Şimdi servis 2. ye aynı arızayı onarıyor. 3. ye de aynı arıza olursa şirket araç değişimi için bastıracak. Olmazsa bizim araç bakım müdürüne Oscar Usta’yı söylerim.
Hocam araç benim olmadığı için araç üstünde bir tasarrufum da yok. Araç bakım nereye derse oraya götüreceğiz. Hem garantisi var arabanın bir de. Diyorum ya 3. ye aynı arıza olursa araç değişimi için bastıracak bizim müdür.
Bir de bende arıza lambaları falan yanmıyor, gösterge tablosundaki hız ve devir saati ve yakıt ibresi dışındaki tüm her şey kapanıyor. Ne aracın kilometresi ne kaçıncı viteste olduğumuz ne arıza lambaları ne de başka bir şey gözükmüyor. Bu esnada aracın elektrikli donanımları da çalışmıyor, cam açma, hidrolik direksiyon v.b. Eski Ford 1210’lardan ağır oluyor direksiyonu. Zaten servise çekerken de aracın hızı düşükken ya da dururken direksiyonu çevirmek için iki elimle döndüreceğim tarafın zıttından direksiyonu tutup, kalçanın birini koltuktan dışarı çıkararıp ardınarak çevirebiliyorum.
Servise çekene kadar kas yaptım.
@Nomrukan Hocam bir ara buluşup firma hakkında konuşmak isterim. Takvim bu 1 ay dolu önümüzdeki ay sanada uygun olan bir noktada bulaşabilir miyiz acaba ?
Tek vereceğim ve bildiğim bilgiler şunlar ;
- Bu tür Megaliner veya Schimtz Cargo Bull gibi dorselere 500 km ve altı verilmediği.
- Şirketin merkezi Almanya’da.
Bilmediğim bilgileri senle buluştuğumuzda alırım cevabını bekliyorum.
Hemen ajandama ekliyorum hocam. Yalnız ben tandem çalışıyorum, bazen römorksuz 8 teker kısa mesafe gönderdikleri de oluyor. Parça yük de çalışıyoruz, özellikle güzergahtaki şehirlere doldur boşalt yapa yapa gittiğimiz oluyor.
Bana dedikleri şöyle oldu ben normal bir dorse taşdığım ve bu dorse normal olarak üretilen dorselere göre iç hacmi daha büyük olduğu için genelde şehirler arası, şehir merkezlerine veya başkentlerdeki DHL merkezlerine götüreceksin dendi…
@Nomrukan
Örnek veremem gerekirse ben boyamamı ve şirkete giriş için herşeyi Fransa, Paris’te yaptım. İlk yüküde verdiler direk. Paris-Berlin arası.
Anladım hocam siz ülkeler arası ana merkezler arasında taşıma yapacaksınız. Ben merkezden alıp bölgelere dağıtım yapıyorum. Daha ufak 1518 Atego gibi araçlar bölgelerden alıp dağıtım yapıyor.
Hocam takvimde Temmuzun 2.günü bir boşluk gözüküyor o gün off bende sizin için uygunsa ben o gün Berlin DHL merkezinin parkında olacağım.
@Nomrukan
Benim araba servisten çıksın turnist belli olur. O zaman size haber vereyim hocam.
Tamamdır hocam haber bekliyorum Oscar Usta halletmiştir sizin aracı İnşallah. Görüşmek üzere… Benimde araç değiştirme durumum olabilir bir süredir Man E6 hayali kuruyorum bir miktar birikmiş var İnşallah yarın galeriye gidip sıkı bir pazarlıkla bir Man E6 sahibi olacağım.
Yetkili serviste hocam araç, servise götür dediler tamir olursa olur olmazsa araç değişimi isteriz diyor bizim araç bakım şefi.
Valla helal olsun başkan. Benim hiç umudum yoktu.
donmuştur o beton
@Deligobel Ben gittiğimde donuyorda, senin gittiklerin donmuyormu?
Bunlar da benim şirketin en son teslimatından kareler. Mart’ta Södertälje Scania fabrika bayiinden aldığımız Scania R 2019’lar. İlk aldığımız aracı patron olarak merkezimiz Ankara’ya ben götürmüştüm.
Burada da bir su, çikolata vs. almak için durduk.
Aracı bugün servisten teslim aldım. Central Gateway diye bir modül değişmiş öyle yazıyordu. Ayrıca 2 bakım da ücretsiz yapılacakmış ki bu beni pek bağlamıyor. Biraz böyle alengirli süslü püslü bir şeyler hediye etseler güzel olurmuş. Neyse bakalım arızanın tekrar etmemesi umuduyla yollara çıkıyoruz tekrardan.