ETS 2 Soul of Anatolia DLC - Türkiye Haritası [Ana Konu]

5 Haziran algoritma değişikliği ve Indiana duyurulduktan sonra Anatolia en üste geçmiş

Wishlist Activity kısmıda böyle

15 Beğeni

Kardeş 10 gün öncede yorum olarak aynısını yazmışsın sana göre öyle olabilir ama çoğunluk beğendi.

Bu hafta Anatolia ile ilgili bir blog gelse güzel olmaz mıydı? :smiley: 2 ay oldu neredeyse

bi 10 yıl daha beklemek mi daha iyiydi

1 Beğeni

sebep nedir eski de üyesin yani

Ne yazdı acaba

İçi boş çöp dlc’ymiş ona göre arkadaş 10 gün öncede aynı yorumu yapmış ona cevap vermiştim.

Daha ne gördü ki çöp diyor bismillah. 5 fotoğraf dışında bir şey yok

Hayır Türkiye’nin gelmesine sevinmesi gerekirken kötülüyor nasıl boş bir map olabilir ki ülkemizin maşallahı var bölgesel olarak.

Bence arkadaşın köyü oyuna gelmeyecek o yüzden çöp diyip çamur atıyor.

9 Beğeni

Bir çoğunun bölgesi ilk etapta gelmeyecek böyle bir düşünce mi olabilir? Eee benim memleketim gelmedi diye kötülemek zorunda mıyız? Sonuçta resmi olarak TÜRKİYE’miz gelecek yıllar sonra :slight_smile:

1 Beğeni

Konuyu gereksiz yere bulandırıyordu. Neyse ki gereken yapılmış.

Dostlar yakında bir duyuru, görsel, bilgi gelebilir. DLC duyurulalı 2 ay oldu ve henüz başka bir bilgi paylaşılmadı. Beklentiyi çok yükseltmeden gelecek olan haberlere odaklanalım.

O sırada DLC’yi Steam’den istek listenize eklemeyi unutmayın.

6 Beğeni

Hocam İrlanda duyurusundan 5 ay sonra gelmiş ilk blog o yüzden daha çok var bence sonbaharda gelebilir ilk blog

İzlanda’da duyurulduktan 2 ay sonra. Galiba bir tek İrlanda’da 5 ay sonra paylaştılar hiç belli olmaz

31 Beğeni
13 Beğeni

Anadolu’nun Ruhu: Ekiple Tanışın

Bugün, Euro Truck Simulator 2 için yakında çıkacak olan Anadolu’nun Ruhu harita genişletmesinin arkasındaki ekibi tanıtmaktan heyecan duyuyoruz . Bu yeni DLC, sürücüleri Türkiye’nin en çeşitli ve büyüleyici bölgelerinden birine götürecek ve keşfedilmeyi bekleyen zengin bir manzara, tarihi şehirler, kültürel simge yapılar ve doğal güzelliklere sahip yollar sunacak.

Bu “Ekiple Tanışın” bölümünde, projede çalışan bazı kişileri daha yakından tanımak istiyoruz. Kendileri, rolleri ve haritanın geliştirilmesi boyunca odaklandıkları çalışmalar hakkında birkaç söz hazırladılar. Anadolu’nun Ruhu dünyasını şekillendirmeye yardımcı olan ekibi tanımaktan keyif alacağınızı umuyoruz.

Ernest - ETS2 Harita DLC Lideri

Yedi yıldır SCS’de çalışıyorum ve bu süre zarfında çok çeşitli projelerde yer aldım. Yunanistan DLC’sinden sonra, Anadolu’nun Ruhu (Soul of Anatolia) liderliğini üstlendiğim ikinci projem. Geçmişte olduğu gibi, çok yetenekli ve hevesli bir ekibe sahip olduğum için şanslıyım ve şu anki geliştirme aşamasında bile Anadolu’nun bir kez daha nefes kesici bir DLC olacağını gösteriyorlar. Türkiye güzel bir ülke ve ekipteki herkes, onu oyunculara mümkün olan en mükemmel şekilde sunmak için tamamen kendini adamış ve gururlu. Daha fazlasını size göstermek için sabırsızlanıyorum!

