ETS 2 - Türkiye Trakya "Road to the Black Sea DLC" [Ana Konu]

Black Sea DLC’sinde ülkemiz sadece Trakya bölgesinden ibaret olacağı için,pakette yer alan diğer iki ülke olan Romanya ve Bulgaristan kadar büyük olmayacak.Bunu hepimiz iyi biliyoruz.Genel olarak Trakya’nın burada da tahmin edilip dile getirildiği gibi İtalya Sardinya Adası kadar olacağı yönünde.Şuana kadar SCS’nin Türkiye’den paylaşmış olduğu sayılı ve sınırlı görselden yola çıkarsak benim tahminim,Trakya bölgesi evet küçük ama en azından Trakya içindeki bir çok yolu oyuna aktararak yol ağını geniş tutabilirler.Tahmini olarak hangi yolların olabileceğine dair google maps görüntüsü üzerinden bir harita çıkardım ve olabilecek yolları kırmızı ile işaretledim.İstanbul hakkında pek bir tahmin yürütemiyorum.En azından İstanbul’dan bir kaç görsel görseydik buna göre bir tahminimiz olurdu.Ancak şuan için İstanbul’da en fazla Büyükçekmece’ye kadar olan kısmı tahmini olarak haritada gösterdim. :wink:

4 Beğeni

Bence Pınarhisar-Vize istikametini de yaparlar. Onun dışında işaretlediğin gibi olur yollar.

2 Beğeni

İstanbul’da olursa eğer bazı ilçeler olur hepsinin olacağını zannetmiyorum. Tabelada görebiliriz fakat giremeyebiliriz.

1 Beğeni

Zaten TEM otoyolu garanti geliyor o yüzden istanbul hakkındaki düşüncelerim şu şekilde:

Edirneden gelirken Mahmutbey gişelerden sonra İkitelli kavşağından yukarıya İkitelli sanayiye gideriz. E5 de gelirse basın ekspres yolundan ikitelliye çıkacağız muhtemelen.

Eğer sanayi bölgesi olarak Maslak sanayiyi seçerlerse Mahmutbeyden sonra Otogar-Aksaray kavşağının Ankara yönü açık, Otogar-Aksaray yönü çarpılı olur.

1. İhtimal olarak Merter-Zeytinburnu civarını seçerlerse (aslında burda eskisi kadar fabrika yok, hatta neredeyse hiç yok) bu sefer de Mahmutbey sonrası Ankara kapalı, Otogar-Aksaray açık olur bu sayede E5’e Edirnekapıdan bağlanarak Edirne yönüne doğru gidip sanayi yerine ulaşabiliriz. E5 içinse zaten burdaki sanayi bölgesi E5 üzerine denk geliyor, hiç bir yere sapmaya gerek kalmıyor.

4 Beğeni

Tahminim üzerine fikirlerini yazıp paylaşım yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.İstanbul konusunda dediğim gibi elimizde SCS’den gelen bir ipucu dahi olmadığından kendi tahmin ve fikirlerimizi yazıya döküyor,belirtiyoruz.Şimdi sizler genelde İstanbul içi ağırlıklı fikirlerinizi yazmışsınız,ancak İstanbul’un Avrupa yakası için batısı sanayi yönünden şuan çok daha yoğun bir yer.Daha öncede belirttiğim gibi Gümrük’ün Halkalı’dan Çatalca’ya alınması,Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca’ya kadar gelmesi ve yakın zamanda son etabı tamamlanarak Çatalca-Kınalı kısmının da açılacak olması,Büyükçekmece bölgesinde Çatalca yolu üzerinden bir çok büyük lojistik firmasının depo,merkez veya antrepolarının bulunması,yine bu güzergahta bir çok tır parkının olması,Çatalca’nın kuzeyinden güneyine doğru Kuzey Marmara Otoyolu,E-80 Otoyolu ve E-5’e bağlantılarının olması,bunun akabinde Hadımköy’ü de unutmamak gerekir.Bence Trakya yönünden İstanbul’a girdiğimiz gibi iş alabileceğimiz şirketleri ve burada oluşturulan yerleri göreceğiz. :wink: İstanbul’un içini çok özenerek veya önemseyerek yapacaklarını zannetmiyorum.Düşündüğünüz zaman da çokta gerek yok.Gerçekten tırların sürekli girdiği ve yoğun olduğu yerleri yapmaları zaten yeterli olacaktır.Omsi değil sonuçta bu caddesine,sokağına kadar insinler ki,bir de bunun ölçek boyutu var tabi.

