ETS2 - Road to Heavy Map Türkiye 1:2 Ölçek Harita Projesi

DSİ yanıdır, eskiden çöplük gibiydi buralar, efsane parka dönüştürüldü, hemen ilerde sağdan ful sapmadan Adapazarı merkeze gidilir. Kavşağın ilerisi Arifiye ve otogar. Elinize sağlık :dizzy:

6 Beğeni

Teşekkürler. Sakarya sürümü haricinde Adapazarı merkez çalışmamız da var; çok renkli, çeşitli girilebilir yollar, caddeler, sokaklar, detaylar ile dolu ve Ankara ilimizin büyüklüğü ile yarışır vaziyette. Fakat onun paylaşım vakti başka, üyeler bir an önce İstanbul’a varmak istiyor, üyelerimizin isteklerini dikkate alarak projemizi ilerletiyoruz, neyse sürpriz olsun :hugs:

18 Beğeni

beni en çok heyecanlandıran bugüne kadar yapılan hiçbir modda esenler otogarı gerçek yerinde değildi şimdi istanbul sıfırdan yapılacağı için nasıl olacak çok merak ediyorum doğma büyüme esenlerli olarak

8 Beğeni

bizim haritayı deneyimleyenler bilir herşey yerli yerindedir :slight_smile:

6 Beğeni

1:2 ölçekki olunca ben de çocukluğum ve gençliğim Yarımburgaz Mahallesi’nde geçti. Neresi derseniz Küçükçekmece’nin kuzeyinde kalır. Bu tarz bölgeleri para karşılığında yapılır demi? Özellikle İkitelli’den Avcılar istikametine giden o TEM Viyadüğünden geçenler çok net bilirler. O gölün kenarından geçen o yolda… Hele Tarkan’nın Kuzu Kuzu klibi bile o gölün kenarındaki o çorak arazide çekildi düşünün yani. Saçmaladığım için üzgünüm ama anılarım gözümün önüne geldi.

şu anki planınıza göre kaç köprü olacak İstanbulda

Sakarya yı ipi bırak halatla çekiyoruz:) Aslında varya her versiyon her mod ücretli olacak ki. Haritayı yapan Ekipte 35 kişi olacak. Her bölgede 5 kişi haritayı geliştirecek. İşte bunun içinde ayrı bir maddi kaynakta gerekebilir. 1.2 ölçekli de olsa aslında çok uzun sürmeyebilir Türkiye yi yapmak. Tabi şuan haritayı geliştirenler gibi adamlar lazım aynı zamanda. Hayali bile güzel :blush:
Beyin fırtınası yapıyoruz, oluru olur ya da olmaz. Bu çalışanların maddi kaynağı olmalı ki karşılığını alsınlar . Kolay değil dediğim gibi bu işler.

Fal bakmak gibi olmasın, en az 2 diyorum. Bazı otobüsler FSM’yi kullanıyordu sanırım özel izinlerle. Veya Harem ile Dudullu’ya da dokunulması gerektiği için 1-2-3 tüm köprülerle de yol alabilirler. Veya en olmadı 3. köprü KMO Çekmeköy kavşağı ile birlikte Ümraniye’ye kadar O-2’nin de yapılması ile oyuna işlenebilir.

Bana kalsa işi nostaljiye döküp tüm köprüleri koyup üzerine bir de otoyol gişelerini yıkılmamış halde oyuna aktarırdım, malum zamanında FSM gişelerde az görmedik o gün batımlı 20 şerit trafikli manzarayı. :slight_smile:

1 Beğeni

Muhtemelen konuda yeni olanlar,veya haritayı yeni keşfetmiş,duymuş,yada araştırma yada konunun başına gitmek aklına gelmeyenler için belirtmiş olayım.

Ekip bu projeye başladığı zaman bazı taslaklar,bazı harita görselleri,İstanbul’dan yapılan bazı kısımlar;örneğin;Beylerbeyi,Ortaköy’e benzer bir köprü görüntüsü v.b. ve paylaşılan taslak harita da da 3 köprünün de olacağı ve İstanbul’daki kavşak kısımları göstermişti.Yani aslında ekip İstanbul’u daha haritanın ilk sürümünü bile paylaşmadan kısmi olarak bizlere aktarmıştı.Sizlere konunun başına dönerek,bunlara bakmanızı ve orada paylaşılan yapılacak veya eklenmesi muhtemel ilçeleri de incelemenizi tavsiye ederim. :+1:

6 Beğeni

Biz 3 köprünün temelini attık fakat sürece göre eksiltebilir veya avrasya tünelini ekleyebiliriz. Şuan için konuşmak çok erken.