Tomáš - Kıdemli Harita Tasarımcısı

Aralık 2017’de SCS’ye harita tasarımcısı olarak katıldım ve o zamandan beri aynı pozisyonda çalışıyorum. Yıllar içinde, oyun dünyamızda içinden araçla geçebileceğiniz birçok yer tasarladım. Klaipeda, Andenes, Larissa, Lillehammer, Zadar, Olbia ve Kovrov gibi şehirlerin oluşturulmasında önemli rol oynadım ve şu anda Anadolu’nun Ruhu DLC’si için şehirler tasarlıyorum. Ayrıca bu şehirleri birbirine bağlayan birçok yol da oluşturdum.

Harita tasarımcısı olarak işimin en önemli görevlerinden biri de sınır geçişleri üzerinde çalışmaktır. Oyunumuzda bir sınır geçişinden geçtiyseniz, muhtemelen benim çalışmamla karşılaşmışsınızdır. Bir noktada bu alanda uzmanlaştım ve şimdi sınırlarla ilgili tüm işlerden sorumluyum.

Harita tasarımcısı olmanın en çok keyif aldığım yanı, harita oluşturmada yeni olanaklar keşfetmek. Her zaman belirli bir konumdan en iyi şekilde yararlanmaya ve oyun dünyasına olabildiğince özgünlük ve gerçekçilik katmaya çalışıyorum. Bana en büyük mutluluğu veren şey, bir oyuncunun yollarımızda ilerlerken gerçek hayatta ziyaret ettiği yerleri tanımasıdır. Euro Truck Simulator 2 hala sadece bir oyun, ancak oyuncunun gerçek dünyada hareket ediyormuş gibi hissetmesini sağlamaya çalışıyoruz ve bu his oyuncuda oluştuğunda, işimi iyi yaptığımın bir işareti oluyor.

Jakub - Harita Tasarımcısı

Oyun geliştirme yolculuğum dört yıl önce SCS’de, Batı Balkanlar DLC’si üzerinde çalışan ekibe katıldığımda başladı. O zamandan beri, Yunanistan DLC’si ve İskandinav Ufukları DLC’si gibi projelere katkıda bulunurken hem profesyonel hem de yaratıcı olarak gelişme fırsatı buldum.

Sürükleyici oyun dünyaları yaratmak, kendimi en rahat hissettiğim alan. Detaylara önem veren yaratıcı bir kişi olarak, harita tasarımı, güçlü yönlerimi en iyi şekilde kullanmama, sanal ortamları hayata geçirmeme ve oyuncuların keşfedebileceği deneyimler şekillendirmeme olanak tanıyor.

Öncelikle manzaralar, geniş doğal alanlar ve kendine özgü karakteri ve atmosferi olan mekanlar konusunda uzmanım. Her mekandan en iyi şekilde yararlanmanın ve doğal ve otantik hissettiren bir dünya yaratmanın yollarını bulmaktan keyif alıyorum.

Benim için en büyük ödül, oyuncuların oyundan gerçekten keyif aldığını ve üzerinde çalıştığımız dünyanın onları içine çektiğini gördüğüm andır.

Oyun dünyasının tasarımına ek olarak, ara sahnelerin oluşturulmasına da katkıda bulunuyorum ve deneyimlerimi meslektaşlarımla paylaşmaktan keyif alıyorum. Ekip içinde bilgi paylaşımını, oyunumuzun kalitesini sürekli olarak iyileştirme yönündeki ortak çabamız kadar önemli bir unsur olarak görüyorum.

Anadolu’nun Ruhu, yine güzel ve eğlenceli bir harita DLC’si olacak. Sabırsızlıkla bekleyeceğiniz çok şey var!

