ETS2 - Road to Heavy Map Türkiye 1:2 Ölçek Harita Projesi

ilk önce aralık sonu diye duyuru yapıldı ocak ayı sonuna sarktı ocak sonu geldi muhtemelen şubata sarktı gibi artık evet mükemmel şeyler yapıyorsunuz hakkınızı yemeyelim hatta bir çok konuda scs kalitesinden kat be kat güzel şeyler yapıyorsunuz eleştiri yaparken yaptığınız şeyleri göz ardı etmeyelim gerek araç konusunda gerekse harita konusunda ilk satışa çıktığında satın alanlardanım çünkü emeğiniz para ile ölçülemeyecek kadar değerli ve takdire şayan ince eleyip sık dokuyorsunuz buda ayrı güzel ama bu haritanın tüm Türkiyeyi kapsayacağını hesap edersek ve bir il için ortalama 4 ay beklediğimizi varsayarsak basit bir matematik ile kalan 78 il için 78*4=312 ay yani yaklaşık 26 yıl gibi bir zaman diliminde sadece iller bazında Türkiye tamamlanacak
bu 26 yıllık sürede bu oyun ne kadar devam eder daha ötesi ekibiniz dağılmadan yada sosyal hayatıyla oyun dünyasını ne kadar bir arada götürebilir? bu süreyi daha aza indirgemek için harita ekibine takviye alım yapılamaz mı ? yaklaşık 10-12 yıldır bu oyunu oynuyorum arka tarafta dönene mod patlatma/çalma senaryolarını biliyorum sizinde düşüncenizi de tahmin edebiliyorum dışarıdan x kişisini ekibinize dahil etmek sizin içinde hem güvenilirlik hem çalışma açısından oldukça sıkıntılı bir süreç ama arka planda biz oyuncular tarafında da bir şehir merkezini 4 ay gibi bir süre beklemek gerçekten yorucu olabiliyor eleştiri yaparken oldukça hakkaniyetli olmaya çalıştım elimden geldiğince çünkü yaptıklarınız şahsım adına çok değerli ama bu sürecin uzamasına üzüldüm umarım nacizane söylediklerimi ukalalık olarak algılanmaz tekrardan elinize emeğinize sağlık saygılar

3 Beğeni
  • Şu an aktif olarak yapımda olan 3 araç ve harita modu bulunmaktadır. Ayrıca bunu tekrar tekrar belirtiyorum: Ekibimizin tek işi bu değildir. Ekibimiz, iş hayatı olan ve okuyan kişilerden ibarettir. Geliştirme sürecinin uzaması, kalite standartlarımızdan ödün vermememizden kaynaklanmaktadır. Harita sürecinde şu an yaklaşık 200-300 adet trafik aracı yapım aşamasındadır. (Otomobil, ticari araçlar, kamu araçları ve kendi içinde varyasyonlara ayrılmaktadır.) Bir şehrin tamamlanması, yol yapımı, çevre modellemeleri, optimizasyon ve test süreçleriyle birlikte birçok aşamayı içermektedir. Bu nedenle belirli bir tarih vermek yerine, haritanın eksiksiz ve sorunsuz olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

• Ekip genişletme konusuna gelince, harita yapım süreci yalnızca teknik bilgiyle değil, aynı zamanda güvenilirlik, uyum ve kalite standartlarımızı koruma gerekliliğiyle de doğrudan ilişkilidir. Bu yüzden yeni ekip üyeleri konusunda titizlikle hareket ediyoruz.

7 Beğeni

Ekibe mapper almak sanıldığı kadar oldu bittili bir durum değil. Yıllarca üzerinde çalıştığımız bir proje var ve bu sadece map çiziminin yanı sıra çizdiğimiz assetlerden araçlara, animasyonlara, kodlamalara kadar birçok çalışmayı barındırıyor. Dolayısıyla hem güvenebileceğimiz hem de bu işten anlayan birini ekibe almak basit değil. Mapperın teknik bilgisinin dışında, çalışma düzeni ve ayıracağı zaman da önem taşıyor. Bizim map editör yayınlarımıza şahit olan arkadaşlar çok iyi bilir, bir yeri revize etmek sıfırdan çizmekten çok daha zor ve zaman alan bir işlemdir. Bundan dolayı ekibimize mapper alma durumu söz konusu olduğunda oldukça titiz davranmak zorunda kalıyoruz. Yanlış bir kişinin alımı projemizin çok ciddi aksamasıyla sonuçlanabiliyor.

7 Beğeni

Peki bu haritayı tamamen bitirebileceğinize inanıyor musunuz, en azından iller bazında ?