3 Beğeni

Doğru, başımıza ne gelirse ölçekten geliyor zaten :smiley: bizim söylediğimiz gibi olursa muhtemelen çok dip dibe olucak muhtemelen ama insan görmek istiyor gene :slight_smile: zaten bahsettiğimiz detayda bi harita modu eninde sonunda gelecek

1 Beğeni

Yapay Zeka trafiğinde Tofaş, Renault Symbol, Fiat egea, Ford Cargo (Kırkayak, Frigofirik, vs.), Toyota CH-R, Opel Astra Sedan, MB Atego, Tourismo 2018, Temsa Maraton, Safir Plus, Safir 2 gibi araçlar da eklenir mi? :thinking: Bunlar Türkiye’de yaygın olarak kullanılmakta.

2 Beğeni

Merhabalar…:raised_hand:

Road to the Black Sea Konsept Harita çalışmasına biraz hareket getireyim dedim. (Video şeklinde) Bu nedenle paylaşımda gecikme oldu. Kusura bakmayınız.
Ayrıca yer alacak şehirlerin tespiti de çalışmanın uzama sebeplerinden biri. Çıkacak haritaya yakın nitelikte olması için titizlik gösteriyorum. Çalışmalar devam ediyor. :+1:

8 Beğeni

İkitelli Organize Sanayi Sitesi Gelirse Güzel Olur Ordan İş Falan Alsak Sanayi Sitelerinden

4 Beğeni

Bu DLC’de yaklaşık 50 tane şehir olur sanırım.

Yok be reis naptın Edirne-İstanbul-Tekirdağ ve olacaksa Kırklareli ile beraber bizden 4 tane şehir çıkıyor. Romanya ve Bulgaristandan toplam 46 şehir çıkmaz. Oyunda Polonyada bile 7-8 tane şehir var. Romanyadan 17-18, Bulgaristandan 12-13 tane yapılsa toplam gelecek şehir sayısı 35’tir.

1 Beğeni

ETS 2’de 50 şehirlik bir paket yok bu ölçekte sanırım :slight_smile: balkanların devamı aynı anda gelseydi olabilirdi.

3 Beğeni

Baltık’ta 35 tane vardı, küçük büyük.

1 Beğeni

Uzun bir aradan sonra bir fırsat bulmuşken gelişmelere bakıyordum yazın dikkatimi çekti.

Yeni iş değişikliği-tatil-şehir değiştirme/ev taşıma sarmalı içinde iken blogda paylaşılan fotoğrafların gerçek hayattaki yerleri tespitinde bulunamıyordum. Fırsatını bulmuşken en başından itibaren hazırladığım sürekli güncellediğim, RttBS için yayınlanan son Romanya şehirleri konusu da dahil şimdiye kadar konumları diğer forumlar tarafından tespit edilen ve kendimiz bu forumda tespit ettiğimiz fotoğrafların, harita üzerindeki yerlerini aşağıda paylaştım.

Benim böyle güzel bir çalışma yapma zamanım olmadı umarım sana yardımı dokunur. Çalışmanda başarılar dilerim… :smiley::relaxed::hugs:

Romanya:

Bulgaristan:

Ve Türkiye:

6 Beğeni

İstanbul-Başakşehir’de oturan biri olarak düşüncem şu şekilde İstanbulu öyle Şişli Haliç yani kısacası Galata kıtasını yapmıyacakları çünkü tırlar oraya uğramıyor benim düşüncem Tem-E-5-Basın Express-İkitelli OSB yönünde çünkü tırların avrupa yakasındaki en büyük merkezi bu yüzden yol böyle bitecek ancak eğerki devam ederlerse Anadolu Yakasında Dudullu(Ümraniye) OSB ye kadar yapılır.

2 Beğeni

Malesef Anadolu yakasını göremeyeceğiz. Gelmesini herkes istiyor ama malesef

2 Beğeni

Modculara kalacak orası. İnşallah kaliteli yapabilecek bir arkadaş daha çıkar ortaya veya ErenDPT geri döner

1 Beğeni

Promods ekibi devamını getirecektir yavaş yavaş . Bekleyelim bakalım

1 Beğeni

Scs forumda türkiye araştirma yazisini her actigimda az bucuk ingilizceleriyle (adam gitmis ceviriye yazip kopyalamis) tofastir anadoldur diye tutturanlardan gına geldi. Şimdi kimse demesin tofaş anadol yaygın diye. Köyde kasabada oluyor hadi tamamda istanbul kac arabadan kaci tofas anadol vs arabalardan?

14 Beğeni

Haklısın, zaten tofaş eklensin falan diyenler genelde oyunda kötü süren, ya da yaşı küçük olup konuyu bilmeyenlerden oluşuyor, tamam tofaş olabilir İstanbul’da ama scs eklemez onu, yani ford kırkayak bekleyenler bile var ben şaşırmıyorum çünkü çok gördüm artık, harbiden gına geldi dediğin gibi. Sıkıyor bir yerden sonra.

7 Beğeni