Klára - Harita Tasarımcısı

Merhaba, adım Klára ve 3 yıldır SCS’de çalışıyorum. Bu süre zarfında, Yunanistan DLC’si ve Nordic Horizons DLC’si üzerinde çalışan muhteşem harita ekiplerinin bir parçası olma fırsatım oldu. Bu sefer, nefes kesen manzaraları, zengin tarihi ve eşsiz kültürüyle gerçekten öne çıkan bir ülke olan Türkiye’ye gidiyoruz. Bu ülkenin atmosferini yakalamayı ve oyunumuza taşımayı dört gözle bekliyorum. Kemerlerinizi bağlayın çünkü bu sadece başlangıç ​​ve daha çok şey göreceksiniz!

Vlad - Harita Tasarımcısı

10 yılı aşkın süredir ETS2 için harita modları geliştirdiğim modlama topluluğundan geliyorum. Şimdi nihayet SCS Software’e katılmaya karar verdim ve yaklaşık 2 aydır burada çalışıyorum! Eski bir deneyimli lojistikçi ve sevkiyat görevlisi olarak, SCS’nin kamyon oyunları aslında beni taşımacılık ve lojistik alanında eğitim almaya teşvik etti ve bu da geçmişte lojistik sektöründe çalışmama yol açtı. Modlama forumlarında “Vladzz-G” takma adıyla da tanınıyorum.

Türkiye, SCS’deki ilk projem. Oldukça dağlık bir ülke olduğu için, 10 yıllık haritalama deneyimimi bölgeyi olabildiğince gerçekçi bir şekilde temsil etmek için uygulama fırsatı ve büyük bir meydan okuma. Yine de, işi kolaylaştıran yeni haritalama teknikleri keşfetmeye devam ediyorum. Şu anda, bir sahil kenti üzerinde (adını henüz açıklamayacağım!) yoğun bir şekilde çalışıyorum, gelişmiş yol düzenleri oluşturuyor ve ilk peyzaj çalışmalarını yapıyorum. İlginçtir ki, uzun zaman önce dağlık alanları haritalamaktan kaçınırdım çünkü çok zor olacağını düşünürdüm ve çoğunlukla düz veya hafif engebeli arazileri haritalamayı tercih ederdim. Ama şimdi, dağları da haritalamakta oldukça kendime güveniyorum!

Bu DLC’nin son halinin nasıl olacağını görmek için sabırsızlanıyorum ve resmi DLC yayınlandığında çalışmamı sizlerle paylaşmak için çok heyecanlıyım!

Ondřej - Genç Harita Tasarımcısı

Herkese merhaba. Uzun zamandır şehir kurma ve simülasyon oyunlarının hayranıyım, bu yüzden birkaç ay önce SCS ailesine harita tasarımcısı olarak katılmaya karar verdim; bu da en sevdiğim iki türü bir araya getiriyor.

Şu anda hala öğrenme aşamasındayım ve ilk projem üzerinde çalışıyorum. Türkiye kıyı şeridinin güney kısmı, güzelliği kadar zorluklarıyla da dikkat çekiyor. Büyük tepeleri ve virajlı yollarıyla harika bir görsel deneyim sunacağını düşünüyorum.

Petr - Genç Harita Tasarımcısı

Merhaba! Birkaç ay önce SCS Software’e katıldım. Çocukluğumdan beri oyuncak bloklarla minyatür şehirler inşa etmeyi hep çok sevdim. Bugün ise inşa ve strateji oyunlarının büyük bir hayranıyım ve dijital çizime de bayılıyorum. Hayatımı dünyalar inşa ederek geçirmek harika bir şey!

Anadolu’nun Ruhu DLC’si ilk projem. Şu anda, muazzam ve güzel dağ sıralarıyla bilinen ülkenin güney kısmı üzerinde çalışıyorum. Hala işin inceliklerini öğreniyorum ve harika meslektaşlarımdan değerli deneyimler kazanıyorum. Yerel atmosferin tarzını gerçekten yakalamak için elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Her şeyimi veriyorum ve oyuncuların yeni haritayı keşfetmekten keyif alacaklarını gerçekten umuyorum.

Lucie - Genç Harita Tasarımcısı

2024 yılında Nordic Horizons ekibinin bir parçası olarak SCS’ye katıldım ve zamanımın çoğunu Finlandiya genelinde yollar oluşturmakla geçirdim.