1 Beğeni

valla bende ondan şüpheliyim aslında :smiley: şimdiye kadar bitirebilen bir tek yks ekibi oldu

trextended de başlarda iyi gitti sonradan patladı

ya hocam artık trex örneği vermesek. hvt’nin şu ana kadar yaptığı ile o harita için yapılan şeyler aynı değil artık eskide kaldı. ha buna bakarsan hvt’nin ısrarcı olduğu üretim süreci daha tehlikeli ama birçok insan olduğu için devam ediyorlar. trex dahil diğer haritaların hatalarından ve süreçlerinden ders aldıkları için böyle bu da onlara yarıyor ama günün sonunda deli gibi çalışırsa oluyor.
hani şu an 300 tane araç olmasa da iş ortada.

@Dogus_Guraksin benim modellerim nerede :stuck_out_tongue:

6 Beğeni

Modeller yatarda :smiley:

1 Beğeni

@alfonso_12 @cayci @batuhan2941 nedense bu konularda hep siz konuşuyorsunuz bırakmamızı bu kadar mı arzuluyorsunuz artık art niyet aramaya başladım. Eğer arzuluyorsanız pes etme niyetimiz yok bunu söyleyeyim :slight_smile:

9 Beğeni

1:2 ölçekle çalışarak belirli bir yolculuk süresi netleştiriyoruz ve SCS proplarını minimum seviyeye indiriyoruz. Çünkü SCS, başarılı bir ekip olsa da sundukları görseller Türk kültürüne ve Türkiye’ye uygun olmadığı için projede kullanmayı tercih etmiyoruz. Biz, “Alın size Türkiye haritası, hadi oynayın!” demiyoruz. İki terrain çekip, bir dağ ve birkaç ağaç ekleyerek “işte yol” diyerek geçiştirmiyoruz.

Google Maps’ten gördüklerimizle yetinmeyip, gerekirse kendi araçlarımızla seyahat ederek referans topluyoruz. Bu projeye bu bilinçle başladık ve otobüs modları konusunda Türkiye pazarında kendimizi fazlasıyla kanıtladık. Buna ihtiyacımız olmasa da sürecin perde arkasının, kullanıcıların hayal ettiğinden çok daha karmaşık olduğunu belirtmek isteriz.

81 ili kapsayan bir yolculuğa çıktık. Nasip, sürecin bizi nereye götüreceğini gösterecek. Ancak şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki projeyi yarım bırakmak veya kenara atmak gibi bir niyetimiz yok. Eğer şu an piyasadaki Türkiye haritaları gibi yapsaydık, şimdiye kadar 50 il tamamlanmış olurdu. :wink:

Kafanızdan süre tutmayı bırakın ve çalışmaların tadını çıkarın. İyi çalışmalar, iyi seyirler! :rocket:

14 Beğeni

Kendi adıma cevap vermem gerekirse :

ets2_20250201_175306_00|690x388

Özelden de numaramı gönderebilirim, bu sayede size destek verdiğimi de görebilirsiniz.Bırakmanızı değil, başarılarınızın devamını dilerim :wink:

6 Beğeni

ooo çok iyiymiş dostum :slight_smile: tam gaz devam. Arkanızdayım sizi sonuna kadar destekliyorum.

4 Beğeni

Ben çok fazla zaman soran biri değilim.Çünkü insanların mod yapmak dışında da hayatı var.36 yaşında biri olarak bunun farkındayım:)

Daha önce yapılan harita modlarından çok farklı bir mantaliteniz var.Özellikle de ölçeklemenin daha gerçekçi olmasına çok kapıldım.Bu sebeplerden ötürü projenin tamamlanabilmesini şahsen isterim.Umarım sonuna kadar devam edersiniz ve mükemmel bir yerli haritaya sahip oluruz.

Ayrıca ben bazen de konu güncel kalsın diye yazıyorum.İnsanlar daha fazla görsün ve daha fazla ilgi göstersin istiyorum.Bu sizi bozuyorsa bundan vazgeçebilirim.

5 Beğeni

hep konuşuyorsunuz derken ? şahsım adına ben ilk defa böyle bir konudan bahsettim daha öncesinde hiçbir şekilde dile getirmedim farkındaysanız yazdıklarım içinde eleştirdiğim durum kadar yaptığınız işlerden olan memnuniyetimi de dile getirdim eleştirim de sadece sürecin çok uzamasından kaynaklı farklı bir konuda bir eleştiri yapmadım yapmamda iş yükünüz yaptığınız işlerin kalitesi ortada şahsım adına bir art niyetim yok. pes etmek değil aksine bu mapın daha hızlı ilerlemesi adına destekleyenler tarafındayım

10 Beğeni

İki üç ayda bir şehir yapıyoruz çünkü sanat zaman ister. Kolay işler size yakışır.

Kuzey Marmara Otoyolu (Sakarya O-7)

23 Beğeni

Bizim evin oralara gelmişsiniz…

Düzce için finali verdik, trafik paketi biter bitmez yayındayız :slight_smile:

29 Beğeni

:shushing_face:

15 Beğeni

14 Beğeni