[ÇÖZÜLDÜ] Oyunlara girdiğimde bilgisayarın mavi ekran vermesi?

Pc’ye 8 gb ram almıştım daha sonra bunu takarken işlemci soğutucusunun anakarta monte kısımlarını (vidalanan yerleri) kırdım yanlışlıkla, telle felan bi şekilde çözdüm, ama bu seferde oyunlarda mavi ekran hatası almaya başladım. İlkten hatayı gta 5 girdiğimde verirken sonra birşeyler oldu gta5 düzeldi bu seferde diğer tüm oyunlarda hata verir oldu, Ram ve hdd yi gerekli programlarla taramalarını yaptım hiç bi sorun çıkmadı, sizce problem başka nerde olabilir?? Hiç bir yerde net çözüm yok o kadar konu açtım ettim kafayı yemek üzereyimm anakart üzerinde de herhangi bir çizik kırık parçada yok bağlantılardada sorun olcağını sanmıyorum kasa açılırken 1 kez kısa ötüyor ve bide bu sorunun garip tarafı mavi ekran verdikten sonra ramları söküp takmadan hiç bir şekilde görüntü gelmiyor.

Donanımsal da olabilir yazılımsal da… Kapsamlı bir test programı ile test yaparmısın donanımsal parçalarına. Ayrıca mavi ekran verdiğinde hata kodunda ne yazıyor.

Açıkcası benim pek bilgim yok programlarla alakalı senin önerebilceğin bir program varsa denerim.

İlk hata verdiği anda bu fotoyu çekmiştim

Ama dün gece mavi ekran vermeden sadece donmuştu kilitliyordu pc kendini :frowning:

O konuda bir problemim yok ben ilk 4 gb den 8 gb ye geçtim sonra 12 gb ye geçtim yani mhz değerleri hakkında bilgim var onları iyi araştırdım ama uyumsuz olsa hiç oyun oynatmaz sanki, bir şeyler arada uyumsuzluk gösteriyor gibi garip bir durum ramların ikiside 1600mhz ddr3 :confused:

“win32kfull.sys” bu hata türü şekilde araştırma yapabilirsin, birçok nedeni var çeşitli çözüm yöntemleri var.

1 Beğeni

@Yusuf05 sizin sorununuz bana kalirsa donanim kaynakli, oncelikle bilgisayarin guncel olup olup olmadigini yani BIOS da dahil kontrol edermisiniz, birde sogutucu fanin tam oturdugundan emin olmanizi istiyorum. anlattiginiza gore bilgisayar zorlaninca kapaniyor.sogutucu fan ve termal macun kontrolu ! ramlarde sorun oldugunu dusunuyorsaniz tek tek deneyebilirsiniz.

2 Beğeni

ne zaman pc’ye parça taksak ya da temizlik yapsak bir şey oluyor nedenini çözemedim, oyun harici hata vermiyorsa fan yerine oturmamıştır o zaman direkt kapanıyor ama hata da verebilir, oyuna cpu sıcaklık ölçme programı ile gir bak.

1 Beğeni

Mhz derken sadece ona bakmamıdın diğer değeleride kontrol ettin mi.

1 Beğeni

@gampue Ya çoğunlukla oyunda veriyor ama bazen durup durduk yere hata aldığımda oluyor fana her açtığımda bakıyorum yerinden oynamıyor baya sağlam duruyor bios sürümüde güncel :confused: o termal macundan bende şüphe ediyorum ama işlemciyi açarsam fan çöp olacak o yüzden pek girişmiyorum neyse bugün oyunlarla biraz daha zorladım tam olarak 4 farklı mavi ekran hatası aldım sanırsam bu sorun benlik değil etrafımdaki tamircileri araştırayım uygun güvenilir bulursam götürmeyi düşünüyorum başka çaresi kalmadı gibi :confused:

@Ozgur59 kesinlikle haklısın kırk yılın başı rahat edelim dedik elimize yüzümüze bulaştırdık daha kötü oldu. Derece ile alakalı bir sorunum yok oyun esnasında en fazla 80 dereceyi görüyor test ettim onu da etrafta gördüğüm çoğu şeyi yaptım ama aynı…

@iLyas_Kuzgun mhz haricinde önemli olan başka kısmı varmı ki? arkadaşlarla konuştuğumda mhz değeri ile ddr kısmı uyumlu olsun yeter demişti farklı bir özellik varmıydı ki?

ramlarin voltaj değeri cl değeri vb. değerlerine kadar aynı olması gerekiyor öyle tavsiye ediliyor. ben bu güne kadar markaları farklıda olsa değerleri hep eşdeğer ram kullandım. değerler farklı olsa da çalıstıkları söyleniyor fakat hata verme ihtimalini de ekliyorlar…

1 Beğeni

c:\windows\minidump klasöründeki dmp uzantılı dosyaları buraya atabilir misin hatanın kaynağına bakalım.

1 Beğeni

Ram aldıktan sonra mavi ekran vermeye başladıysa aldığın ramden şüphelenmelisin ramleri memtest86 ile kapsamlı bir test yapmanı öneririm memtest86’yı usb ye yazdırıp biostan başatacaksın ayrıca çoğu anakart farklı marka ve model ramleri sevmez çalışsa bile stabil olmaz ve dengesiz çalışır aldığın ram sağlamda olabilir fakat anakartında farklı marka ve model ram mevcut ramlerin değerleri aynı olsa bile farklı marka ve model olduğundan dolayı çipleride farklı o yüzden çoğu anakarta bu çok fark eder

bende sıkıntı yok… bugüne kadar da farklı marka da olsa problem yaşamadım… Sonuçta belli zaman sonra aynı marka model ram ın 2.sini bulamayabiliyoruz.

1 Beğeni

Dostum mavi ekran hatalarının donanımsal olma ihtimali biraz düşük olabiliyor. Eğer ki herhangi bir donanımdan kaynaklanıyorsa bu ya RAM dir, Yada C: Diskinin kurulu olduğu aygıttır. Bunu da ufak bir BIOS yöntemleriyle veya CMD (Komut Aracı) üzerinden ‘‘CHKDSK’’ yardımıyla Diskinden kaynaklanan problemleri algılayabilirsin. Cidden geçmiş olsun, mavi ekran olayları çok yönlü olabiliyor, çözmen biraz zaman alabilir. Yine sorunla karşılaşırsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım dostum…

1 Beğeni

@iLyas_Kuzgun @anilonursal @HasaN.T sorunu yeni işlemci soğutucusu alarak hallettim. Sıkıntı ise ram yerlerindeymiş 8 ile 4 gb’nin yerlerini değiştim bir problem oluşmadı artık, aslında aklımda daha önceden vardı bu çözüm ama bendeki fan tasarımı sebebiyle biraz büyük kalıyordu ve ram yerini işgal ediyordu şimdiki fanı biraz küçük aldım 2 tarafıda artık rahat şekilde söküp takabiliyorum herhangi bir hatada almıyorum. Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim koskaca teknolji forumları bile bu kadar yardımcı olmadı SimulasyonPARK ailesi olarak farkınızı yine belli ettiniz sağolun… :slight_smile:

7 Beğeni

Eyvallah dostum ne kadar mutlu ettin beni bilemezsin şu cümlenle. Hayatın da başarılar diliyorum, iyi forumlar… :gem:

1 Beğeni