazla geç biten hatlar hiç ödeme almaz.

• Otobüs sefer programı, durakta geçirilmesi gereken süreyle genişletildi. Güzergah tahmini varış zamanı değişiklikleri nedeniyle otobüs sefer programı çok sıkı hale gelmişti. Bu güncelleme, gereksinimleri gevşetiyor ve her durakta bir zaman tamponu ekliyor; bu, özellikle bir otobüs seferi tam bir durakta başladığında fark ediliyor.

[Kullanıcı Arayüzü]

• Kamyon Teslimat Dağıtıcısı aracılığıyla bir iş oluşturulduktan sonra danışman HUD’ındaki iş widget’ının yeniden yüklenmemesi sorunu düzeltildi.

[Diğer]

• Üçüncü taraf bir eklentiden kaynaklanan bir çökme durumunda hata mesajı eklendi.

[Yazılım Geliştirme Kiti]

• Yeni bir sürüm yayınlandı: 1.1.0

• Araçlar ve römorklar yeni bir getter aldı: GetBoundingBox()

3 Beğeni

Selamlar,

TruckersMP’nin Discord sayfasına erişememe sebebiyle buraya yazıyorum. Tekrar erişimim sağlandığında oraya da not düşeceğim.

Oyunda hepimizin problemi olan troll oyuncular ve dikkate alınmayan veya bakılmayan/bakılamayan reportlar problemi.

Buna nacizane şöyle bir çözüm buldum. Öncelikle mevcut sistemi anlatarak başlayalım. Bu çözümün hayat bulması için bu konuda TruckersMP yönetiminin de işbirliği yapması gerekmeli.

Örnek olarak anlatacak olursam; Oyunda X kullanıcısı oyuniçi rapor sistemi kullanılarak report edildikten sonra o reporta ortalama (tam süreyi bilmiyorum çünkü) 10-15 dakika bakılmayınca rapor listesinden rapor kaydı siliniyor ve oyuniçindeki yöneticiler artık isteseler de o reporta bakamıyor… Halihazırda bu durum bu şekilde işliyor ve troll olan veya etrafındaki oyunculara zarar veren oyuncu oyunda barınmaya devam ediyor.

X kullanıcısı aynı anda 1’den fazla report edilemiyor. Daha önce report kaydı var gibisinden bir uyarı ile karşılaşıyoruz. Eğer oyuniçi kaydımız yoksa aldığımız hasarla veya uğradığımız mağduriyetle başbaşa kalıyoruz.

Bu noktada bunun önüne geçmek için oyunda herhangi bir kullanıcıyı mağdur eden kullanıcıyı tekrar report edip report listesinde kalacağı süreyi uzun tutup yöneticilerin o kullanıcının reportuna bakabilmesini sağlamak amacıyla kullanıcıyı birden fazla kez report edebilmeyi sağlayacak sistemi TruckersMP yönetiminden rica ediyorum.

Yine örnekleyecek olursak; Ben X kullanıcısını beni mağduriyete uğrattığı için report ettim ve X kullanıcısı 10-15 dk reportlar listesinde yer alırken o sırada X kullanıcısının mağdur ettiği başka bir kullanıcı da X kullanıcısını report ettikten sonra X kullanıcısının report listesinde kalma süresine 10 ise 10, 15 ise 15 dk daha eklenmeli ve bu yöntemle oyun yöneticilerinin radarına girebilmeli.

Tüm bunların yanında reportlar listesinde kullanıcıların report ID’sinin yanında kaç farklı kullanıcı tarafından o oyun içinde report edildiği yöneticiler tarafından görülebilmeli ve ona göre aksiyon alınabilmeli şeklinde düşünüyorum.

Sizin troll kullanıcılar veya sizi mağdur edip ceza almayan, yaptırım görmeyen kullanıcılar hakkında görüşleriniz nelerdir?

boşa yazmışsın, oyun içi rapora bakmıyorlar, haftalık 10 rapor gibi şartları var sonra goygoy yapıyorlar ki en doğrusu, eskisi gibi troll de yok zaten.

Hocam ben yeni oyuncuyum ama beni bile bezdirdiler ya, hileci mi dersin, vurup geçen mi dersin. Ben her oyunda kayıt almaktan sıkıldım. O kaydın içinden belli anları kesmekten-biçmekten yoruldum yani.

Önerdiğim çözümü uygulamakta çok basit. Atla deve istemiyorum ki, kullanıcı ne kadar çok report aldıysa o kadar uzun kalacak report listesinde. Bunun gerekliliğini yazılımsal olarak yapmak çok zor olmasa gerek.

TruckersMP Güncelleme 0.7.5.1*

[Oynanış]

• Değiştirilmiş oyuncu kayıtlarından kaynaklanan bir çökme sorunu düzeltildi

[Ağ]

• En son ağ değişiklikleriyle ortaya çıkan bir çökme sorunu düzeltildi
1 Beğeni

TruckersMP Güncelleme 0.7.5.3

[Oynanış]

Euro Truck Simulator 2

• Otobüs işlerinde gecikme cezasının hesaplanması düzeltildi

[Kullanıcı Arayüzü]

• VR’da oynarken Kamyon Teslimat Dağıtımında iş oluşturduktan sonra meydana gelen çökme düzeltildi
  • Ağır Vasıta Türkiye ortağımız için bir isim etiketi simgesi eklendi

Euro Truck Simulator 2

• Otobüs İş Dağıtımında tahmini ödemenin her zaman 0 € olması düzeltildi

[SDK]

• Otobüs işinin tahmini ödemesinin her zaman 0 € döndürmesi düzeltildi
  • Tüm otobüs duraklarının 0 yolcu döndürmesi düzeltildi
1 Beğeni