Euro Truck Simulator 2 Retarder Kolu Ve Sinyal Kolu

Merhaba,

Ben euro truck simulator 2’de roterdar da yükseltme ve ya düşürme kademelerine 2 tane yükseltmeye 2 tane düşürmeye tuş atadım. Burada sizden destek almak istediğim konu şudur. Mesele retarder yükseltmeye “A” tuşuna atadım ve “B” tuşuna atadım. A tuşuna bastığımda ve basılı tutmadan sadece 1 kere basıp çeksem 1 kademe yükseltiliyor. Ama ben A tuşuna basıp basılı tutup yükseltme yapıp ve A tuşuna basılı tutmaya devam ederken yine yükseltmek için B tuşuna bastığımda yükseltme yapmıyor. Çünkü A tuşuna basmaya devam ettiğim için. A tuşundan elimi çekip B tuşuna bastığımda yine yükseltme yapar. Benim İstediğim A tuşuna basılı tutarken B tuşuna bastığımda yine retarder yükseltmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.

ben farenin tekerleğini kullanıyorum sana da tavsiye ederim hem daha kolay tuşa göre

o olmaz bende retarder var mersedes 5 kademe onu yapmaya çalışıyorum.

Onur Beyler Gelmiş… Hoşgeldiniz Şeref Getirdiniz…! :gem:

Teşekkür ederim Hasan bey,

1 Beğeni

Bu konu ile ilgili bilgi sahibi olan varmı?

klavyede deneme yapiyorsun ama aslinda oraya gercek bir retarder koyacaksin, buraya kadar dogru anladigimi varsayiyorum. gerekli parcalari alirsan JoytoKey programi ile sorununu cozebilirsin.

1 Beğeni

Bende mercedes atego-actros retarder kolu ve mercedes atego-actros sinyal kolu var tüm özellikleride bağladım. ama retarder kolunda 5 kademesinide kullanırsan her kademede buton aktif kalıyor yani 3. kademede 123 basılı tutuyormuşsun gibi aktif kalıyor JoytoKey de de denedim zaten ama orada mesela 1 butonu bastıktan sonra atıyorum 1 saniye sonra hala basılı tutsan bile JoytoKey butonu off konuma alıp kapatsın diye bir şey bulamadım bulsam zaten sorun ortadan kalkacak bulamadığım içinde çözümü ets2 veya ats nin ayarlarında oynama yapmakta umuyorum.

scs forumda başlık açıp belirtmek daha doğru

Nasıl atadınız hocam anlatabilir misiniz?

SCS İle letişime geçtim mail yolu ile ama mümkün olmadığını belirttiler. Mecbur yazılım ile çözeceğim. Ama yapınca harika olacak. Eyer yardımcı olursanız siz bi bu konu ile ilgili SİSL ile iletişime geçme imkanınız var mı?

Ben de retardarı tek bir tuşla kapatmayı çok aradım ama bulamadım. Örneğin raterdarı 3. Kademeye çektiğimizde tekrar kapatmak istediğimizde 3-2-1-0 şeklinde kapanıyor. Bunu komple kapatan bir mod vs yok. Scs keşke buna da bir tuş getirse

BENİM istediğim 12345 ayrı ayrı tuş atama ki yapıyorum ama 1 ye attığım zaman sonra 2 tuşa attığımda 1 tuş hala benim butondan dolayı aktif kaldığı için 2 ye atmıyor yoksa her kademeye tuş atayabiliyorum.

Ben bu operasyonlar için AntiMicro uygulamasını kullanıyorum. Bu programlar tuşa bastığınız ve elinizi tuştan çektiğiniz durumları değerlendirebiliyor, bir harf veya komut dizisini sizin tek komutunuzla tetikleyebiliyor. Bu uygulama ile örneğin ‘şerit değiştirme sinyali’ çalışması yapmıştım.

