Volvo Fh’ı Bekliyordum Güzel Haber , biraz erken gelse müthiş olur .İyi seneler.
Eski MAN çekicilerinin yenileneceğini duyunca sevindim
Mevsimler hakkında bir şey gösterildi mi?
Ellerine sağlık abi, gerçekten araçlar hakkında çok mutlu etti bizi SCS. İyi seneler diliyorum ![]()
Haberler güzelde az bi 2 yılı vardır heralde… ![]()
Maalesef herşey yolunda gitse bile rahatlıkla 10 ay gibi ortlama veya daha üst bir süreye sâhip olabiliyor bir aracın modelenip oyuna aktarılması. Mesela Man Tgx 2020 de iki adet dashboard varmış daha doğrusu iki seçenek birsi analog bir diğeri ise dijital bu ekstra zaman demek aynlarda artık o şekilde ya kamera sistemi yada klasik. Bunlar ekstra zaman demek
Cascadia çıktığı günden beri bana başka araç kullandırtmıyor. Bi sefer atayım diyorum başka araçla bazen iptal bile ediyorum
2022 Kenworht T680 gelene kadar bıkmadan usanmadan Cascadiamla devam ![]()
Benim için araç çok fark etmiyor hocam hepsini severek kullanıyorum, ama 5700XE ve VNL geldiği zaman ağırlıklı olarak onları kullanacağım ![]()
Galiba araçları ayırt etmeden seven kullanan sadece benim
genelde çoğuyla şuana kadar 1000 den fazla km yapmışımdır hem ats hem ets 2 de
Bir şey soracağım. Oyuna gelecek olan tırlar kaç model olacak?
Benim için ilk man gelsin sonra volvo yeter diğerleri gecikebilir ![]()
İlk olarak 5700 XE gelecek hocam ![]()
Fotoğraflardan bakıldığı ve Selçuk abinin söylediği kadarıyla herşeyi bitmiş sadece bugları fixliyorlarmış şuan, yani ocağın ilk haftalarında bile gelebilir ama bu biraz zor ![]()
5700XE, en son 2020’de piyasaya sürüldüğünü düşünürsek (Volvo’da aynı şekilde) ve diğerlerinin de gerçekten 2023 modeli geliyorsa, tabii eski model de olabilir çünkü modeller arasında ufak farklar oluyor. 2023 yılına girmeden yapılmaya başlanmış. Tıpkı Cascadia gibi, şanslıyız bence. ![]()
Peterbilt 389 ve kenworth w990 ın 2023 modelleri mi varmış vay be ben eski araç diye biliyordum
Hayalet göstergeleri falan bile var hocam ne eskisi ![]()
Ayrıca W990 son senelerde çıktı, 389X’e ise eski 389’un günümüz şartlarına uyarlanmış versiyonu diyebiliriz.
şu kokpitle manuel olması… ![]()
Sıkıntı şu ki harita severler de artık sıkıntılı. ETS 2 ve ATS en sık oynadığım oyunlar ama insan keşfedecek yeni yerler, veya tekrar sürüş yapacak ilginç yollar istiyor.
Haritanın çoğu yeri yenilenme istiyor. ProMods olsa bile bir yüksek kalite yer, bir düşük kalite yer güzel olmuyor. ATS’de ise haritanın doğusu yeni ve batısı yenileniyor ama orada da Texas ve Montana için rework’ü saldılar gibi. Gene de en azından yeni DLC’ler çıkıyor.
ETS 2’ye gelirsek de Heart of Russia’nın çıkmaması yeni harita kısımlarını sekteye uğrattı. Neredeyse 2 senedir tek seferde 6’dan fazla şehir çıktığını görmedik maalesef. Ondan önce de Iberia için yaklaşık 1,5 sene beklemiştik.
Avusturya çıktı neyse ki ama her ne kadar yüksek kaliteden dolayı aynı yolları 20 kez gidip gelmek bile sıkmasa da Avusturya’dan uzun yola gidip gelecek yerin fazla olmamasından kaynaklı bir sıkıntı var. Almanya var ama şehirler eski. İsviçre, Kuzey İtalya, Macaristan, Çekya ve Slovakya direkt eski. Slovenya ise daha yok. ProMods olunca en azından bir Brno’ya, Gyor’a, Maribor’a gidiyorsunuz ama onlar da SCS’in değil.
Şimdi ise İsviçre rework’ü ile West Balkans’ı bekliyoruz ama beklemek biraz sıktı artık. Eskiden (Viva la France! sonrası) Her 12 ayda 20+ şehir alırdık. Ha kalite şu anki gibi değildi ama o zaman böyle yüksek kalite harita olabileceği aklımıza bile gelmezdi.
İsviçre ve West Balkans gelirse sevineceğim sonunda. Tırlar, havalı süspansiyon, Cruise Control, dorseler hepsi kullandığım ve sevdiğim şeyler; mevsimler, multi drop teslimatlar da istediğim şeyler. Ama düzenli sadece harita çıkarsalar bile oynamaya devam ederim. Maalesef SCS dışı nedenlerle olsa da haritacı olarak biz de istediğimizi alamıyoruz…
Uyku hariç her şey gerçekçi ayarda. Gerçekçi yakıt tüketimi açık. Hız ve trafik ışıklarına dikkat ediyorum. Madem gerçekçilik arıyorsun, uyku neden kapalı dersen. Ben bir insan olarak simülatör kullanıyorsam gerçekten uykum geldiğinde aracı park eder, gider gerçekten yatar uyurum. Böyle olduğu zaman gerçekçi hissiyatı alırım. Oyundaki sürücünün uykusunun gelmesi ile değil. Yeterince dürüst oldu sanırım ![]()