Şu anda Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde ve ilgi çekici yerlerinde çalışma fırsatım var. Her yerin kendine özgü karakteri ve atmosferi var, bu da işi çeşitli ve sürekli zorlu kılıyor. En çok keyif aldığım şey ise bu bölgenin zenginliğini ve benzersizliğini yakalayıp oyun dünyamızda hayata geçirme şansı.

Kristýna - Harita Tasarımcısı

2020 yılında SCS Software’e katıldım ve o sırada yapım aşamasında olan Iberia DLC’si üzerinde çalışmaya başladım. Anatolia’ya katılmadan önce üzerinde çalışma şerefine nail olduğum son proje Nordic Horizons’du. Kuzey Kutup Dairesi’nin altındaki kasabalardan güneye taşındım - daha büyük bir zıtlık olamazdı! Bu çeşitlilik ve farklı ülkelerin tipik özelliklerini öğrenmek, bizi oyunumuzda bu güzel yerleri sunmaya hevesli ve meraklı tutuyor.

Türkiye ekibine ön prodüksiyon aşamasında katıldım. Harita genelinde çeşitli görevlerde çalıştım ve bu süreçte Anadolu bölgelerinin çeşitliliğini ve zenginliğini yakından tanıdım. Manzaradaki zengin tarih izlerinden çok etkilendim. Örneğin, oyunumuzun odak noktası mal taşımacılığı olduğu için Sultanhani Kervansarayı’nın olmaması mümkün değil. Bazen, ilk bakışta sıradan görünen, etrafında dolaştığımız bir tepenin, antik anıtların bulunduğu bir arkeolojik alanı gizlemesi büyüleyici.

Pavel - Harita Tasarımcısı

Merhaba, adım Pavel ve yaklaşık yedi yıldır SCS Software’de çalışıyorum. Harita Tasarımcısı olarak, İber Yarımadası, Batı Balkanlar ve Yunanistan DLC’leri gibi projelerde birçok harika insanla işbirliği yaptım.

Yollara ve sürüşe olan tutkum sayesinde, zamanla yol uzmanı rolüne geçtim ve Nordic Horizons DLC’si, İskandinavya Yenilemesi ve Benelüks Yeniden Düzenlemesi de dahil olmak üzere diğer projelere de deneyimimi kattım.

Amacım her zaman, yeni prefabrik tipler ve yol aksesuarları gibi yeni fikirler ve detaylarla her projeyi zenginleştirerek, sanal dünyamızın deneyimini gerçek dünyaya biraz daha yaklaştırmaktır. Bu projede de sizin için özel bir şeyler sunmayı umuyorum.

Bugünkü “Ekibimizle Tanışın” bölümümüz burada sona eriyor! Kendileri ve Soul of Anatolia’ya katkıları hakkında bilgi paylaşmak için zaman ayırdıkları için bu blogda yer alan herkese teşekkür ederiz.

Topluluğumuza perde arkasına bir bakış sunmaktan ve sanal dünyalarımızı hayata geçiren yetenekli insanları öne çıkarmaktan her zaman keyif alıyoruz. Ekip ve bu projeyi ileriye taşıyan tutku hakkında daha fazla bilgi edinmekten keyif aldığınızı umuyoruz.

Geliştirme devam ederken, önümüzdeki süreçten daha fazla güncelleme paylaşmayı dört gözle bekliyoruz. O zamana kadar, Soul of Anatolia DLC’sini Steam istek listenize eklediğinizden emin olun ve bizi X/Twitter , Instagram , Facebook , Bluesky ve TikTok’ta takip etmeyi veya bültenimize abone olmayı unutmayın , böylece hiçbir güncellemeyi kaçırmazsınız. Bir sonraki sefere kadar, yolda görüşmek üzere!

13 Beğeni
  1. Resim konumu
    https://maps.app.goo.gl/ArRBELqALfqFrEku6
  1. Resim konumu
    https://maps.app.goo.gl/R72cmmJvbuEyzW9V8
    (Scs forumdan buldum)
3 Beğeni

Tomáš ı bir an Recep Baltaş sandım

11 Beğeni