6 Beğeni

Doğru. 1:4’ten önce İstanbul üzerine yoğun çalışma yaptık. Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar, Beykoz, Ümraniye, Göktürk ve birçok diğer ilçelere girişmiştik. Bahsettiğiniz görüntüler muhtemelen 1:19’dan kalma, çoğu tekrar revize görecek veya sıfırdan daha iyisi yapılacak bölgeler.

Şuanki haritamızın 3 köprü + Avrasya Tüneli temeli var. Fakat çevre tam olarak doldurulmadığı için gerek manzaralar, gerek yakın çevre olsun geriye kalan elverişli alanı kestirmemiz olanaksız. Dolayısıyla İstanbul’u yaptıkça göreceğiz, 2 köprü de olabilir, 3 köprü 1 tünel de olabilir…

Şunu belirtebilirim; yaptığımız yolları revize edeceğiz, yer yer tekrar yapacağız fakat önceden çizdiğimiz eski İstanbul sürümü şuanki haritamıza ciddi hız katacak. Şuan Sakarya’nın haricinde İstanbul’un Anadolu Yakası’na kadar ulaştık ve çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Road to Heavy için özel talepleri projemizin gidişatına göre değerlendiriyoruz. Daha önce bahsettiğim gibi uygun boşluklar açabilirsek ve planlanan güzergahların dışında kalmazsa değerlendirilir. İstanbul sürümü sonrası konu hakkında discord üzerinden ticket açabilirsiniz. Daha önce Büyükçekmece’ye kadar ilerletmiştim, fakat ölçek değişikliğine gidip Ankara’dan sıfırdan başladık. Gidişata göre uygun bulursak çizebiliriz.

Piyasada editör bilen ekip arkadaşları bulmak zor, güvenilir olanları bulmak daha zor. Bırakın 35 kişiyi, bu işten anlayan 5 kişi daha bulsak proje çok farklı ilerler. Fakat uzun sürmesinin farklı nedenleri var; özellikle İstanbul sürümünde farkına varacaksınız ki her kilometresi derin manzaralar, sıkıştırılmış alanlar ile dolduruluyor. Aynı yolu bir saatte yormadan yapabiliyorken, referans görüntüleri ile aynı olsun diye bütün günü harcadığımız oluyor. 90’la giden birinin belki de 3-5 saniye göreceği yollar… bu konuda titizliğimizi bilen biliyor.

10 Beğeni

Hocam İstanbulu ben şuan aramıyorum:) gerçekten istanbul ne olursa olsun uzun sürer yapmak. Onu mecbur bekleyeceğiz. Lakin Sakarya-Ankara seferi yapmak pusudayız :sweat_smile: Herkesin eline emeğine sağlık.

3 Beğeni

Öncelikle elinize kolunuza sağlık. Cok buyuk bir is basarmissiniz gercekten. Bir sorum olacak; ​Modu her güncelleme çıktığında yeniden mi satin almamız mi gerekecek. Yoksa bir kere almamiz yeterli mi? ​

1 Beğeni

Yeni şehirler eklendiğinde ücret ödenecektir ancak bir önceki sürümü aldıysanız bir sonraki sürümde satın almaya devam ettiğiniz sürece her zaman indirim kazanacaksınız. Bu uzun sürecek bir proje olduğu için iller parça parça DLC mantığında gelecektir.

Bir Sakaryalı olarak şu görselleri görünce hemen satın aldım. Her yeni şehir geldiğinde tekrar satın alım olacak demişsiniz. Mesela bu sürüm çıktı ve Sakarya şehrine daha sonra bir güncelleme geldiğinde o ücretsiz oluyor doğru mu anladım? SCS ile aynı mantık diyebiliriz.

3 Beğeni

aldığınız şehrin tüm güncellemeleri diğer versiyonlarda ücretsiz gelir sadece yeni şehirler için ücret ödemeniz gerekir bir önceki şehirleri aldığınız için sonraki şehir alımlarında indirim kazanırsınız.

6 Beğeni

Bursa Karacabey kısmını daha sonra da Akdeniz Bölgesini heyecanla bekliyorum :love_you_gesture:

1 Beğeni

Sakarya geliyor, motorları ısıtın.

28 Beğeni

Bursa’ya bekliyoruz beyler. Bileklerinize kuvvet :sunglasses:

Merhaba bişey harita izmir mi