Sol sinyal için G tuşu atadığımızı ve fiziksel sinyal kolumuzun da joystick olarak çalıştığı bir sistem kurduğumuzu varsayalım . Bunun için program içinde şu komutu verebiliyorsunuz;

Joystick tuşuna 0,5 saniyeden kısa süreyle basılı tutarsam, sen de G tuşuna bas, bırak ve 3 saniye sonra tekrar bas, bırak. (Bu şekilde sinyale ufak dokunuşunuzla sinyal yanmaya başlar ve 3-4 sefer yandıktan sonra kendiliğinden söner.)

Eğer joystick tuşuna 0,5 saniyeden uzun basarsam (sinyal kolunu sol pozisyonda takılı kalacak şekilde tamamen bastırıyorum) G tuşuna bas ve çek, (burada fiziksel olarak ben tuştan elimi çekmiş olmuyorum çünkü sinyal kolu bir pozisyonda takılı ve sürekli joystick bir komut gönderiyor aslında ama ben programa bas-çek komutu verdiğim için sadece G tuşuna bastı ve bıraktı.) ve ben joystick tuşuna basmayı fiziksel olarak bırakırsam (yani sinyal kolunu nötr konumuna geçiriyorum) bu durumda tekrar G tuşuna bas ve çek.

Bu komutlar ile sinyale kısa bir dokunuşla şerit değiştirme sinyali verirken uzun basışınızda sinyalin tamamen yanmasını ve normal konuma getirdiğinizde kapanmasını sağlamış oluyorsunuz.

Uygulama bu tip şeylere müsaade ediyor.

Örneğin tek pozisyonlu bir kol var elinizde ve retarder yapmak üzere kullanacaksınız. Retarder 4-5 pozisyondan oluşuyor normalde. Retarder + için U Retarder - için Y tuşu atadık diyelim. Uygulamaya şunu diyebilirsiniz;

Joystick aktifken 0,5 saniye aralıklarla 4 defa U tuşuna bas-çek . (Bu sizi tek pozisyonlu bir kolla 2 saniyede retarderin 4. konumuna gelmenizi sağlayacak.)
Joystick tuşunu eski konumuna getirdiğimde 0,5 saniye aralıklarla 4 defa Y tuşuna bas-çek. (Bu da retarderin tek tuşla 4 pozisyon geri gelerek kapanmasını sağlayacaktır.)

Biraz uzun oldu ama olayın mantığını anlatmaya çalıştım. Ne yapmak istediğinize bağlı olarak değişik komutlar üretebilirsiniz. Umarım merak duyup yapmak isteyenlere faydalı olur :+1:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim zaman ayırıp bana bilgi verdiğiniz için. Program ile ilgili daha detaylı bir iletişim kursak anlatabilirmisisiniz.

Onur hocam merhaba. Sizin yaşadığınız durumun aynısını yaşamaktayım. 5 kademe bir retarder aldım ve zero delay usb encoder ile bağlantısını yaptım. Joytokey programıyla klavyeden tuş atadım. Fakat bahsettiğiniz gibi retarderde kademeyi arttırdıkça aynı anda 5 ayrı buton aktif oluyor ve ilk kademeden sonrasını kabul etmiyor. Siz bir çözüm bulabildinizmi yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhaba, bu sorunu bizler tarafında çözüldü. USB Encoder hazır yazılım atılmış durumdadır. Arduino Leonardo veya Pro Micro satın aldığınız durumda özel kodlama ile bu sorunu çözebiliriz. Bu konuda daha fazla bilgi isterseniz bana özel mesaj ile ulaşınız.

1 Beğeni

Euro Truck Simulator 2 Retarder Kolu Ve Sinyal Kolu Gönderisinden tartışılmaya devam ediliyor:

selamun aleykum retarder için kodlamaya ihtiyacım var elinizde varmı // encoder ve arduıno leonardo mevcut elımde

Merhaba, elimde hazır halde var maalesef sadece kollar yok. Birde encodere ihtiyacınız yok hazır kol kullanacaksanız

1 Beğeni

baktım durum olmadı encoderı kodladım onu silecek olarak kullanmaya karar verdım direkt olarak 450 500 liralık 0 retarder satın alıp yapmayı planlıyorum elınızde dırekt olarak onun için kod mevcut sanırım bana anlatırmısınız rıca etsem