-
Ankara

-
Eskişehir

-
Bursa

-
Bolu

-
Balıkesir

-
Çanakkale

-
Afyon

-
İzmir

-
Aydın

-
Denizli

-
Konya

-
Isparta

-
Kocaeli

-
Antalya

-
Alanya

-
Aksaray

-
Kastamonu

-
Düzce

-
Burdur

-
Uşak

-
Yalova

-
Bilecik

-
Manisa

-
Kütahya

-
Sakarya

-
Ürgüp

-
Kırşehir

-
Nevşehir

-
Kırıkkale

-
Adana

-
Mersin

-
Sinop

-
Çorum

-
Karaman

Hocam Konya adına çok endişeliyim. Tam sınırda kalıyor. Tam sınırda hem de. Umarım olur, umarım eklerler ama endişem devam edecek son güne kadar.
hocam konya şehir merkezi turuncu alanda kalıyor ama doğusu yok. konya-antalya bağlantısını seydişehir üzerinden yaparlar muhtemelen.
ETS’nin DLC geliştirme süreçleri nasıl işliyor? DLC’de yer alacak şehirler, bölgeler, araçlar hakkında bilgi paylaşıyorlar mı? Blog’ları beklemekten başka çaremiz yok biliyorum da insan ümitlenmek istiyor işte.
ankara ve izmir için ayrı blog gelecektir. onun dışında yer alan nispeten küçük şehirleri çıkmadan 1 hafta önce paylaşılan harita sayesinde görebiliyoruz. bölgeler için de landmarklar paylaşıyorlar. örneğin anıtkabir, pamukkale travertenleri veya çeşme için ayrı bloglar gelmesi olası, bölgeleri de böyle paylaşıyorlar. bunların paylaşımı de en az 1-1.5 sene sonra gelir.
Kırıkkale ve Çankırı bariz var bence DLC de
Konya merkez olmazsa Antalya’dan Aksaray’a söve söve gidersin. O kadar uzun olur yol.
![]()
Aman hocam olmazsa falan deme. Yüreğimize indirme ![]()
Konya olur ya Manisa hariç o bölgede olmayan Büyükşehir olmaz
Eskişehir Sivrihisar taraflarını Soul of Anatolia DLC’sinde görmek istiyorum. Kayalık dağ gibi yer var orada
BİLecik Gelirmi
E90 yapılacak kesin Eskişehir ve Bursa’dan geçiyor. Sakarya’nın yapılacağını düşünüyorum, Tırsan Fabrikası orada ve fabrika D650 yolu üzerinde ve bu yol Bilecik’e kadar uzanıyor. Bilecik gelebilir ama Bursa-Eskişehir arasında kalıyor ve 1/19 ölçeğini unutmamak gerek Bilecik’in gelmeme ihtimalide var.
Birbirine yakın olduğu için ölçek nedeniyle gelmesi zor görünen şehirleri düşünürken aklıma şu soru geldi: SCS bugüne kadar birbirine çok yakın şehirleri aynı DLC’de nasıl ele almış?
Örnek olarak Iberia DLC’sine baktım. En yakın iki şehir olan El Ejido ile Almería arası yaklaşık 33 km ve ikisi de DLC’de yer alıyor. Almería nispeten büyük bir şehir, ancak El Ejido olmasa da olur diyebileceğimiz daha küçük bir yer.
Bizde ise en yakın iki şehir Burdur ve Isparta. Dağ yolundan araları yaklaşık 21 km uzaklıkta. Yani oldukça yakın. Ancak diğer yoldan bakıldığında bu mesafe 43 km’ye çıkıyor.
Kısacası, uygun bir yol bağlantısı verilirse bu iki şehrin de haritada yer alması mümkün görünüyor. Yani bu konu biraz da SCS’nin tercihine kalmış diyebiliriz.
Bence Bilecik aktif olmayacak, sadece D650 yolu olur ve Bilecik otogarına uğrayıp yandan da şehir merkezi gözükür. Belki Bozöyük’e bi tane depo koyarlar o kadar diye tahmin ediyorum.
Daha yakın örnekleri de var. Örneğin Nordic Horizons çıkmadan önce Tornio ve Haparanda şehirlerinin ölçekten dolayı oyunda Tornio adı altında tek şehir olarak yer alacağı blogda söylenmişti
Ama çıkış yapınca gördük ki ikisi de dip dibe şehirler olmasına rağmen iki ayrı şehir olarak yer aldı