GTX 1050, i5-8300H ve 8 GB RAM’a sahibim, ancak oyunda 35 fps olunca şükrediyor, ayarlardan GTX 1050’yi seçtim ama hala devam ediyor.
ee normal zaten olacağı yerine göre 30 ile 45 arası… genel olarak 35 40 arası oynar…fazlasını bekleme.
Bence hiç normal değil GTX 1050 için kötü bir performans.
Bencede normal değil, oyun içi grafik ayarlarınız nedir ?
madem normal değil ne olması lazım 1050 nin değeri 50 60 falan mı… %400 de en yüksek ayarlarda oynuyorsa 35 fps 40 fps arası oynar… üste biraz sakin yerlerde cıkar cok kalabalık yogun yerlerde 30 u da görebilir bence… mod falanda katıp iyice süslüyor püslüyorsa gerisini siz düşünün… bir eski nesil işlemcili laptop bende var…
bende de 1050 var ets2’de 400 ölçeklemede grafik modları ile 50-40 fps arasında gidip geliyor. modsuz rahat 60 fps’de oynayabiliyorum. arkadaş grafik ayarlarını vs belirtse daha rahat yardımcı olacağız.
Herhangi bir mod kullanıyorum vs. diye bahsetmemiş ben oyunun güncel halinden bahsediyorum ki hangi ayarlarda oynadığını da söylememiş 35 fps alınca şükrediyorum demiş… O ekran kartı zaten oyunun önerilen sistem gereksiniminden kat kat üstün. Ayrıca işlemci ve ram de öyle.
Alper tamam kardeş sensin. arkadaşın kullandığı laptopdan al dene kullan video çek buraya at. bekliyorum bakalım nasıl bir performans sağlatabileceksin.
adam gidip ayarları bahsetmemiş bende en yüksek ayarlardan varsayilanı yazdım daha ne anlatıyorsun haklı cıkmak istiyorsan tamam sen haklısın 60 dan asağı düşüyorsa 1050 için kötü kesin birşey var evet…
Görev yöneticisine bakar mısın arka alanda çalışan (yüksek disk veya ram kullanımına sahip ) bir uygulama vs var mı ?
Hayır benim anlamadığım bu asabiyet ve sinir niye ben zaten yukarıda belirttim arkadaş ayarları belirtmemiş, ben gidip oyunun önerilen sistem ayarlarına bakıyorum, arkadaşın sistem özelliklerine bakıyorum ve diyorum ki ‘normalde’ bu ayarda bir sistem akıcı bir şekilde oynatmalı bunun neyini uzatıyorsunuz? Ha ben yine de bir kusur etmişsem özür dilerim…
Arkadaslar merhaba, biraz ortam gerilmis gibi ama gerek yok, oncelikle 8gb lik bir bilgisayarda bugibi sorunlarin olusmasi normaldir ve ets2 gibi her allahin gunu abuk sabuk guncellemelerle dolu bir oyunun her guncellemede farkli performans gostermesi normaldir. ekran kartiniza gelince benim ekran kartim bu sukadar fps almaliyim demek yanlistir cunku bilgisayar ekran kartindan ibaret degildir. Konuyu toparlayacak olursak ets2 optimizasyonu kotu olan bir oyundur ve bilgisayar performansi bu oyun ile kiyaslanmamalidir. onun disinda guzel bir islemcin var ekran kartinda idare eder bana kalirsa ram almayi denemelisin ve arka planda calisan uygulamalari kontrol etmelisin. performans artisi olacaktir.
tam konuyu toparladim derken aklima ekran karti surucu guncellemesi geldi. Beta surumde falansa onu bir onceki surume gecirmeyi denermisin. bir sonuca ulasirsan bizede yazarmisin. haydi bol sanslar
Ekran kartı driver’ını güncellemek dışında DISM ve SFC komutları kullanılabilir. Windows 10’da bozulmalar varsa düzeltiyor. Kayıt defterinde hatalar varsa CCleaner veya Wise registry cleaner ile düzeltilebilir. Bilgisayarda oluşan çöp dosyalar yine CCleaner ile temizlenebilir. Aşağıda DISM ve SFC komutlarını kullanmayı gösterdim.
