Ets2 map editör 1.39 daki mapım 1.40 da editörden atma hatası

dostlar ben ATAŞ TURKEY MAP YAPIMCISI 1.39 DAKİ ÇALIŞMAMA 1.40 DA DEVAM EDEMİYORUM EDİTÖRDE İLK HATA VERİYOR SONRADA EDİTÖRDEN ATIYOR YARDIMINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER…

1 Beğeni

Haritada sadece tamamen oyuna ait olan model prefab yol v.b. var değil mi? Öncelikle bundan emin olmalıyız. Aksi takdirde bir model yanlışlıkla başka bir moddan alınmış fakat 1.40’a o modla geçilmemişse eksiklikten kaynaklanan sorunlar oluşabilir (geçilmiş olsa bile oluşabilir, olabildiğince haritanın kendine has modelleri ve scs’nin dlc ya da normal modelleri kullanılmalıdır). Sonrasında temiz bir son kayıt alıp aynı dlc’lerin bulunduğu 1.40’da açmaya çalışın.

Bu işe yaramazsa daha garanti bir yol olan komut satırını deneyin. Haritanızda bir problem olabilir. Eğer bu tarz bir durum varsa bunu düzeltip öyle 1.40’a geçmeyi deneyin. Bunu ise şöyle düzeltebilirsiniz; 1.39 editöründe konsolu açın. Tam o sırada oyun ekranının olduğu çerçevenin üst kenarında sekme tarzı bir yer göreceksiniz. Oradan yapılan her şeyi gösteren bir ayar vardı şuan adını hatırlamadığım. Onu açın ve haritanızı Ctrl + S ile kaydedin. Kaydederken orada hata çıkıp çıkmadığına bakın. Çıkıyorsa Node numarasından (Sanırım adı UID’ydi) ya da editörün size vereceği ‘‘şey’’ ID’sini aklınızda tutarak ya da bir yere yazarak kenarda tutun. Sonra Ctrl + F yaparak bulma penceresini açarak oraya elinizdeki değeri hangi satırdaysa oraya girerek aratınız. Hatalı parçayı bulunuz ve yine demin bahsettiğim konsolda yazan hatayı düzeltiniz. Bu şekilde çok hata varsa maalesef hepsini teker teker düzeltmek durumundasınız. Bu da 1.40’da açılmamasına sebep olmuş olabilir. Tüm hataları düzelttikten sonra (düzelmiyorsa problem yaratan node’ları sildikten sonra) haritanızı tekrar kaydedin. Herhangi bir hata görmeden kaydettiğinize emin olduktan sonra 1.40’a geçmeyi deneyin.

Bu yöntem de işe yaramazsa ileri seviye teknikleri uygularız (sanki başka teknik kalmış gibi hava atam…)

Şaka bir yana bu ikisinden biri sorununuzu çözer diye düşünüyorum.

Haritanızı 1.40’a geçirdikten sonra F8 tuşu ile Rebuild etmeyi de unutmayın ki o versiyona uyumlu hale gelsin. İyi haritalamalar dilerim. :slight_smile:

Eyw f8 denedim bakalim duzelecekmi

1 Beğeni

f8 yaptım düzeldi haritaya devaamm

1 Beğeni