DISM ve SFC komutlarını kullanmak için önce komut istemini arama kısmına yazarak yönetici olarak çalıştırıyorsunuz.
Devamında komut istemine DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
kodunu giriyorsunuz. Eğer herhangi bir bozukluk yoksa aşağıdaki resimdeki gibi bir uyarı çıkacaktır. Fakat bir bozukluk varsa, tamir edilebilir uyarısı çıkacaktır. Burada aşağıdaki gibi bir uyarı çıkarsa bu adımı atlayıp SFC komutuna geçilebilir.
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
kodunu kullanarak sistemde olan bozuklukları tarıyorsunuz. Bu işlemin süresi sisteme göre değişebilir.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
komutunu kullanarak sistemde oluşan bozuklukları düzeltiyor. Windows Update kullanarak bozuk dosyaları onarıyor. Bu işlem biraz uzun sürebilir.
Son olarak Komut istemine sfc /scannow
yazın ve işlemin bitmesini bekleyin. Bu işlem bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Yine yukarıda belirttiğim gibi CCleaner ile çöp dosyaları temizleyin. Wise Registry Cleaner veya CCleaner ile kayıt defterinde oluşan bozulmaları düzeltin. CCleaner tek bir programda tüm işi yaptığı için CCleaner öneririm. Driver’ları tek tek güncelleyin. 1.37’de bariz bir optimizasyon sorunu var. Bahsettiğim işlemler biraz da olsa işe yarayabilir denemekte fayda var.
Arkadaslar bencede biraz sakin olun, kimsenin kimseye birşey kanıtlamaya ihtiyacı yok.
Ne olacağınıda söyleyeyim madem merak ediyorsunuz; i3 işlemci / 8gb tek slot ram / RX 570 sistemle + 10 GB yüklü modla 80 FPS leri görüyorsam bana göre 35 FPS bu sisteme düşüktür.
Konu dışı olarak, tartışılacak bir konu varsa ve dahil olmak istiyorsanız daha sakin, daha yapıcı olmaya davet ederim.
@ONURKULL tabiykide alacaksin rx570 1050den %50 kadar daha iyi performans verir. fakat ilerleyen donemde RAM alirsaniz bilgisayarinizin genel kullaniminin dahada rahatladigini farkedeceksiniz.
Bu arada arkadaslar RAM falan sattigim yok herkese ram al ram al yazip duruyorum yanlis anlasilmasin. saygilar.
Benim %50 iyi ekran kartı kullanıp 50 FPS fazla almam bu tezinizle örtüşmüyor. Ayrıca aradaki fark 5-10 FPS değil ve benim kartımda çok üst düzey bir kart değil. Yani sizle aynı mantığı paylaşıyorum, sadece kartla o kadar fark olması çok mümkün değil, o yüzden bence 35 FPS çok güncel olmasada o sisteme düşük. RAM konusunda kesinlikle katılıyorum, ciğerini açıyor bir nevi
Afterburner kurup ram cpu, gpu1 (gtx 1050), gpu2 (intel) değerlerini kontrol edebilir misin?
gtx1050 olan gpuyu ne kadar kullanıyor önemli biraz.
35-40 fps normal değil arkadaşlar. zamanında şirket bilgisayarında şantiyede oynuyordum; 8gb ram mx150 ekran kartıyla 200 ölçeklemede 60fps sabit götürüyordu (%200 ölçekleme, orta-yüksek ayarlar).
Cevaplar için teşekkürler, ayrıca sanırsam gerginlik oluşmuş özür dilerim, bütün ayarlarım ortada, fanı açınca 2-3 fps artıyor, bir de crack indirip deneyeceğim, onda umarım bu sorun olmaz.
Sen niye özür diliyon olum Adetli adetli gelmesin millete sataşacak adamlar. Sıkıntı yok yardımcı olunabildiyse ne mutlu, 1050ti x var bende biraz fark edecektir tabi ki ama benim mesela 70 75 fps arası gezer çoğu zaman. Tavsiyem temizlik yap. Açabilirsen içini güzelce bi temizle ilk olarak bu gibi durumlarda temizlik yapılmalı. Sonrasında cihaz/cihazlar hakkında sorun veya arıza aranmalıdır diye düşünüyorum.